glisemik indeks ? kompeks karbon ? insülin ? gluten ?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve ftrci05 tarafından 7 Haziran 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. ftrci05
    Offline

    ftrci05 Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    8
    kompleks karbonhidrat olarak ne alıyorsunuz ? ben genelde esmer pirinç yada basmati pirinç yiyiroum ... ama basmati çok pahalı onun tarzında pirinçler var uzun jasmin pirinç olsun pilavlık ithal pirinç olsun bunlar onun yerini tutar mı ? glisemiks indeksi nedir bunların biliyor musunuz ? bulgur da gluten içerdiği için çokyemek istemiyorum ama pirinç yiceksem içine az da olsa kepekli bulgur atarımki lif oranı artsın geç emilsin insülini zıplatmasın diye sizce doğru mu yapıyorum ? çok karmaşık bi iş bu ya etrafımda da kimse yok bilen beslenme okuyan arkadaşlarım bile bilmiyor :) yanlış beslenmek istemiyorum
     
    DrBurakkk bunu beğendi.
  2. Aranel
    Offline

    Aranel Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.009
    Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Jasmine pirinçin glisekmik indeksi 90-100 arası diye hatırlıyorum en yüksek glisemik indekse sahip pirinçlerden biri.
    Kırık pirinçlerin de yine glisemik indeksi yüksek.
    Uzun taneli pirinçlerin glisemik indeksi düşük.
    Geç sindirilmesini istiyorsan yanına protein, yağ, lif eklemesi yapabilirsin. Bunlar sindirimi yavaşlatırlar.
     
    Bekci ve ajn16 bunu beğendi.
  3. kaka
    Offline

    kaka Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2009
    Mesajlar:
    421
    Beğenileri:
    134
    Ödül Puanları:
    53
    karabuğday tavsiye ederim hem tok tutar hem g.i düşük.
     
  4. ftrci05
    Offline

    ftrci05 Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    8
    jasmine de uzun taneli aslında baldo 90 100 dür jasmine 60 diye biliyorum ... yanına kepekli bulgur dışında ne önerirsin yağ için birde tavuk göğsü yiyiroum genelde proteinsiz yemem ama senin çnerin nedir ?
    --- Mesaj birleştirildi, 7 Haziran 2014 ---
    bi denicem umarım ucuzdur :)
     
  5. Aranel
    Offline

    Aranel Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.009
    Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben olsam pirinci pişirirken içine bir yemek kaşığı tereyağı eklerdim, hem sindirimini yavaşlatır hemde muazzam bir tat veriyor. Yanında da tavuk göğüsü yada hindi göğüsü.
     
  6. ftrci05
    Offline

    ftrci05 Üye

    Katılım:
    25 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    32
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    8
    hem kepekli bulgur ekleyim hem terayagı yanında da lifli bi sebze yiyim
     

Sayfayı Paylaş