Günde üç bardak sütten fazlasının zararlı olduğu açıklandı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Ge-Force tarafından 1 Kasım 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Ge-Force
    Offline

    Ge-Force Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    [​IMG]

    İsveçli bilim adamları, kalsiyum deposu olan sütün çok fazla tüketiminin, sanılanın aksine kemiklerdeki çatlama veya kırılma riskini azaltmayabileceğini belirtti.

    BBC'nin haberine göre, bilim adamları, aşırı süt tüketimi ile kemiklerdeki kırılma ve çatlama arasındaki bağlantıyı tespit etmek için, 1987-1990'da 61 bin 400 kadına, 1997'de ise 45 bin 300 erkeğe ne kadar sıklıkla süt, yoğurt, peynir tükettiğini sordu.

    İlk bulguların ardından deneklerin sağlık durumlarını uzun yıllar takibe alan bilim adamları, günde 3 bardaktan fazla süt tüketen kadınların kemiklerindeki çatlama veya kırılma ihtimali riskinin, daha az içenlere göre fazla olduğunu ortaya çıkardı. Denek erkekleri de ilk testten sonraki 11 yıl süreyle izleyen araştırmacılar, sonuçların kadınlarınkine yakın olduğunu tespit etti.

    Bilim adamları, aşırı miktarda süt tüketenlerin kalça kemiklerindeki çatlama riskinin, daha az içenlere göre yüzde 50 fazla olduğunu belirtiyor.

    Araştırmayı yapan bilim adamları, çalışmalarıyla sadece bir tüketim alışkanlığına yönelik eğilimi ortaya çıkarmayı amaçladıklarını, aşırı süt tüketiminin kemiklerde çatlama veya kırılmalara yol açacağına kanıt olarak yorumlanmaması gerektiğini kaydetti.

    Araştırma, İngiliz Sağlık Dergisi'nde yayınlandı.

    http://www.trthaber.com/haber/saglik/sutun-fazla-tuketilmesinin-faydasi-yok-149718.html
     
  2. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.735
    Beğenileri:
    2.810
    Ödül Puanları:
    123
  3. Created By Loss
    Offline

    Created By Loss Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2014
    Mesajlar:
    1.388
    Beğenileri:
    2.969
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İnternational Fitness & BB Personal Master Trainer
    Yayimlanan iki yaziyida okudum doxux ikisininde test edilmis dayanaklari var hergun bu tur seylerle karsilasiyoruz aslinda peki hangisi dogru?

    Lg Smart World
     
  4. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.735
    Beğenileri:
    2.810
    Ödül Puanları:
    123
    Bir bilimsel araştırmanın güvenli kabul edilebilmesi için yapılan benzer bütün araştırmaların aynı sonucu vermesi beklenir. Çelişkili sonuçlar geldiği zamansa literatür taramaları yapılır. Böyle bir taramayı geçenlerde okumuştum: http://ajcn.nutrition.org/content/72/3/681.full Yapılan çoğu araştırmanın sonucunda süt kemik kırığı riskini azaltmış.
     
  5. Created By Loss
    Offline

    Created By Loss Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2014
    Mesajlar:
    1.388
    Beğenileri:
    2.969
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    İnternational Fitness & BB Personal Master Trainer
    Link icin tesekkurler, evet mesela bu aydinlatici oldu benim icin, okudum. Istatistiklerle verilmis arastirma sonuclari, bu durumda sana katiliyorum.

    Lg Smart World
     
  6. sirkülasyon
    Offline

    sirkülasyon Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2012
    Mesajlar:
    128
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    38
    Şimdi farklı sonuçlar çıkmış fakat olayın bir sürü boyutu var.Bunları bilmek gerek sürekli anket yoluyla yapılmış studylere bakarak biyere varamazsınız.Belli bir yerdeki insanlar vücudu bazik yapan geleneksel kültürel bişeyler yiyordur bambaşka sonuçlar elde edersiniz.Başka yerde tam tersi çıkar.Olayın bir tarafı daha çok alkali beslenme ile alakalı.Süt ara sıra tüketirseniz faydası olur fakat belli bir miktarı aştığınızda uzun vadede kemik erimesi riskini artırır.Özellikle gelişim çağındaki çocukların hergün süt tüketmesi çok yanlıştır.Vücudun asidik bazik dengesini bozar.Fazla protein tüketimi metiyonin aminoasitinin asidikliğinden dolayı kemik erimesi riskini artırır.Kaseindeki yüksek kükürt de sürekli uzun yıllar tüketildiğinde vücudu asidik yapar.Vücut , kandaki ph değerini normale döndürmek için kemikleri eritip kemiklerdeki kalsiyum karbonatı bazik yapıcı olarak kullanır.Bu da kemikleri güçsüz hale getirir.


    diğer etki ise kalsiyum yüklemesiyle ilgili.Kemikte olması gereken sürekli bir yapım yıkım süreci var sürekli fazla kalsiyum almak yıkımı engelliyor ve kemik belli bir yoğunluğa eriştikten sonra östrojen hormonu alarma geçip kemik dolumunu inhibite etmeye başlıyor.Bu da sürekli yıkıma sebep olabiliyor ve bazı kişilerde yapım olmuyor ve böyle kemik erimesi başlamış oluyor.Yani fazla kalsiyum almak da kemik erimesi yapabiliyor.Zaten yediğimiz herşeyden vücut yeterli kalsiyumu alıyor kalsiyum için ayrıca süt tüketmek doğru değil gibi.

    internette bu işin mekanizmasını anlatan yüzlerce link var yukardaki iki paragrafı şunlar anlatıyor :

    http://milk.elehost.com/html/why_does_calcuim_leave_the_bon.html

    http://www.4.waisays.com/ExcessiveCalcium.htm
     
  7. doxux
    Offline

    doxux Üye

    Katılım:
    14 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.735
    Beğenileri:
    2.810
    Ödül Puanları:
    123
    Bu asit-alkali mevzusunu bir araştıracağım ama bu gerçekten önemliyse süt özelinde değil, bütün asidik gıdalar kemik eritiyor diye tartışmak lazım. Bu durumda daha çok süt içenlerin kemiklerinin daha sağlam olduğunu gösteren araştırmaları da süt haricindeki faktörlere bağlamalıyız, ki buna katılmıyor değilim. Korelasyon nedensellik göstermez. Sadece birileri "şu kadar kişiye baktık, süt içenlerin kemikleri o biçim kırıldı" diye araştırma yaptığında buradan insanların bir sonuç çıkartmaması için "biz de baktık, yoo, süt içenlerin kemikleri gayet sağlam çıktı" şeklindeki araştırmaları da öne sürmek gerekiyor.

    Aslında bizim durumumuzda şu var ki ağırlık çalışmaları zaten, süt içilsin veya içilmesin, kemik yoğunluğunu arttırıyor. O yüzden bu tartışmanın ilgilendirdiği kesim biz bile değiliz. Her durumda kemik sağlığımız nüfusun genelinden iyi durumda.
     
  8. sirkülasyon
    Offline

    sirkülasyon Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2012
    Mesajlar:
    128
    Beğenileri:
    62
    Ödül Puanları:
    38
    O da doğru zaten kemikleri deliler gibi zorluyoruz eklemlerde sürekli inflamasyon yapıyoruz sürekli yıkıyoruz yapıyoruz bozuyoruz yapıyoruz kas yaparken daha yavaş olsa da kemik de yapıyoruz.Dolayısıyla bu grupların dışındayız.Fakat spor yapmayan insanlarda bir sürü etken var.
     
  9. _Tunc_
    Offline

    _Tunc_ Üye

    Katılım:
    11 Ocak 2014
    Mesajlar:
    342
    Beğenileri:
    357
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Valla günde 1-1.5 litre süt içen biri olarak eğer fazla süt içenlerde kemik kırılma-catlama vs.. Fazla olsaydı benim her bacak ant.sonra bi yerlerim kırılır catlardı :D
     
  10. Exacting51
    Offline

    Exacting51 Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2014
    Mesajlar:
    318
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Bence Çok sacma o zararlı bu zararlı ne yani hic mi birşey yigip içmeyelim bu kadar ufak şeylere kafa takmak gereksiz bence. zehir degil sonucta içtimiz süt. allah yapısı.
     

Sayfayı Paylaş