İşyerinde birazda sıkıntıdan her saat başı gelen çayı içiyorum! günde 6 -7küçük bardak! önceleri şekerli içiorum 1 aydır hiç şeker koymcadan içiyorum kahvede aynı şekil' Şekersiz olmasına rağmen bu kdr çayın zararı olurmu azaltmalımıyım acaba?
Çay, kahve yani kafein iyidir, yağ oluşumunu ve depolanmasını engeller, yemeklerden sonra içilebilir. Antrenman öncesi de enerji olarak kullanan çok. Günde 2 bardağı geçmemeye çalışırsak iyidir tabii...
arkadaşım çayın zararı fazlası yada yemekden sonraki içilen çay demir emilimini engeler zararından önemlisi bu bence. kafein doğru yağ yakımı için artırıyo deniyo ama bu zayıflayanlar için değil yağların uzun zincirli olanını kulanıma katar. yemekden sonra içme derim azaltırsanda iyi olur
Dişler içinde faydası olsa da en azından boyar madde içeriği ile c2 renge yakın zamanda kavuşacağın kesin.
ÇAY Sizin çaycıda yeşil çay varsa günde 2 kere içmeni bile öneririm.Ama 7-8 bardak siyah çay çok fazla ... * Kanser riskini azaltır. * Yeşil çay yemek borusu kanserini erkeklerde %57, kadınlarda %60 oranında önlemektedir. * Yeşil çay düzenli içilmesi halinde prostat kanseri riskini üçte iki azalmaktadır. * Yeşil çay deri kanserine yol açan ultroviyole ışınların zararından korur. * Tümörü küçültür. * Antioksidandır. # Yeşil çaydaki antioksidan E vitaminindekinden 20 kez daha kuvvetlidir. * Kolestrolü düşürür. * Tansiyonu ayarlar. * Kan şekerini ayarlar. * Bakterileri öldürürür. * Grip virüsünü öldürür. * Ağız kokusunu önler # Yeşil çay içindeki C vitamini sayesinde : * Stresi azaltır. * Gribi önleyicidir. # Yeşil çay içindeki kafein sayesinde : * Performansı etkiler,yorgunluk ve uyku halini ortadan kaldırır. * İdrar söktürücüdür. * İdrar söktürücü özelliğinden dolayı zayıflama rejimlerinde kullanılıyor. # Yeşil çay içindeki flavonoidler sayesinde : * Kan damarlarını güçlendirir. * Yeşil çay içindeki polisakkaridler sayesinde : * Kan şekerini düşürür. # Yeşil çay içindeki fluorid sayesinde : * Diş çürümesini engeller. # Yeşil çay içindeki E vitamini sayesinde : * Antioksidan olarak rol oynar. * Yaşlanmayı geciktirir. # Yeşil çay içindeki EGCG (Epigallokateşin Gallat) adlı kimyasal madde sayesinde : * Kanser hücrelerinin gelişmesini önlüyor. * Akciğer, mide, bağırsak karaciğer ve deri kanserlerini önleyici etki yapıyor. * Alzheimer'i önleyici * Sigara kullanımının toksik etkisini azaltıyor. * Yeşil çay içen hamile kadınlar sorunsuz bir doğum gerçekleştirebilirken, sakat çocuk dünyaya getirme riski de azalacak. # Diş çürüklerine sebep olan bakterileri öldürerek çürükleri önler. # İçeriğindeki kateşin maddesi nedeni ile kolesterolü düşürür. # Antioksidan özellikleri vardır. Bu özelliği ile kansere ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu olabilmektedir. İspanya’daki Murcia Üniversitesi ve İngiltere’deki Norwich Üniversitesi’nin ortaklaşa yürüttüğü araştırmalar, yeşil çayda bulunan ‘polipenol EGCG’ maddesinden üretilecek olan ilaçlarla, çeşitli kanser hastalıklarının tedavisinin gerçekleştirilebileceğini ortaya koymuştur. # Zihinsel aktivitelerde yarar gösterdiği ileri sürülmektedir.
ben günde 30-40 çay bardağı çay içiyorum çayın zararından çok içindeki şekerin zararından korkuyorumbench_O
çay bana göre gereksiz bir içecek. Bizim millet kahvaltıları hep çayla yapar, amerikalılar ise süt içer. Onun için adamlar dana gibi, biz ise tüysiklet. Çay içene kadar onun yerine su içsek daha fazla faydası olur. Tabi keyif için içen varsa ona bir şey diyemem zevk meselesidir. Ama bana göre 2yi geçmemeli
Amerikalıların "dana" gibi, bizim "tüysiklet" olmamızı çaya ve süte bağlayamazsınız. Bu kadar basit değil. Ayrıca teze de katılmıyorum. Amerikalılar "dana" gibi değil, genelde obezler, yağlılar, göbekliler. Tabi dana'dan kastınız yapılı olmaksa... Sütün ise Amerikalıların obezliği ile doğrudan alakası yok, adamların yağlı ve obez olma nedenleri bol yağlı, şekerli ve unlu beslenmelerinden.. Çok süt içmelerinden değil. (Çok süt içtikleri de tartışılır) Her şeyin fazlası tabiki zarar. Ancak çayın da kararında tüketildiğince yararlarını gözardı etmeyiniz.
Amerikalı bir yakınımız Türkiyedeki sütleri ve çayları çok beğenmişti. Amerikadaki sütlerin tadı çok kötüymüş ve kısa sürede bozuluyormuş (kendisi maddi durumu iyi birisi, yani sütün iyisini alamadığından falan değil.) belki de eski sütleri tekrar toplayıp çeşitli kimyasallar kattıktan sonra tekrar piyasaya sürüyor olabilirler ya da ineklerin genetiğiyle falan oynanmıştır artık tam sebebini bilemeyeceğim. Ayrıca kendisi yoğurttan da nefret ediyordu bizim f**a yoğurdunu yedikten sonra yoğurt hakkında da yanıldığını anladı Bu arada çayın ayarında tüketilmek kaydıyla pek çok faydası var, başta kalp krizi riskini azaltmak ve damar tıkanıklığını önlemek üzere. Zaten forumda çayla ilgili değişik başlıklar var diğer faydaları da orada yazar. Aneximandros ne gözlemlemiş bilmek isterim.
çayın gereksiz bi içecek olduğunu söylemek ne derece doğru üzerinde düşünmek lazım bence. Buzlu çayların sıcak çaya eğreti bakanların revaçta olduğu bir ülkede yaşayan insanların çaya gereksiz demeleri GEÇMİŞ YAŞANANLARIN tecrübelerine saygısılık etmek olur bence. -- Çayın baş ağrısı gibi durumlarda başın ağrısını aldığı bal gibi de bilinmektedir.(İçen bilir) -- Bunun yanında içindeki maddelerden ötürü yorgunluk aldığı da bilinmektedir.( büyüklerimiz derler hep bi çay yapın da yorgunlumuzu atalım die) Biz ilginç bir milletiz. Otacı diye bir kültürü yok etmişiz. Şimdi de bu kültürü yok saymaktayız. Çoğu insan için tu-kaka... Bunda belki istismarcıların rolü olaiblir ama bi gerçek de bizim Kültürümüzde otların-bitkilerin yeri olduğu. Hastalıklara, dertlere deva olduğu. ( Merkez Efendi - Mesir Macunu) Lütfen arkadaşlar çay deyip kendimizi küçültmeyelim...Keyif deyip de keyfi sebeplerden küçümsemeyelim.... Çay ve Kortizol İlişkisi (Flex Magazine)
çayı çikolatalı ürünlerle tüketmek zararlı diye biliyorum sanırım yanlışım varsa düzeltin vücuttaki demiri tüketiyor diye duymuştum
çayın demir sindirimini negatif etkiledeği bi gerçek. O yüzden yemeğin hemen üzerine çayı içmemek daha iyi olur. mükünse en az bi yarım saat sonra içmek gerekir.