Forum sözlük vb sayfalarda BB hakkında beğendiğiniz yazılar

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve BertilFox tarafından 30 Ağustos 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 13 üye.
  1. Extravaganza
    Offline

    Extravaganza Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    1.513
    Beğenileri:
    2.573
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yok ki öyle birşey bilgisi olsun :D
     
  2. BertilFox
    Offline

    BertilFox Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2011
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    inci sözlük

    - Göğüs çalışırken bench press yapmak zorunda değilsiniz ! Dünyada bazı sporcular bunu programlarına almıyorlar ! Bunun bazı sebepleri, "bench press bu sporun ölçüsüdür" yanılgısı. Ayrıca bench press göğüsten başka biceps ve omuzlara da baskı uyguluyor. Tam olarak istediğiniz bölgeye lokal basınç yapmıyor, farklı yerlerinizi de yoruyor. Bunun yerinde yapabileceğiniz çok daha faydalı hareket "incline chest press with dumbells".

    - Göğüs çalışmanızı mutlaka "butterfly/kelebek" denilen aletle, ileri seviye iseniz "cable cross-over" ile bitirin. Kan pompaladığınız göğüsleri sıkıştırarak göğüs gününü bitirin. Asla sıkıştırma hareketini araya almayın.

    ---------- Post added at 00:17 ---------- Previous post was at 00:08 ----------

    inci sözlük

    - Cardio'suz kilo dahi alınmaz ! "Cardio karı işi" diyip sakın es geçmeyin. Kilo alma ve hacim genişletme sürecindekiler (benim gibi) tempolu yürüyün koşmayın ! Tempolu yürümek 6.5-7.5 arası hızda çok seri yürümek demektir. Bunu idmandan sonra yapın, böylece en son tüm vücudu (evet tüm vücudu çünkü hız o kadar yüksek ki tüm vücut kasılıp çalışıyor yürürken) silkelemek, son bir aktif etmek ve ter atmak için ideal. Ayrıca 15 dk bu hızda yürümek yaklaşık 150 kalori yakmak demektir ki muazzam. Cardio'suz spor olmaz panpaçulolar. Ronnie bile günde 1 saat fitness yapıyor.

    - Dumbell>Bar>Makine. Yani bir kas grubunu en iyisi dumbell ile çalışmaktır. Dengeyi sağlamak, hareketi başlatıp bitirmek zordur ve sizi zorlar. Bu da daha çok çalıştırmanız manasına gelir. Bar elbette daha kolaydır kollarınız arasında bir denge söz konusudur.
    Makineyle çalıştığınız her hareket sizden en az %40 çalar ! Hele smith's gibi yağlı makinalar. Öyle makinalarda ağır girip de kendinizi bir bok sanmayın yarı ağırlıkta dumbell ile yapamayınca aynı hareketi ağlarsınız sonra. (motivation breakdown) Makina yapmayın demiyorum ama bir bölgeye en fazla 1 makina gerisi dumbell veya bar olmalı.

    - Kemer kullanma meselesi: barbell row falan gibi hareketlerde kemer kullanılır sık sık. Kemerin desteği kuşkusuz ama biraz da psikolojik bir şey. ilk setten itibaren kemer kullanmak sizi güçlendirmez, zayıf kılar. O ağırlıkları kaldırmak belinizi güçlendirir ! Kemeri gerçekten ihtiyaç duymuyorsanız son sete kadar kullanmayın ! Beliniz güçlenmez, kemere bel bağlamayın

    ---------- Post added at 00:22 ---------- Previous post was at 00:17 ----------

    inci sözlük

    - kilo almak/hacim kazanmak isteyenler, spordan sonra en az 350ml dondurma yiyin ! evet bildiğin dondurma, karbonhidrat ve kalori çok, yemesi de güzel işte.

    - bol su bol su. en az 2.5 litre su. kan sulanacak ki kolay dolaşıp kas grupları oluştursun. zaten spor yapsa da yapmasa da çok su içmeli insan.

    Saat 15.00-16.00 dan sonra süt ve süt ürünleri tüketmeyin ! Süt ürünleri "growth hormone" denilen büyüme hormonunu bastıran bir özelliktedir. Çemkirecekler .... yapmadan evvel türkçe veya ingilizce bu dediğimi google'da aratırlarsa sayısız üniversite araştırması ve yorum bulacaklardır destekleyen. Süt, yumurta, peynir. Bunlar günün ilk yarısında tüketilecek ! Light bile olsa süt falan tüketmiyoruz akşam ve ikindi sonrası.

    ---------- Post added at 00:28 ---------- Previous post was at 00:22 ----------

    inci sözlük

    Hareketleri mutlaka doğru nefes zamanlamasıyla yapalım panulovskiler. Hareketin 1.yarısı (mesela bench press de indirirken) nefes alıp iterken veriyoruz.
    - Hareketleri çok yavaş yapmıyoruz ki ağırlığı tutmakla, dengeyi korumakla enerjimizi tüketmeyelim. Çok hızlı yapmıyoruz ki yalandan yapmış gibi kendimizi kandırıp çalışmayı faydasız kılmayalım. Peki nasıl bir hız ? Yedire yedire, çalıştığın bölgeyi eze eze canını yakacak kadar. işte kas grubun muhteşem çalışıyor. Bunun ağırlıkla ilgisi yok. Titreye titreye, yedire yedire yapıyorsan %100 çalışıyorsun, tebrikler.
    Bu hız olayı inanılmaz önemli arkadaşlar.

    -büyük kas grupları diyelim sırt çalışmayı bitirdiniz. gidip en sevdiğiniz sırt hareketini hayvani max ağırlıkta son bir yapın 1 set. 3-5 kere yapsanız bile yeter. bu sizin o kas grubunuzun direncini arttırır. kas hafızası diye bir şey var ve hep en zoru hatırlar.

    -küçük kas gruplarında ise farklı. misal biceps çalıştınız bitti program. gidip ufak kilo dumbell alıp 20'şer tekrar falan yapın. bu küçük kaslar için daha yerinde bir durum.
     
    Ge-Force bunu beğendi.
  3. Ge-Force
    Offline

    Ge-Force Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    hocam ne demek istediğinizi anlamadım. bahsettiğim adamlar başlıyalı 3 ay oldu olmadı bu kürler bu kadar hızlı kas yapar mı.
     
  4. jkdo
    Offline

    jkdo Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2006
    Mesajlar:
    251
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Universite
    Yer:
    Denizli-ist
    Sızıntı Dergisi - Hücrede Hasara Karşı Harika Cevaplar siyasal ve ideolojik bagintim yoktur :).
    Hipertrofi: Hücrelerin boyutlarında meydana gelen büyüme ve dolayısıyla organların büyümesi demektir. Bilhassa kalb ve böbrekte ortaya çıkan hipertrofilerde hücrelerde protein sentezi hızlanır; endoplazmik retikulum, filament ve mitokondri sayısı artar. Hipertrofide organ büyür; ancak bu büyümenin sebebi hücre sayısındaki artış değil, hücrelerin boyutlarındaki artıştır.

    Hipertrofinin esas sebebi organın iş yükündeki artıştır. Meselâ yüksek tansiyon (hipertansiyon) hastalığında kalb, kanı damarlara pompalarken bir engelle karşılaşır. Kalbin bu engeli aşarak kanı pompalaması için daha kuvvetli kasılması gerekir. Bu durumda kalb kası hücreleri boyutça büyüyerek tansiyon engelini aşmaya çalışır. Neticede tansiyon hastalarında kalb daha da büyümüş olur.

    Sporcularda kasların aşırı çalıştırılması veya hamallarda kaslara aşırı yük bindirilmesi de kasların kalınlaşmasına sebep olur. Yürüme, ip atlama gibi ağırlık kaldırmadan yapılan egzersizlerde kaslar kalınlaşmaz; fakat kasların çalışma verimi artar ve bu aslında genel sağlık açısından daha faydalıdır. Ağırlık kaldırmak yoluyla yapılan egzersizlerde ise, kaslar kalınlaşır ve buna paralel olarak da kalbde büyüme olur. Bu tür bir kas kalınlaşması ve kalb büyümesi profesyonel sporcular için gerekli olsa da, sağlık için tavsiye edilmez; hattâ zararlı olabilir.
     
  5. BertilFox
    Offline

    BertilFox Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2011
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    https://www.bodyforumtr.com/vbforum/757857-mesaj4.htm

    Kas yıkımı dediğimiz olay sadece idman günleri oluşmaz. Sağlıklı erişkin bir insanda hergün vücut proteinlerinin %1-2 si yenilenmektedir. Yani 80-100 gün içinde tüm vücut proteinlerimiz yıkılarak yenisi imal edilir. Bu yıkım yapım evresinde vücut proteinlerinde %20~25 civarı kayıp oluşur. Ayrıca proteinler sindirim enzimleri , hormonlar , kan albumin - hemoglobin yapımında da kullanılan elzem besinlerdir. Gelişimi devam ettirebilmek için dışarıdan alınan besinlerle bu açık kapatılmalı ve hatta pozitif dengeye geçilmesi gerekir.

    [​IMG]

    Pozitif denge sağlıklı yetişkin bir insan için önerilen oran kg x 1 gr dır. Fakat sporcularda gerek kas hasarının daha fazla oluşması ve kas kütlesinin normal bireylere nazaran daha yoğun olması alınan protein miktarınada etki etmektedir. Sprocuların alması gereken oranlama ise yapılan idmanın şiddetine , süresine vs. durumlara göre kg x 1.3 ~ 2.5 arasında değişebilir.

    Kısaca açıklamak gerekirse idman günü olsun - olmasın , metabolizmanın yapım işlevini devam ettirebilmesi için kanda aminoasit rezervlerinin daima yüksek sevilerde olması gereklidir. Bunu sağlamak için günlük dietlerimizde kaliteli proteinleri eksik etmememiz gelişimimiz açısından faydalı olucaktır.
     
  6. Ge-Force
    Offline

    Ge-Force Üye

    Katılım:
    9 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay

    ben tam anlamadım kaslarımız hergün yüzde 1 yıkılıyorsa aç kaldığımız hergün kaslarımız yüzde 1 küçülüyor mu demektir.
     
  7. BertilFox
    Offline

    BertilFox Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2011
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    39
    Ödül Puanları:
    28
    https://www.bodyforumtr.com/vbforum/742709-mesaj55.htm

    aç kalmakla yağ falan yakılmaz , tam tersine yağ yakmak isteyen biri 1 saat dahi aç kalmamalıdır.
    aç kalmak vücudu direkt olarak yağ depolamaya iter.
    hatta bunu önlemek adına en geç öğle öğününe kadar bir miktar rafine edilmemiş zeytinyağı, keten tohumu yağı, balık yağı vs. herhangi birinden alman gerekir.
    vücut eksik görürse depolar.
    yağ yakım dönemlerinde kullanılan, vücudun yağ depolamasını engelleyen ve faydası tartışmasız olan CLA da bir yağdır (aspir çiçeği yağı) ve esprisi budur. yani yağ alarak yağ depolanmasını engellersin.

    öncelikle gece 21 de sindirim durur diye bir mit yok.
    öyle olsa idi 21 de yediğimiz öğünden sonra acıkmazdık gece açlıkları çekmezdi insanlar ki biz ağır bir sporla uğraşıyoruz.
    onu geçtim hangi ülkenin yerel saatine göre 21 ? ben belki hergün 3 te uyanıp 4 te kahvaltı edip 8 de antrenman yapıp gece 5 te yatıyorum.
    onu nasıl yapcaz neye göre kime göre saat veriliyo. midenin kolunda saatmi takılıymış ?
    tabi ki ben bu şekilde yaşamıyorum bu sadece örnekti. demem o ki bunun hiçbir kanıtı yok.
    yıllarca temel reis çizgi filmleriyle pompalanan ıspanak demir ve güç deposudur yalanının daha 6-7 sene önce ıspanağın neredeyse çimen kadar yararsız olduğunun ortaya çıkmasıyla çürüdüğünü göz önüne alırsak bu tarz mitlere itibar edilmemeli :)
    bunu insanlara daha anlaşılır olsun diye saat vererek yapma yoluna gidiyorlar çünkü bu bilgiye ihtiyacı olduğunu düşündükleri kilo sorunu olan insanlar yağ, tuz, şeker, karbonhidrat ayırt etmeden ne bulursa yiyen, hayatında spor falan olmayan yani metabolizması bir sporcudan kat kat daha yavaş çalışan insanlar.
    ki dikkat ederek yeseler bile günlük doğal aktiviteleri doğrultusunda (iş, okul vs.) onlar içinde geçerli. örnek veriyorum, spor yapmadan sen oturup saat 8 de 2 tabak yağlı yemek yanına 1 ekmek, üzerine de baklava götürürsen o saatten sonra zaten mide neye çalışacak ?
    önceki mesaisi daha yeni başlıyor. halbuki düzenli spor yapan, metabolizması sürekli aktif bir vücut düşün, kan şekeri dalgalandırmamak adına öğünlerini belli protein düzeyinde belli karbonhidratlarla takviye ediyor.
    midesini fıçı gibi doldurmamış yani yormamış, metabolizmasını yavaşlatmamış. halk arasında "mideme oturdu" denilen deyimi hayata geçirmemiş.
    misal 6 da idmandan çıkmış depoları boş 6 buçukta bir öğünde sindirebileceği miktarda protein ve belli miktarda ve seçilmiş karbonhidrat besini almış. 9 u görmeden o vücut acıkır (nokta).
    misal o saaten sonra karbonhdratı kesersin. bir öğün salata yanına balık yersin saat 9 da. mide çalışmaz diyorlar ya hiç şüphen olmasın 11 de yine acıkırsın.
    çak 3 yumurta haşlanmış. emin ol 1 de yine açsın.
    ye lor peynirini yat. sabah kalk 1 saat sonra yine açsın.
    21 de sindirim durdu ama yediklerin buhar oldu öyle mi ?
    net söylüyorum öyle değil sindirildiler kardeşim.
    şunu ekstra ilave edeyim, antrenman sonrası ne kadar çok protein öğünü alıyorsan (öğünün sayısından bahsediyorum öğün içindeki besin çokluğundan değil) o kadar iyi. o yüzden bu öğünler bu kadar önemli.
    hormon salgılanma konusuna gelince, işin bu kadar dibine girmeye bizlerin ihtiyacı yok bu birincisi.
    ikincisi abd ve almanyada spor salonlarının neden 7/24 açık olduğunu sormak lazım bunu savunan arkadaşlara.
    acaba gece uykudan kalkıp büyüme hormonu en üst seviyede salgılanırken misal gece 4 te antrenman yapan sporcular önceki gün 7 den 8 den beri açken mi o ağırlıkların altına yatıyorlar ?
    mide 21 de duruyormuş ya !
    caseine gelince evet gece yatarken almakta fayda var.
    her seviyede sporcu bundan faydalanır. hayır gece boyu sindirilir. zaten yavaş salındığından amacı odur.
    madem sabah sindiriliyor sabah kalktığında ye o zaman niye gece yatmadan yiyelim ki ? öyle bişey yok.
    hem kahvaltı öğününde az protein çok karbonhidrat diyeceksin hemde caseinden bahsedeceksin.
    gün içinde zaten belli aralıklarla whey alıyorsun. gerek yok o zaman caseine ! böyle bir mantık yok.
     
  8. guest007
    Offline

    guest007 Yeni Üye

    Katılım:
    20 Ekim 2013
    Mesajlar:
    11
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    mesajlar çok uzundu ama çoğunu okudum güzel bilgiler var. aralarda bana yanlış gelenlerde yok değil . yinede güzel paylaşım.
     

Sayfayı Paylaş