günde 5 yumurta zararlı mı?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve xfactory9025 tarafından 12 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 31 üye.
  1. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Tabiki yumurta hemen doyurur yani tostla biskküvüyle ıvırla zıvırla uğraşmak ne kadar mantıklı?

    Bu ürünler sizi yağlandırır ama 5 yumurta yedınızde bu sizin yağ yakmanızıda sağlar.

    içerisinde ki sodyum su tutar vücutta.

    Açıkçası karbohidratlarla doyma olayı bana saçma geliyor. Yediğin şeylerin hepsi insulini aşırı arttırıyor.

    Şiştim sanan bazı bilgisiz arkadaşlarımız var deli gibi karbohidrat tüketip, idman yapıyolar kas kütlesi içerde zayıf bir şekilde duruyor ama yağlar gelişiyor :)

    yani karbohidrat çok tehlikeli bir tüketim maddesidir. iki yanı bıçak sırtı gibidir malum oranlarda almak gerekiyor.

    ancak vücudumuz karbohidrat olmadığı her durumda yağları yakar. Dikkat edin yağları yakar proteinleri değil. Proteinlerin gliserol bölümü ile yağlardan glikoz elde ediliyor.

    Böylece anne rahminden doğan bir çocuk altı ay boyunca anne sütü ile besleniyor. Anne sütündeki yağ oranı o kadar çokki ve o kadar kaliteliki neden anne sütünden şeker akmıyor acaba? Anne sütünde şeker çok cuzi oranlarda var.

    Yağsız kas gelişimi yağ tüketmeden mumkun değil bunu anlamamız gerekiyor.
     
  2. xfactory9025
    Offline

    xfactory9025 Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    261
    Beğenileri:
    40
    Ödül Puanları:
    38
    zayıf olduğum için vücudumun yağ tutacağını sanmıyorum tutsam da hemen erir yani antremanlarda metabolizmam çok hızlı galiba kiloyu çok zor alıyorum ama vermek istesem 2 günümü alır..Asıl soruma cevap alamadım tam olarak 5 yumurtanın hepsinin sarısını yiyim mi yoksa bi kaç tanesini ayırt mı ediyim bi zamanlar yumurtaya alerjim vardı sivilce çıkartıyodu sırtımda ama şuan pek bir sorun görünmüyor
     
  3. Coleman Trebor
    Offline

    Coleman Trebor Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    618
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    eskiden yumurtaya suç atılırdı hep kolestrol sebebi diye ama yapılan araştırmalar sonucunda içerdiği kolestrolün zararlı olmadığı ortaya çıktı.zararlı değil derken şu var 5 tane tam fazla. zaten günde diğer aldığın besinlerdende kolestrol alıyorsundur. sabah 3 yumurtanı ye onda bir sorun yok ama diğer protein kaynaklarından tüket o diğer 2 yumurta yerine. çok abartmamak ve hafife almamak lazım bu kolestrol olayını
     
  4. -hitman-
    Offline

    -hitman- Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    429
    Beğenileri:
    320
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    İzmir
    Benim arkadaşım spora yapmadığı halde 5 tane yiyor ve şu zamana kadar hiçbir şey olmadı.
     
    magicbaris bunu beğendi.
  5. doqukaaN
    Offline

    doqukaaN Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2010
    Mesajlar:
    379
    Beğenileri:
    101
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Istanbul
    Hiç supplement kullanmadığım için antremandan sonra eve geldiğimde 5 tam yumurta, 300 ml süt ve 100-150 gr lor yiyorum.

    Kolestrol ile ilgili yazıları okuduktan sonra artık daha rahatım.
     
  6. OkuyomBenYaa
    Offline

    OkuyomBenYaa Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    184
    Ödül Puanları:
    0
    Coyote ben de artık beslenmemde yağlara önemli bir yer veriyorum yeni beslenme düzenim

    200 gr protein
    100gr yağ ( 50 gram kadarı kuruyemiş gerisi yumurta et vs yiyeceklerden market yağı yok hiç)
    200-250 gr karbonhidrat ( 30 gram sabah , 100 gram idmandan 2-3 saat önce , 70-100 gr idmandan 1-1:30 saat sonra , 50 gramı yulaftan 150-200 gramı bulgurdan basit karbo kullanmıyorum hiç)

    Bu beslenme düzeni nasıl? 3-4 saatte bir yemek yiyorum antremanlar da çok sıkı kolum kalkmıyor antreman çıkışı ve 45 dakika sürüyor 2 bölge maximum 10 dk ısınma hariç bu beslenme düzeni iyi mi yoksa değiştirmelimiyim?

    Ayrıca belirteyim yağları arttırdığımdan beri olumlu yönde etkilendiğimin farkındayım belki psikolojiktir ama 30 kilo verdim ben yağsız diyetle hormonlar dibe vurmuştur haliyle yağı arttırınca da kendime geldim desem yeridir :)
     
    Son düzenleme: 14 Ekim 2010
  7. doqukaaN
    Offline

    doqukaaN Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2010
    Mesajlar:
    379
    Beğenileri:
    101
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Istanbul
    Antremandan hemen sonra 50 gr kadar basit karbo almanı öneririm.
     
  8. OkuyomBenYaa
    Offline

    OkuyomBenYaa Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2010
    Mesajlar:
    355
    Beğenileri:
    184
    Ödül Puanları:
    0
    Alıyordum zaten eskiden ama son 1 aydır almıyorum gerek olmadığını düşünüyorum 45 dakika sürüyor zaten antreman antremandan sonra gh salgısı artar basit şeker alınca gh salgısı durur insülin artar bu kortizolu onler kas yıkımı açısından da 45 dakika bile sürmeyen bi ağırlık antremanında vücudun kortizol salgılayıp kas yıkımına gideceğini sanmıyorum.
     
  9. Desperate81
    Offline

    Desperate81 Yeni Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2008
    Mesajlar:
    346
    Beğenileri:
    60
    Ödül Puanları:
    0
    peki su isi rakamlara dokersek kilomuza gore kac katı yag karbo ve protein almalıyız
     
  10. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Bunun için kimse kimseye şu kadar şunu tuket diye bir şey söyleyemez biz insanların vücutlar her daim enerji harcar enerjimizin buyuk bir bölümünüde yağ dokusundan salgılarız.

    Yağların neden önemsenmesi gerektiğini adipoz dokunun (yağ dokusu)nun ne işe yaradığını vücudumuzda nasıl görevleri olduğunu bilerek başlamamız gerekiyor.

    Bunun icin makaleler bölümünde Adipoz dokuya endokrin yaklaşım adı altında bir makale yayınlayacağım hatta internette bu makaleyi arayıp bulabilirsiniz.

    Öncelikle yağlar vücudumuz tarafından kullanılan en temiz ve en kaliteli enerji kaynaklarıdır. Gün içerisinde devamlı yağ dokusunu kullanırız ancak bunun farkında bile değiliz.

    ATP üretiminde, dinlenme halinde, uyurken, yürürken, koşarken her zaman için yağlar kullanılır.

    Vücudumuza dışarıdan kolesterol ile beraber yağları almadıgımızda yağda sentezlenen testosteron hormonun yapımı doğal olarak azalır. Örneğin herkez yumurtada kolesterol oldugunu sorgular. Ancak neden yumurtada kolesterol olduğunu kimse sorgulamaz.

    Kolesterol bizim vücudumuzun yapıtaşı ve karaciğerde üretilir ancak zaten dışardan bunu almakla vücudumuza çok mükemmel bir iş yaparız. Cunku kolesterol tehlikeli durumlarda artar. Vücutta testosteron üretilmesi için yağlara ve kolesterole ihtiyaç vardır. Doğal olarak yağlı besinler çok daha iyi kas kütlesi verirler. Bildiğiniz gibi kolesterol içeren her gıdanın daha iyi kas kütlesi vermesinin sebebi işte budur.

    2. Yağların vücudumuzda çok önemli görevleri var ve eğer biz bu yağları dışardan almadıgımız müddetçe vücudumuz bunu bir tehlikle olarak ve özellikle yağ dokusu belli limitlerin altına düştüğünde insanın bilinci ile ilgili sorunlar oluşabilir ve açlık baş göstermeye başlar.

    Fit kalabilmeniz için dahil yağlara ihtiyacımız var. Cunku dusuk karbohidratlı ve yuksek proteinli beslenme yüzde 7-10 yağ oranlarından aşşağı düştüğümüzde sıkıntıları beraberinde doğurur. Sebebi vücudumuz çok açık bir şekilde yağlara gereksinimi vardır.

    Leptin ve Ghrelin hormonlarının salınımı yağ tüketimiyle büyük bir bağlantıya sahip.

    Burada bu açıkalamalardan sonra aslında yüksek protein alımı ve yağ tüketimi ile beraber düşük karbohidratlı beslenme insanı homestazik bir biçimde butun hormonlarını duzenlenmesine yeterli glikojenın uretilmesine ve yağ kayıplarına sebeb oluyor.

    Ancak karbohidratlar diyetimize girdiğinden beri, buna paralel olarak yağ ve protein tüketimi düşmüştür.

    Sonuç itibarı ile vücudumuzun yağa olan ihtiyacı dusunuldugunde yağları ve proteinleri sınırlamak mantıksızdır yani canınız çektiği kadar yağ ve protein tüketebilirsiniz. Belirli bir zaman sonunda vücudunuz yememeniz gereken sinyalleri gönderir. Sizin birşey yapmanıza gerek yok.

    Ancak sporcularda karbohidrat kullanımı son derece titiz ve hassas olmak zorunda. Her türlü rafine urunden kaçmak gerekiyor. Buna rağmen gün içerisinde çok kaliteli karbohidratlara yönelmek gerekiyor.

    Bulgur yulaf kepekli pirinç kepeği alınmamış arpa tam buğday ekmeği şeker katkısız üretilen ve zenginleştirilmiş un kullanılan ekmekler bunlar sporcuların enerji kaynakları olmalıdır. Çünkü böylece yağların hücre içinde okside olması engellenmez cunku bu urunler insulin düzeylerini yükseltmezler. Size bu konuda oran verebilirim ortalama vücut geliştiricilerde gunluk 1200-1500 kalori alım yapılması iyidir. Bu oranın sadece 20-30 gram kadarını basit şekerden almak gerekiyor.

    Genellikle sabah kahvaltıları ve idman öncesi öğünler en iyi karbohidrat alma dönemleri.

    Kaliteli kas inşa ederken yağların ve kolesterolün faydasını asla unutmamamız gerekiyor.

    Çok aşırı karbohidratlı ve yağlardan kolesterolden fakir beslenme kişiye ilerleyen dönemlerde sorunlar yaratır.

    Basit şekerleri ise çok kullanmak zamanla Yağların hücre içine girip okside olmasını engellemeye başlar (yağlanma ve şişmanlık) ayrıca insulin seviyeleri düşmez ve daha çok yağ depolanması artış gösterir (obezite)

    Asıl korkulması gerekenın size yağlar olmadıgını kanıtlamak istedim. Kesinlikle beslenmemizde komplex karbohidrat ağirlikli gunluk 1000-1200 kaloriyi geçmicek şekilde yağlar ve proteinleri ise serbest bırakmalıyız. yani alabildiğimiz kadar kaliteli kaynaklardan tüketim yapmalıyız.

    Oran vermek gerekirse 150-200 gram protein ve 100-150 gram kadar yağ tüketimi yeterli olacaktir.

    tabi bu kadar proteini tüketmek buyuk sorun :) cunku çok pahalıya cıkablir. En önemliside kırmızı et ağirlikli olması her zaman buyuk avantajdır.

    Rafine urunlerin kullanılmamasının sebebi kalitesiz enerji kaynakları olmalarından dolayıdır.
     
    Son düzenleme: 15 Ekim 2010
    magicbaris ve doqukaaN bunu beğendi.
  11. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    sabah ve ant oncesi , sonrasıda bir miktar karb. almalıyız. ant. sonra kas glikojen depoları boşalır ve adeta 2 saatlik süreçte butun karblar kabul gorur. işte butun gun boyunca almanız gereken basit şeker burada lazımdır ilk etapta. bundan sonraki ognlerimizde ise basit şekerlerden uzak durmalıyız. ant. sonrası en iyisi bir şakilde meyve suyu içmektir. içtiğimiz meyve suyu ev yapımı olursa cok daha iii. ama olmassada en azından %100 içeriklileri tercih edin. ne kadar da rafinede olsa yinede diğerlerinden daha az zarar verecektir. sadece 1 yada yarım bardak kadar ihtiyacımız var. (ben genelde yarım bardak meyve suyu ve 1 bardak suyu pro.toz la karıstırırım) ondan sonraki ara ogunde ve aksam ogununde kompleks karbç lardan uygun miktarlarda alınmalıdır.(ekmek tuketmeyin).
    yani karb.lardan zengin beslenmemeliyiz ancak onlarsızda olmaz arkadaşlar. yağlar aynı şekilde dikkatli kullanılması gereken başka şeylerden biri. rafine yağları zaten saymıyorum bile. genelde en iyi yağ kaynakları doğal olanlardır ki kuru yemişler içerdikleri zengin yağ ve minerallaerle en iyi seçenektir. bundan sonra baklagillerde oyle. zaten yumurta ve et tuketimide var. o zaman rafine yağlara ve ambale olmuş gıdalara ne hacet? sabah sabah kahvaltısında ve akşam bir miktar zeytinyağı en iyi seçenektir bence. saygilarimla .....
     
  12. doqukaaN
    Offline

    doqukaaN Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2010
    Mesajlar:
    379
    Beğenileri:
    101
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Istanbul
    Coyote verdiiğin bilgiler için teşekkürler.

    Fakat günde 150 gr yağ çok fazla değil mi ?

    Tamam enerji bakımından çok iyi ama yağlanmaya yol açmaz mı ?
     
  13. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    yağlanmanın gerçek sebebi vücuda alınan fazla yağ değil bilakis vücudun yakabileceğinden fazlasını almak yada sadece karbohidrat ve proteinle beslenip hiç yağ almayarak vücudu alarm duzeyine getirmektir.

    Visseral yağ dokusunun gelişmesindeki en buyuk etken aşırı karbohidrat yüklemeleridir.

    insulin kanda arttığı müddetçe yağlanma artar. Yağları beslenmemize eklediğimizde insulini dengede tutarak insulin resistansını engelleriz.

    buda vücudumuzu bir yağ yakma makinesine çevirir.
     
    Pulbiber072 ve doqukaaN bunu beğendi.
  14. doqukaaN
    Offline

    doqukaaN Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2010
    Mesajlar:
    379
    Beğenileri:
    101
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Istanbul
    Forumda kanadalı bir prof'un hazırladığı diyeti uygulayan kişiler vardı.

    günlük karbo alımı 30 gr, 200 gr protein ve 100-150 gr yağ alarak, haftasonları karbo yüklemesi yapılarak(200-250 gr kadar) yapılan bir diyet.

    vücut karbo bulamadığı için direk yağları yakmaya başlıyordu.

    ölçü kaybetmeden 6pack yapan bir arkadaş resmini de koymuş.

    böle bişi mi demek istediğiniz ?
     
  15. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Hayır öyle birşey değil, sporcu beslenmesinin ana kurallarından biri rafine gıdaları kullanmamaktır. Yeterli Karbohidrat kasların içerisinde tutulduktan sonra karaciğerde depolanır eğer siz her gun karbohidratı aşırı tüketirseniz dolu olan karaciğer ve kas glikojen depolarınız sağlamken vücudunuz alınan fazla karbohidratı yağ olarak depolamaya başlar. Ayrıca basit şekerlerden zengin beslenmek yorgunluğu arttirir. (Laktat üretimi) hücre içerisindede sorunlara yol açabilir pankreası aşırı yormak ise bizi diyabete hızla götürebilir. ayrıca insulin direncide gelişeceğinden yağ yakmamızda zorlaşıcaktır ve kas dokusu yağlardan önce erimeye başlayacaktir.

    bizim istediğimiz kas ve karaciğer glikojen depolarında doluluk sağlamaktır.

    ancak biz bu durumda insulinin aşağı seviyeye dusmesini engelliyoruz. Bir çok geyik muhabettınde oldugu gibi yan yağlar erimiyormuş göbek yağları erimiyormuş safsata muhabbetleri buradan geliyor.

    Gerçekte yağlar insan vücudunda her zaman kullanılır ama aşırı glikoza dönüşen yiyecekler tüketildiğinde kompleks karbohidrat bile olsa bu insanı yağlandırır. Yağlandırmasının gerçek etkisi insulin yeterli glikojeni hücre içine soktuğu zaman kandaki glikojen karaciğere yönlendirilir. Karaciğerde doygunluk tamsa kalın glikojen yağ olarak depolanır.

    Oysa dışarıdan vücudu alınan yağlar çok temiz enerji kaynaklarıdır. Hepimizin zannettiği gibi yağlar insan vücudunun kilo aldırmasını sağlamaz. Özellikle yağlı olan hayvansal kaynaklı ürünler insanın yağlanmasını engeller.

    Ne kadar çok protein ve hayvansal kaynaklı ürün tüketirseniz karbohidrata olan ihtiyacınız azalıcaktır.

    Karbohidrat ve proteini kaslarımız için tüketiyoruz peki ya yağlar? vücudumuzdaki adipoz dokunun bir endokrin organ gibi çalıştıgını bliyormusunuz? Diyet yapmaya çalışıp hiç kilo veremeyen insanların Sarktım zannedip aslında yağları vücuttan atamayan insanların. Bu sebeble kilo verince sarktıgını zannetmeleri.

    Yani yağlar konusu çok basit bir konu değil, esasen doyma konusu çok önemli. Kişi hesaplar kitaplarla yemek yediği zaman bunu ne kadar surdurebilir. Biz kan şekerimizi kontrol altına alalım gerisi kendiliğinden gelir. Proteinleri yağlı yediğimiz sürece karbohidratlarıda basit şekerlerden tercih etmedikçe daha çabuk doyacağız ve kaliteli besleneceğiz.

    bilinçsizce yemek tüketimi yapmak yanlış. Karbohidrat kas geliştirir diye insulini tavan yaptırmamamız gerekiyor.

    Özellikle basit şekerleri çok dikkatli kullanmanız lazım.

    Her diyet insana kilo verdirir ama sonra insanlar tekrar kilo alır bunu hiç dusundunuzmu.

    Bunların sebebleri kimilerine göre dengeli zannedilen yanlış beslenme alışkanlıklarını duzeltmekle başlar.

    Uzun zaman zarfında yağlarla beslenilmeye başlandıgında metabolik faaliyetlerimiz daha işlevsel olacaktir.

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 20:24 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 19:54 ----------

    ayrıca kas kütlesi verme konusunda kolesterol içeren ürünler içermeyenlere oranla çok daha kalitelidirler.

    Kolesterol ve yağ vücuda girdikçe vücudumuzun kas yapma kalitesi artacaktir.

    Kanadali profesör konusuna gelelim. Bu atkins diyetinin bir benzeri. Atkins diyeti insulinin düştüğü zaman insan vücuduna alınan protein ve yağın glikozun ihtiyaç dahilinde üretileceğini biliyordu.

    Kanadalı doktor ise, sporcuların karbohidrat düskülüğünü bildiğinden diyeti yumuşatmıştır.

    Bunlar Ketojenik diyetlerdir. Ketojenik diyetler insan sağlığı için çok faydalı diyetlerdir. Atalarımızın yaşam tarzı ketojenesisti. Sağlıklı bir insan ketojenesise girdiği zaman kişide diyabet sorunları yoksa vücut ihtiyaç duyduğu glikozu protein ve yağlardan elde eder.

    Oranlarsak eğer Yüzde20 protein yüzde80 yağ kullanılır. Böylece vücudunuz artık karbohidratlara ihtiyaç duymadan hayatta kalmaya başlar.

    Ancak bazı hormonların üretimi düşer. Seratonin yapımı, kortizol, insulin, . Ancak testosteron hiç olmadığı kadar yükselir. Böylece seratonin düştüğünden dahada saldırgan biri olmaya başlarsınız ve eskiye nazaran çok daha fazla kuvvet kazanırsınız.

    Ortalama olarak karbohidrat yüklemelerinin sebebi yazının basında belirttiğim gibi her gun karbohidrat tüketiyorsak yağlar ne oluyor peki?

    karbohidratları kestiğimiz anda insulin düşüyor. Artık vücut kendi enerjisini keton cisimcikleri ile kendisi sağliyor.

    Dünyanın en sağlıklı diyetlerinden biridir bu profesörün diyeti. Diyet bittiğinde sarkmalarla karşılaşılmaz çünkü gerçekten yağ yakılmıştır.

    Ayrıca karbohidrat yüklemeleri kas ve karaciğeri her hafta doldurmuştur.

    Bunu yaşam biçimi olarak uygulayan kabileler ve ırklarda mevcuttur aradaki tek fark karbohidratı et ve sütten almalarıdır.
     
    Son düzenleme: 15 Ekim 2010
    Tun4, magicbaris, Pulbiber072 ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  16. doqukaaN
    Offline

    doqukaaN Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2010
    Mesajlar:
    379
    Beğenileri:
    101
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Istanbul
    Saol coyote verdiğin bilgiler için, bunları dikkate alıcam.
     
    Coyote bunu beğendi.
  17. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    yani bir yandan vücut geliştirirken bir yandan dusundugum şeylerden biri israftı. Artık yumurta sarılarını ziyan etmiyorum mesela, Cunku çok değerlidir yumurta sarısı.

    Artık bir lokantada yağlı et gelince uzerine peçete banmıyorum. Gerek yok.

    Gayet kötü karbohidratlardan olabildiğince kaçarak istediğim herşeyi yiyorum.

    10 aydır tatlı yemedım mesela ihtiyacı varmı insanın tatlıya hayır yok.

    yani bu gun en cok sevdiğim şey çekirdekli kara üzüm ve incir.

    3-5 tane incir bile insanı mukemmel derecede kan sekerini koruyabiliyor.
     
    doqukaaN bunu beğendi.
  18. doqukaaN
    Offline

    doqukaaN Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2010
    Mesajlar:
    379
    Beğenileri:
    101
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Istanbul
    Genelde herkes yağlı yiyeceklerden uzak durur kilo yapar diye, yumurtanın sarısını yemez kolestrolü yükseltir diye.
    Bende o şekilde düşünüyordum fakat senle konuştuktan sonra ben de bazı şeyleri yanlış bildiğimi anladım.
    Bizi aydınlattığın için tekrar teşekkürler.
     
    Coyote bunu beğendi.
  19. diego7
    Offline

    diego7 Üye

    Katılım:
    13 Aralık 2009
    Mesajlar:
    283
    Beğenileri:
    181
    Ödül Puanları:
    0
    Coyote baştan sona tüm mesajlarını okudum.konuyu uzun uzun ve oldukça anlaşılır bir şekilde açıklaman için çok teşekkürler.

    1 yıldır menshealt i takip ediyorum ve yağlarla zayıflamayı yeni yeni konu edinmeye başladılar.
    umarım herkes kısa sürede bu kunuda bilgilenir..

    kendimden bahsetmek istiyorum..bu spora ilk başladığımda yağsız kas kütlesi elde etmekti amacım.ama 3. 4. aydan sonra hemen göbeğim belirmeye başlamıştı.yağlanmadan,hiç yağ kullanmayarak uzak durabileceğimi düşünüyordum ama olmadı.

    bu çok sorun değildi benim için. önemli olan hacim alabilmekti ama o da istediğim seviyeye ulaşmıyordu bi türlü.
    forumda beslenme konusunda uzunca bir araştırma yaptıktan sonra kas için yağın şart olduğunu anladım ve kaliteli yağlara yöneldim.kızartmayı yani pişmiş yağı hayatımdan uzaklaştırdım.
    zararlı diye ve tadını hiç sevmediğim yumurta sarısını günde 3-4 adete çıkardım bunun yanında günde en az 50 gr kuruyemiş yediğim 2 aylık süre zarfında çok iyi gelişim elde ettim.

    ağzımda o günlerde hep kuruyemişlerle yumurta sarısı dolaşıyordu,arkadaşlara ne kadar gerekli olduğunu bahsediyordum.

    yani kısacası yumurta sarısı şart ama çok abartmamak gerek bunu da kuruyemişlerle desteklemek lazım...
     
  20. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Hayvansal gıdalardaki Kolesterolde çok önemli. Çünkü kolesterol vücudumuzun yapı taşı. Gün içinde 10-15 dakika güneş ışınları almak gerekiyor mesela.

    Yağdan fakir beslenen kişilerde D vitamini eksikliğide olabiliyor.

    D Vitamini çok önemli görevleri var. Kemik ve kas yapısı ile ilgili testosteron üretimi.

    yani yağlarla ilgili korkularınızı yenmenize yardımcı olmak istedim.

    insanı şişmanlatan, harcamayacağı enerji almaktır ve insulin direncidir.

    yoksa insan kolay kolay yağlanmaz.
     

Sayfayı Paylaş