Ev yapımı Yer Fıstığı Ezmesi

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve keromero tarafından 20 Haziran 2014 başlatılmıştır.

YER FISTIĞI EZMESİNİ NE SIKLIKLA TÜKETİYORSUNUZ ?

  1. HER GÜN

    oy sayısı 6
    37,5%
  2. HAFTADA BİR KAÇ DEFA

    oy sayısı 1
    6,3%
  3. HİÇ

    oy sayısı 9
    56,3%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. keromero
    Offline

    keromero Üye

    Katılım:
    24 Mayıs 2012
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    59
    Ödül Puanları:
    28
    Bir çok markette yüksek oranda margarin içeren türevlerinin bulunduğu maalesef yüksek fıstık içeriğine sahip olanlarınsa sadece sayılı marketlerde olduğu bir ürün. İstediğim gibi doğalını bulamadığım ve sonunda kendim yapmaya karar verdiğim ürün tarifimiz %90 yer fıstığı %10 bitkisel yağ ( zeytinyağı )içeriyor .

    Malzemeler :

    200 gram yer fıstığı (2 su bardağı): 50,5 gr protein , 96,2 gram yağ , 16,6 gr karbonhidrat , 1125 kalori

    2 çorba kaşığı zeytin yağı : 0 gr protein , 24 gram yağ , 0 gr karbonhidrat , 212 kalori

    1 paket vanilin (varsa sıvı muz aroması da olur hatta daha iyi olur )

    Yerfıstığını ve bir paket vanilini blender yada evinizde varsa mutfak robotuna boşaltıyoruz. Parçalama işlemi başladıktan sonra 6-7 defa spatulayla yer fıstıklarının toparlanmasını ve bıçakların arasına girmesini sağlıyoruz. Un gibi bir kıvama gelince 2 yemek kaşığı zeytin yağını da ilave edip işleme yerfıstıkları pürüzsüz bir krema hali alana kadar devam ediyoruz. Küçük bir kavanoza alıp kullanıma hazır halde buzdolabında saklıyoruz. Abartmadan kullanırsanız yerfıstığı ezmesinin mükemmel bir atıştırmalık olduğunda hemfikir olabiliriz ;)

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    [​IMG]

    Afiyet olsun ,Bol sporlu günler

    Toplamda : 50,5 gr protein , 120,2 gram yağ , 16,6 gr karbonhidrat , 1337 kalori
    ALINTIDIR : SPORCU YEMEK TARİFLERİ
     
    ozge_cakir00(instagram) bunu beğendi.
  2. DrBurakkk
    Offline

    DrBurakkk Üye

    Katılım:
    15 Nisan 2014
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Tarif için teşekkürler ancak ben valin ve zeytinyağının gereksiz olduğunu düşünüyorum sadece belenderda krema kıvamına getirince bile tadı güzel oluyor. Hadi çok mu zorlandım çok az bal eklerim
     
  3. ozge_cakir00(instagram)
    Offline

    ozge_cakir00(instagram) Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2014
    Mesajlar:
    76
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Social Worker, Psychologist
    Yer:
    Ankara
     

Sayfayı Paylaş