Malzeme Listesi 250 Gram Yer Fıstığı (Tuzsuz) 3 Yemek Kaşığı Toz Şeker 2 Yemek Kaşığı Ayçiçek Yağı 1 Tutam Tuz Ev Yapımı Fıstık Ezmesi Nasıl Yapılır? 1. Fıstıkların kabuklarını soyduktan sonra fırın tepsisine yayın ve 200 derece ısıya ayarlanmış fırında rengi hafif koyulaşıncaya kadar, arada karıştırark bekletin. 2. Fırından çıkardığınız fıstıkları oda sıcaklığında soğumaya bırakın. 3. Soğuyan fıstıkları mutfak robotuna koyup üzerine bir cimdik (evde yemeği yapan kişiye danışınız) dumbellllstuz serptikten sonra iki dakika kadar robotton geçirin. Şeker ve yağı yavaş yavaş ilave ederek 10 dakika daha robotta çekmeye devam edin. 4. Fıstık ezmesinin kıvamı robotta çektiğiniz süreya bağlı. Robotto ne kadar uzun süre tutarsanız o kadar kremsi bir kıvam elde edersiniz. Fıstık ezmesi faydaları: Testosteron ve kas miktarında ciddi bir artış sağlar. Yağ yakımını hızlandırır. Obezite, kas kaybı, kırışıklık oluşumu ve kardiyovasküler hastalıkların oluşumunu engellemeye yardımcı olur. Afiyet Olsun...
Paylaşım için teşekkürler ama ne yazık ki toz şekeri gördükten sonra duraksadım, ayçiçek yağını gördükten sonrada okumayı bıraktım...
3 yemek kaşığı şeker yerine aynı işlevi görecek tatlandırıcı, 2 yemek kaşığı yağ yerinde de zeytinyağı kullanabilirsiniz..
Pierrre haklı. ama emin olun dısardan aldıgımız fıstık ezmelerinin içindeki katkı maddeleri bunların zararından büyüktür hiç değilse bana göre saygılar
Bende calve nin fıstık ezmesini kullanıyorum yag yakımında olsam bile hiç eksik etmem dünde fındık ezmesi yaptım evde gayet güzel oldu 100 gr fındık robotta çekin sonra tavada aromatik kokusu çıkana kadar 5 dk karıştırın 1 çay kaşıgı tuz atın soguduktan sonra robota atıp karıştırın az kıvam alınca içine bir fincan süt dökün ben biraz kakao da koydum içine gayet güzel oldu genelde hazır satılanlar şekerli ve %70 fındık oldugundan benim tarifte %100 fındık tavsiye ederim.
Bugün tahin ve balı karıştırdım(bal buzdolabında baya soğuk,nerdeyse katı haldeydi) Tadı gerçekten harika oluyor,yedikten sonra fıstık ezmesine benzetmiştim ,konuyu görünce yazıyım dedim..
Fıstık ezmesini fıstığı robottan geçirerek yapıyorum. Şeker, tuz, sıvı yağ vs. eklemeden. Sizin yaptığınız fıstık ezmesi tatlısı
çikolata hissiyatı vermek için kakao, biraz yulaf hmm ben bundan güzel bi tarif çıkartırım arkadaş hatta şahane protein bar yaparım ayrıca bencede ekstra yağ eklemeye gerek yok, çünkü fıstığın yağı çıkıyor. şeker katılacaksa çok çok az tuz katılmalı (şekeri daha belirgin hale getirmek için)
Fıstık ezmesiyle alakasız ama burdan esinlenerek yaptım hosuma gitti sizinlede paylaşayım dedim. fındık-ceviz-badem yaklasık olarak esitmiktarda robota koydum.Üstüne cok az zeytin yagı ve pekmez koyup karıştırdım. Tadı gayet güzel oldu tavsiye ederim.
Ben kıvamı tutturamadım. Krem gibi istiyorum yani peanut butter kıvamında olacak, protein bar yapacağımda. Varmı böyle tarif?