Ev yapimi Protein bar!!

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Hypodenz tarafından 23 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 9 üye.
  1. Hypodenz
    Offline

    Hypodenz Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2011
    Mesajlar:
    62
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Makina Muh.
    Yer:
    Moskova - Rusya
    Ev yapimi ptotein bar,

    Malzemeler (5 adet icindir);

    200gr fistik ezmesi (ev yapimi - tarifi verilecek)
    200gr yulaf
    5 olcek whey protein (ON Classic whey - yeni cikan)(benimki vanilya aromaliydi)
    yettigi kadar su ya da süt(az yaglı ya da yagsız)

    Fistik ezmesi hazirlanisi

    blender'a 250 gr kavrulmus tuzsuz yer fıstığını koyuyoruz(başka herhangi bir ek yag ya da tuz şeker yok, sadece yer fıstığı) tahta kaşık yardımı ile ustten aşağı dogru iterek (tabii elinizde rondo varsa herhangi bir müdahaleye gerek yok) karıştırıyoruz, hazır fıstık ezmeleri kıvamına gelince, bir kaba boşaltıyoruz(mıkrodalga fırına gırebılecek ya da ısıtma yapabileceginiz bir kap olursa iyi olur)

    bu kısım biraz meşakatli ama protein bar icin deger artık,
    blender'ı İYİCE yıkayıp kuruluyoruz,

    İçerisine yulafı koyup toz haline gelene kadar karıştırıyoruz, daha sonra 5 ölçek whey'i ekleyip bir miktar daha karıştırıyoruz.

    mikrodalga fırında ısıttığımız kıvamı bir miktar cıvıklaşan fıstık ezmesine yulaf+whey karışımını ekliyoruz.

    azar azar su ya da sütü ekleyerek karışımı macun kıvamına kadar karıştırıyoruz (Dip not: Biseps ya da omuz antremanı sonrası yapmassanız iyi olur zira hakkaten kaşık ile karıştırırken kollar zorlanıyor:D )

    Daha sonra karışımı aluminyum folyaya yayarak fotograftaki gibi bır sekil yapıp ıstedıgınız kadar parcaya ayırıyorsunuz (5 adet benim için uygundur)

    Besin değerleri (1 adet içindir)(elimdeki malzemelerden tek tek hesapladım - sizin malzemeleriniz için değişkenlik gösterebilir)

    Protein 40gr (23gr hayvansal/whey ve sut - 17gr bitkisel/fıstık ezmesi ve yulaf)
    Yağ 22gr (yanılmıyorsam doymus yag yok/fıstık ezmesi ve sütten)
    Karbonhidrat 34gr (sadece 1 gr şeker var o da Whey'den)

    1 adet yaklaşık 500 kaloridir

    karışımı buzdolabında saklayabilirsiniz, sabah evden çıkarken benim yaptığım gibi 1 parçasını yine folyoya sarıp yanınızda gütürerek, öğleden sonrası için kullanabilirsiniz.

    Afiyet olsun
     

    Ekli Dosyalar:

    letsgoheat96, ADANALI1980, veaN ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. CaglarYildiz
    Offline

    CaglarYildiz Üye

    Katılım:
    26 Ekim 2011
    Mesajlar:
    426
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bilgisayar Mühendisi
    Yer:
    Ankara
    güzel görünüyor aldığım protein barlar bittikten sonra bende bu şekilde hazırlamayı düşünüyorum
     
    Hypodenz bunu beğendi.
  3. SouL61
    Offline

    SouL61 Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2011
    Mesajlar:
    185
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    TİCARET
    Yer:
    TRABZON
    bende bsn var ama kullanmaya korkuyorm protein tozunu aldığımdan beri 1 kez içtim :D korkuyom kalp krizi geçiririm die .d
     
    Hypodenz bunu beğendi.
  4. SouL61
    Offline

    SouL61 Üye

    Katılım:
    13 Haziran 2011
    Mesajlar:
    185
    Beğenileri:
    63
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    TİCARET
    Yer:
    TRABZON
    ama mükemmel görünüyor.. seri üretime geçmelisin iyi para kazanırsın :D :D
     
    Hypodenz bunu beğendi.
  5. pierre_tolga
    Offline

    pierre_tolga Üye

    Katılım:
    1 Kasım 2011
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    92
    Ödül Puanları:
    23
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Çorlu
    mozaik pasta lezzetli olduğu izlenimini veriyor,gözümü kapatıp yemeliyim :D
     
    Hypodenz bunu beğendi.
  6. Hypodenz
    Offline

    Hypodenz Üye

    Katılım:
    29 Haziran 2011
    Mesajlar:
    62
    Beğenileri:
    113
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Makina Muh.
    Yer:
    Moskova - Rusya
    Cok yakin bir arkadasimin sporcu icecekleri ya da tozlari(her tur cesit protein gainer...) satan bir marketi var, aslinda bunu yapmadan once dedim bak guzel olursa uretime gecip satalim, o da sakayla karisik " neden olmasin!! " dedi ama bakalim :D:D
     
  7. draft
    Offline

    draft Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.580
    Beğenileri:
    1.691
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Mimar
    Yer:
    İstanbul
    Birde hazıt yulaf unları var. Yulafı tekrar blenderdan geçirmekle uğraşmamak için onları kullanabilirsin.
     
    Hypodenz bunu beğendi.
  8. forzalazio
    Offline

    forzalazio Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2007
    Mesajlar:
    100
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    38
    bitkisel proteinin günlük protein hesabında çok önemli olmadığını düşünürsek normal sütün içine whey atıp içmek daha mantıklı görünüyor kişisel fikrim tabi
     
    Hypodenz bunu beğendi.
  9. IAdam
    Offline

    IAdam Üye

    Katılım:
    18 Nisan 2009
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    0
    Çok uğraştırıcı ama sen fazladan yaparsan parası neyse verir alırım. :D Güzel tarif, eline sağlık.
     
    Hypodenz bunu beğendi.
  10. kng0909
    Offline

    kng0909 Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    38
    kıvamı nasıl oldu yanı kek gıbı mı bıde ıcınde un ve kabartma tozu olmadan nasıl kabardı yoksa ılk halı olemıydı . bende heves ettım. ıcıne un kepek fılan attım kabartma tozu fılan . yıne unu az geldıgı ıcın tas gıbı oldu :D ıı manada tas gıbı deıl kotu manada baya bole bıcak kesmedı elımle kıra kıra parcaladım :D
     
    Hypodenz bunu beğendi.
  11. LoRD oF THe SHeLPe
    Offline

    LoRD oF THe SHeLPe Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    81
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    0
    güzel görünüyor, elinize sağlık :)
     
    Hypodenz bunu beğendi.
  12. crybaby
    Offline

    crybaby Yeni Üye

    Katılım:
    22 Ağustos 2012
    Mesajlar:
    25
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    adhaadhadha
     

Sayfayı Paylaş