Günlük 2 yumurta çiğ ..

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve tgh28 tarafından 15 Mart 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. tgh28
    Offline

    tgh28 Üye

    Katılım:
    20 Şubat 2012
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    11
    mrhba beyler 4aydır body yapıyorum ve son 1 aydır her sabah 2 çiğ tam yumurta bir bardak dolusu süt son olarak içine bal veya pekmez katıyorum iyice karıştırıp ac karna içiyorum sizce zararı olurmu..

    Not: bana hissettirdiği tek şey midemi biraz değişik yapıyor ama bulandırma yanma vb şeyler yok.

    iyi forumlar
     
  2. M£RT
    Offline

    M£RT Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2012
    Mesajlar:
    178
    Beğenileri:
    116
    Ödül Puanları:
    0
    Çiğ yumurta içmek zararlı diye biliyorum.
     
  3. jackmaldow
    Offline

    jackmaldow Üye

    Katılım:
    28 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    293
    Beğenileri:
    125
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    LA / California
    Çiğ yumurta da salmonella riski var ve zararlı tüketmeyin.
     
    NacHo ve Danny Boy bunu beğendi.
  4. gakkos
    Offline

    gakkos Üye

    Katılım:
    9 Aralık 2006
    Mesajlar:
    445
    Beğenileri:
    636
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    tekstil
    Yer:
    istanbul
    bir makale ile kısa ve öz bilgi edinmiştim sizinle paylaşmak istedim.

    "
    Çiğ yumurtanın Zararları

    Çiğ yumurtanın Zararları

    İçinde bulunabilecek zararlı salmonella mikrobu nedeniyle hastalıklara yol açabileceği belirtildi

    Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Tülin Aksoy, çiğ yumurtanın faydalı olmadığını, aksine içinde bulunan 'salmonella' mikrobu nedeniyle zararlı olabileceğini söyledi.

    Halk arasında yumurtayı çiğ tüketmenin daha faydalı olduğu yönünde yanlış bir inanış olduğunu belirten Doç Dr. Aksoy, salmonella mikrobunun bağışıklık sistemi zayıf kişilerde ölümcül hastalıklara dahi neden olabileceğini vurguladı.

    B7 VİTAMİNİ ENGELLİYOR
    Çiğ yumurta tüketmenin iki sakıncasının bulunduğunu belirten Dr. Aksoy, "Birincisi salmonella denilen mikrobu alabilirsiniz. Bu mikrop bağışıklık sistemi güçlü olanlarda ishal olarak kendisini gösterir fakat bağışıklık sistemi düşük olanlarda daha fazla etkisi var. Amerika'da yaşlı ölümlerine neden oluyor. İkinci olarak da yumurtayı çiğ tüketirsek ?avidin' denilen madde yumurtanın içinde bulunan biyotini yani B7 vitaminini engelliyor. Bu nedenle yumurtanın pişirilerek yenmesi daha doğru" diye konuştu.

    DÜNYANIN EN KALİTELİ GIDASI
    Yumurtanın dünyanın en kaliteli gıdalarından biri olduğunu söyleyen Aksoy, "Türkiye'de demir eksikliği çok fazla. Yumurta demir eksikliği için en faydalı gıda. Bir yumurtanın proteininde 60 gram ete eşdeğer protein var. 60 gram et ortalama 1 TL, bir yumurta ise 20 kuruş. Fiyatı ekonomik olan tavuk eti de protein açısından çok zengin. Özellikle yaşlılar için çok uygun. Ayrıca kalorisi çok düşük. Bu nedenle kalp hastalarına bile haftada 2 yumurta yemeleri öneriliyor" dedi.

    YILDA 300 YUMURTA TÜKETMELİYİZ
    Kırmızı ette bulunan demir, fosfor, protein, vitaminler ve yağ asitlerinin tavuk ve yumurtadan da alınabileceğini kaydeden Aksoy, "Türkiye'de tavuk eti ve yumurta sektörü çok gelişmiş olmasına rağmen yeterince yumurta tüketmiyoruz. Türkiye'de yılda kişi başına 140 yumurta tüketilirken, Amerika ve Avrupa'da 200-250 yumurta tüketiliyor. Üstelik Amerikalılar ve Avrupalılar bizden çok daha fazla et tüketiyor. Bu nedenle bizim kişi başına yumurta tüketimimizin 300'e çıkması gerekiyor" dedi.

    ORGANİK YUMURTA REVAÇTA
    Son zamanlarda özellikle Avrupalıların organik yumurtaları ve tavuk etini tercih ettiğini belirten Doç. Dr. Aksoy, "Organik yumurta ve normal yumurta arasındaki fark, lezzeti ve hayvan refahı. Organik tavuk eti üretiminde hayvan serbest yetiştiriliyor ve hayvanlar daha az stresli oluyor. Normal üretimde bir tavuk 5-6 haftada kesilirken organik üretimde 81 günde kesiliyor. Bu nedenle organik yumurtaların fiyatı daha fazla. Normal yumurta 20 Ykr'dan satılırken organik yumurta 4-5 katı daha fiyatlı satılıyor" şeklinde konuştu."
    ALINTIDIR.
     
    spine bunu beğendi.
  5. silyum
    Offline

    silyum Üye

    Katılım:
    12 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    178
    Beğenileri:
    74
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    su cumle yeterlı olacaktır sanırım: ''sene olmus 2012 hala cıg yumurta ıcenler var. '' :)
     
  6. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    Arkadaslar benim tavuklarım var onlarınkini genelde cig iciyorum

    Saglıklı hayvanın yumurtası cig yenir daha iyi fakat saglıklı olduguna inanmanız lazım
     
  7. hakan karakaya
    Offline

    hakan karakaya Üye

    Katılım:
    9 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    67
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    0
    aylardır çiğ yumurta içerim. insanın bünyesi alışınca içitiğini anlamıyorsun. bir rahatsızlık da yaratmadı. ama kipadan soğuk zincirle muhafaza edilmiş doğal yumurta alıyorum. biraz pahalı tabi. hergün 5 tane içerim. yağsız kas oranım arttı. çok zor kilo alıyorum ama ölçü artışı iyi. bunu yumurtaya bağlıyorum. 190 cm boyum var 95 kiloyum. kolum 45.
     
  8. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    bugün yaratmaz ,ama yarın herhangi bir enfeksiyon kasırgasında sorun oluşabilir !...)

    köy, endüstri, vb nerden satın alınırsa ,alınsın "çiğ yumurta ", özellikle "beyazı "ile tüketiliyorsa son derece yüksek riske açık bir konudur...)
     

Sayfayı Paylaş