Abilerim merhaba. Ben kalan yağlarımı atmaya çalışıyorm.Yağ orannım 19 civarı biraz yüksek. 14 civarı olsa benim icin yeterlidir. Her neyse benim sorum şu: Ben her okul cıkısı eve gelirken günlük taze inek sütü alıyorum ancak yağlı.Yarım yağlı almak istemiyorum cünkü doğallığına da güvenmiyorum. Sizce ne yapılmalı? Yağlı ama taze yoksa yağı azaltılmış ama işlem görmüş süt mü?Aynı şey yoğurt için de gecerli.Biga'dan taze yoğurt getiriyoruz ancak o da yağlı onun yerine de yağsız ama işlem görmüş olanı mı tercih etmeliyiz? Teşekkür ederim
ben endomorf vucut tipindeyim yaglanmaya yatkinim buna ragmen hicbir zaman sutun,yogurdun yagindan esirgemedim kendimi ve kim ne derse desin bana kalirsa abartilmadikca yaglisi yani dogali daha makbuldur. GT-I8160 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
Her zaman doğal olanı seçmeye özen gösteriyorum. Yani işlemden geçmiş olanında da yağ var, azaltılmış olsa da var sonuçta, ne gibi bir işlemden geçtikleri de meçhul. safa cerit'in de yazmış olduğu gibi abartılmadıkça doğal olanı daha iyidir.
Bende doğal olandan yanayım ama anladigim kadariyla sütü yağından ayırırken kimyasal bir işleme taabi tutmuyorlar.cunku aldigim light sütün üzerinde hic bir koruyucu icermez,%100inek sütü yaziyor. Yagli sutte %3 yag varken bunda %0.15 var. Cikolatali sutun faydasini araştırırken nigde üniversitesinde yapilmis bir arastirmaya denk geldim ve spor sonrasi yagsiz sut icen sporcularda kas gelismesinde önemli bir artis oldugunu ögrendim. Forumdaki cogu yazida diyetteyken yagli sut yogurt tuketmeyin diyor. GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
" artis mi? ne artisi? artis ne arar la bazarda. " kusura bakma ama dayanamadım içimden bunu söylemek geldi. affına sığınıyorum..