Ev yapimi etli domates sosu

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve MrWheLeT tarafından 8 Kasım 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. MrWheLeT
    Offline

    MrWheLeT Yeni Üye

    Katılım:
    8 Kasım 2009
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    Tarsus
    1. Domateslerin sapını çıkarın.
    2. Her domatesin ortasında bıçakla X çizin.
    3. Küçük bir tencerede su kaynatın.
    4. Her domatesi çatalla kaynayan suda 15 saniye tutun, hemen ardından çok soğuk suya tutun.
    5. Parmaklarınızla ya da bıçakla domatesleri soyun.
    6. Domatesleri yıkayın.
    7. Domatesleri boylamasına ikiye kesin. Elinizle çekirdeklerini çıkarın, küçük küçük doğrayın ve bir kaba koyun.
    8. Bir buçuk soğanı doğrayıp domateslere ekleyin.
    9. 2 diş sarımsağı ezerek domates, soğan karışımına ekleyin.
    10. 3 çaykaşığı süzme zeytinyağını da kaba ekleyerek karıştırın.
    11. 4 taze fesleğen yaprağını yıkayın ve ince ince doğrayın. Karışıma ekleyin.
    12. Son olarak tuz ve karabiber ekleyip 30-60 dakika bekleyin.
    13. 150 – 200 gr. yağsız doğranmış dana etini pişirin.
    14. Spatula yardımıyla daha önce hazırladığınız domates karışımını tavaya döküp orta ısıda karıştırarak 3-5 dakika pişirin.

    3 porsiyonluktur. Her porsiyonda 209 kalori, 10 gr protein, 9 gr karbonhidrat, 16 gr yağ, 2 gr lif bulunur.


    ETLİ DOMATES SOSU

    Bu çabuk sos için alternatif bir tariftir. Zamandan kazanmak için konserve domates kullanılmıştır.

    1. 60 gr soğanı küçük küçük doğrayın ve 4 diş sarımsağı soyun.
    2. 2 kaşık yağı düşük ısıdaki tavaya koyun.
    3. Tavaya soğanı koyun ve transparan olana kadar pişirin.
    4. Sarımsağı ekleyerek 1-2 dakika daha pişirin.
    5. 250 gr. yağsız dana etini ekleyin. Sıçrayan yağdan yanmamaya dikkat edin.
    6. 3-4 dakika pişirin. Pişirirken tahta bir kaşıkla eti parçalayın. Et hala nemli ve hafif pembemsi olana dek pişirin.
    7. İki 450 gr’lık konserve soyulmuş domatesi ekleyin.
    8. Tuz ve karabiber ekleyin.
    9. Ağzını kapatarak 5-7 dakika pişirin.

    NOT: Bu hafif sosu spagetti veya tagliatelli için kullanabilirsiniz. Diğer tür makarnalar için daha kıvamlı bir sos daha iyi olur: soğan ve sarımsağı pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bir kaşık domates püresi ekleyin. Tarifin geri kalanını uygulayabilirsiniz.

    5 kişilik. Her porsiyonda: 152 kalori, 12 gr protein, 8 gr karbonhidrat, 7 gr yağ, 2 gr lif bulunur.


    Alışveriş İpuçları:

    • Kasaplarda ararsanız, 4 gr yağ içeren yağsız et bulabilirsiniz.
    • Yağsız et çok çabuk kurur, bu yüzden başka malzemeler ve soslar içeren tariflerde kullanmanız daha iyi olur.
    • Yağsız etle hamburger yapmak zordur, çünkü içerisinde çok az yağ olduğundan et dağılır. Eğer hamburger yapıyorsunız daha yağlı et kullanın ya da dağılmaması için bir yumurta ekleyin.
    • Eti alır almaz en kısa zamanda buzdolabına ya da buzluğa koyun.
    • Asla tarihi geçmiş eti almayın.
     

Sayfayı Paylaş