Evde lor yapımı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve triptofan tarafından 1 Kasım 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. triptofan
    Offline

    triptofan Üye

    Katılım:
    16 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    24
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Malzemeler:
    1 kg yoğurt veya 1 lt süt
    Yarım çay bardağı limon suyu
    Tuz
    Yapılışı:
    -Yoğurt kullanıyorsanız, içine su katarak ayran kıvamına getirin. (Süte su eklemeye gerek yoktur.)
    -Tencerenize ayranı veya sütü koyup kaynatın. Kaynar kaynamaz içine limon suyunu ekleyin, karıştırın. Birkaç saniye kaynatıp altını kapatın. Bir saat kadar bulunduğu tencerenin içinde dinlendirin.
    -Sonra tel süzgeç veya tülbent ile süzün. İyice süzülmesini bekleyin. Tuzsuz lor seviyorsanız bir tutam kadar, tuzlu istiyorsanız tadına bakarak ağız tadınıza göre tuz ekleyin. Tuzsuz lor, buzdolabında 5 gün kadar bozulmadan saklanabiliyor. Eğer daha uzun sürede tüketecekseniz buzlukta saklayabilirsiniz.

    BENCE DENEMEK LAZIM ARKADAŞLAR.
     
    1 kişi bunu beğeniyor.
  2. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Guzel ancak guvendiginiz markalar varsa daha az maliyetli bile olabiliyor. (ZAman acisindan ozellikle)
     
  3. Chomoloko
    Offline

    Chomoloko Üye

    Katılım:
    26 Eylül 2012
    Mesajlar:
    242
    Beğenileri:
    208
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Scotland
    burda lor satilmiyor, Ortalama 1 kg sutile yapilan bu el yapimi lor ortalama
    kac gr protein icerir?
     
    Son düzenleme: 2 Kasım 2012
  4. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    1 litre inek sütünde ortalama 30 gram protein vardır. bunun 3 ile 6 gram arası wheydir. ev imkanlarıyla onu mikronize etmek biraz güç en azından ben daha keşfedmedim o peynir altı suyunuda 3 gram protein için içmek azap çünkü içinde probietikler var laktaz var vs hazmı çok zor geriye kalıyor 24 gram protein. ha buna lor dersin çökelek dersin ama dğrusu süt kesiği yani çökelektir. manda veya keçi sütü satılıyorsa potein oranları daha yüksek diye biliyorum onlardan daha fazla proteinli çökelek yapılablir. afiyet olsun.
     
    Chomoloko bunu beğendi.
  5. ronged
    Offline

    ronged Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2012
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    süt tam yağlı mı yağsız mı olucak acaba ?
     
  6. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    biraz geç cevap veriyorum ama :D :rolleyes: bu isteğe bağlı yağlı yağsız yarım yağlı farketmiyor.
     

Sayfayı Paylaş