Ev Yapımı Çökelek Peyniri

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve CYBER_COUNTER tarafından 10 Ocak 2006 başlatılmıştır.

  1. CYBER_COUNTER
    Offline

    CYBER_COUNTER Yeni Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2005
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    Istanbul
    TV'de bir profesör anlatmıştı. Ne zamandır yazayım diyordum. İşte:

    MALZEMELER:
    -----------------
    -1 adet limon (daha iyi oluyor)
    -1 lt. süt
    -Tuz

    YAPILIŞI:
    -------------
    Öncelikle 4-5 dk. sütü kaynatıyoruz. Sonra soğumadan hemen bir tane limon suyunu sıkıyoruz, karıştırıp soğumaya bırakıyoruz.
    Soğuduktan sonra bir tülbent vb. bir şeye koyup, 1 gece süzüyoruz. Gerçi süzmeseniz de olur. Size kalmış.

    Ertesi sabah az olmak kaydı ile tuz ekliyoruz

    VE HAZIR :)

    AFİYET OLSUN
     
  2. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    nasil denedin mi güzel oldu mu?
     
  3. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
  4. CYBER_COUNTER
    Offline

    CYBER_COUNTER Yeni Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2005
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    Istanbul
    Valla ben öğrendiğim günden beri yiyorum. Güzel :) Ama tuzun miktarını ayarlamak biraz zor oluyor. İlk başlarda baya bir "tatlı peynir" yedim. :D

    Bence diğer bir güzel yanı da şu:
    Hem suyunu süzünce daha saflaştığı için, mesela günlük normalde 1litre süt içebiliyorsan bu şekilde daha da fazla tüketebiliyorsunuz.
     
  5. CYBER_COUNTER
    Offline

    CYBER_COUNTER Yeni Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2005
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    Istanbul
    Arkadaşlar;
    Limonu 1/2'dan 1'e yükselttim. Daha iyi oluyor.

    BİLGİLERİNİZE :)
     
  6. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Denemek gerekir, daha önce bir denemistim cökelegi ama beceremedim :) Simdi hazir olan Erzincan peyniri yiyoruz :) Yagli :?
     
  7. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.857
    Beğenileri:
    4.944
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Londra
    ben daha evelden bu tarifi denemistim.. yalnız ufacık kase lor peyniri icin 1 litre süt heba oluyor.. belki de ben fazla peynir üretmeyi başaramıyorum.. yine de sanıyorsam evde peynir yapmak daha masraflı oluyor.. ama lezzeti gercekten hazır satın alınanlardan cok daha iyi..
     
    deep_fly bunu beğendi.
  8. CYBER_COUNTER
    Offline

    CYBER_COUNTER Yeni Üye

    Katılım:
    13 Kasım 2005
    Mesajlar:
    115
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ogrenci
    Yer:
    Istanbul
    Daha az ama daha saf oluyor. :) Bence bu sayede mideni daha az doldurmuş olursun. Ayrıca masraf konusunda pek fark ettiğini zannetmiyorum.
     
  9. Coleman Trebor
    Offline

    Coleman Trebor Üye

    Katılım:
    9 Haziran 2006
    Mesajlar:
    618
    Beğenileri:
    83
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    valla ben ev yapımı loru yiyemedim 1 kase anca yedim tad olarak fena değil ama kokusu hoşuma gitmiyor
     
  10. kenanc
    Offline

    kenanc Üye

    Katılım:
    28 Mart 2006
    Mesajlar:
    37
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    18
    nasıl yani bu bizim marketten aldığımız lor peyniri mi
     

Sayfayı Paylaş