Fotoğraflı Fıstık Ezmesi Tarifi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve antikky tarafından 23 Aralık 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. antikky
    Offline

    antikky Üye

    Katılım:
    5 Haziran 2008
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    18
    Markette satılan fıstık ezmelerinin içerisinde ki E ile başlayan tonla katkı maddesinden çekindiğim için evde bunu nasıl yapabileceğimi düşündüm yaptım ve inanılmaz güzel oldu.



    Yaparken fotoğraflar çektim ki daha anlaşılır olsun.

    Ben ,

    Yarım kilo antep fıstığı
    5 tatlı kaşığı şeker
    1.5 tatlı kaşığı zeytinyağı kullandım.

    Haftada 3-4 kere sabahları kardiyo yaptığım için şeker konusun da sıkıntı çekmiyorum ancak tadına bakarak siz daha az şeker koyabilirsiniz.Ben ayrıca gün içersin de çay ve kahveme de şeker kullanmıyorum o yüzden buna rahat rahat şeker koydum.

    Tadı markette satılan fıstık ezmesi ile birebir aynı tadta oldu.

    Tavsiye ederim.

    Şimdi gelelim nasıl yapılıyor;

    Önce fıstıkları ayıklıyoruz,burası biraz zahmetli,tek tek ayıklamak biraz zaman alıyor:)

    [​IMG]

    Kabuklara dikkat:

    [​IMG]



    Ayıklanmış fıstıklarımızı rondoda toz olana kadar çekiyoruz.Rondo yoksa direk havan da kullanabilirsiniz.Ben onu da denedim.Sorun yok.

    [​IMG]


    İçersine yağı ve şekeri'de koyarak havanın içine alıyoruz,macun kıvamına getirmek için ovuyoruz.ov babam ov bi 2-3 dk ovuyoruz.
    [​IMG]


    Son hali,afiyet olsun:)

    [​IMG][​IMG]
     
    veaN, dungean, Rpac ve diğer 7 kişi bunu beğendi.
  2. Duke Nukem
    Offline

    Duke Nukem Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2006
    Mesajlar:
    173
    Beğenileri:
    90
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Yüzme
    Bir ara Hepota diye bir marka vardı Güneydoğubirlik in ürettiği, hayatımda yediğim en lezzetli şeylerden biriydi ve katkı maddesi ve yağ türevi şeyler yoktu. Ne yazık ki artık yok ama bu da çok başarılı bir çalışma olmuş.

    Tat olarak fındık ve yerfıstığı ezmesinden çok daha güzel ama biraz maliyetli olacaktır. İçine biraz da vanilya konabilir tat açısından.
     
  3. mehmetanil
    Offline

    mehmetanil Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.958
    Beğenileri:
    2.272
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    avukat
    Yer:
    Beşiktaş-İSTANBUL
    5 tatlı kaşığı şeker bana çok geldi :D

    Toz şeker yerine bal ile denesek en azından daha sağlıklı.
     
    serkankull bunu beğendi.
  4. bosversen
    Offline

    bosversen Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2011
    Mesajlar:
    174
    Beğenileri:
    90
    Ödül Puanları:
    38
    ben yer fıstığı ve pekmez ile yapıyorum. Zeytinyağı yerine susam yağı(tahinin üzerinde biriken yağı alarak temin edebilirsiniz) kullanıyorum. Yağ kullanmazsanız zamanla katılaşır aklınızda olsun. Tarif aynı miktarları göz kararı yapıyorum. Afiyet olsun.
     
  5. denizgnr97
    Offline

    denizgnr97 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    37
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    Powerline Sport Center
    bence biraz tatlandırıcı kullanılabilir
     

Sayfayı Paylaş