Evde Lor Yapımı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Yaver27 tarafından 6 Ekim 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenileri:
    1.422
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde televizyonda prof canan karatay hocadan sütlü biber turşusu diye bir tarif duydum.
    bir cam kavanoz içine, 1 litre süt ile bir miktar biber koyuyorsunuz. tahmini 3 hafta sonra, yemeye hazır hale geliyor.
    yalnız turşunun içine koyduğumuz o 1 litre süt, 3 hafta sonra tamamen "LOR" oluyor. lor zaten yapımı kolay bir peynirdir ama, bu şekilde baya kolay oluyor.
    bilindiği gibi lor içinde çok fazla ve kaliteli protein var. markette açık lorun kilosu 6 tl, muratbey lor ise 10 tl. ama bu şekilde kendimiz yaptığımızda 2 tlye mal ediyoruz. 1 kilo lor içinde nerden baksanız 190 gram protein var. ve 2 tlye bu kadar protein başka hiçbir yolla alınmıyor.
    ancak o kavanoz içine süt biber harici bişey daha konuyordu, sirke yahut limon... tama hatırlamadım. bilenler varsa lütfen aktarsın.
    bir de bugne kadar aldığım loru, bir türlü damak zevkime hitap edecek hale getiremedim,
    sizler nasıl ne şekilde yiyorsunuz?
     
  2. the admiral
    Offline

    the admiral Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    95
    Beğenileri:
    17
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    lor çok sağlıklı bir besin kesinlikle ama biz millet olarak LOR ve Çökeleği karıştırıyoruz Canan karatayın verdiği tarif , yani evde yapılan çökelektir, çökelek ise süt kesiğinden yapılır ve içinde ciddi miktarda WHEY protein bulunmaz, Gelelim LOR peynirine ,Lor peyniri, peynir üretimi yapıldıktan sonra peynir den arta kalan bir su vardır"peynir altı suyu" bundan yapılır ve tamamı WHEY den ibarettir, zaten WHEY in Türkçesi Peynir altı suyudur. özete gelirsek sana tavsiyem marketten kilosu 5-6 lira olan Lor peynirini almandır .iddia ediyorum doğal yönden en mükemmel protein kaynağı LOR peyniridir.
     
  3. Yaver27
    Offline

    Yaver27 Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2014
    Mesajlar:
    1.060
    Beğenileri:
    1.422
    Ödül Puanları:
    113
    Cinsiyet:
    Bay
    bu ayrıntıyı bilmiyordum , açıklaman iyi oldu, hatta bizim hayvancılık yapan üst komşuma çökelek siparişi de vermeyi düşünüyordum. demek ki lordan şaşmamak lazım.
     
    the admiral bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş