Etin yağlı kısımları

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve AkrepHan tarafından 31 Temmuz 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar çoğumuz yağsız beslenme için kendimizi parçalıyoruz bende bunlardanım fakat yağsız tavuk göğsü ızgara yapmak çok sıkıntı genelde teflonda yaparım ama annem geçen gün ızgara için tavuk almış göğüs sanıp açtım fakat biraz yağlıydı pişirirken tereddüt ettim ama piştiğinde geçekten yanmamış ve leziz bir et yedim. Sorucağım bi sorum olucak. Yağsız göğsü pişirmek gerçekten çok zor tavaya yapışırsa bi daha o eti yemek zorlaşıyor çünkü suyunu salmıyor kuruyor pişmeden yanıyor çiğ çiğ yemek zorunda kalıyoruz. 2 pişirmeden birinde böyle oluyor. Hindi etinde bu sorun yoktu hindi etide sanırım biraz yağlı ama biz VG ciler yağ koymadan pişirdiğimiz için çok yağsız etler düzgün pişemiyor. Yağlı bir eti yağsız şekilde pişirip suyunu iyice saldıktan sonra ksıık ateşte pişirir ve yersek yağlanma durumu ne olur?

    iyi forumlar
     
  2. muratcan.biceps
    Offline

    muratcan.biceps Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2012
    Mesajlar:
    1.161
    Beğenileri:
    540
    Ödül Puanları:
    93
    ben domates vs atıyorum önce tavaya onlar suyunu salıncada tavuk.böylede yapabilirsin.tabi artık büyümeye geçtim 1 tatlı kaşıgı z.yagıyla yapıyorum oh be dedim gerçekten tava kazımaktan bıkmıştım özellikle yumurtayı
     
    AkrepHan bunu beğendi.
  3. Duratec
    Offline

    Duratec Üye

    Katılım:
    4 Ekim 2010
    Mesajlar:
    881
    Beğenileri:
    657
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    Ankara
    Yağsız bir eti tavada ek yağ olmadan pişirmenin tek yolu vardır.

    Tavaya eti koy , en kısık ateşte tavanın kapağını kapat.. Bir süre et pişsin , kendi suyunu salar ve kurumaz haşlanmış gibi olur.. Etin piştiğini suyunu çekmeye başlamasından anlayabilirsin.. Et suyunu çektikten sonra kapağı açıp haşlanmış gibi olan eti önce orta ateşte sonra yüksek ateşte arkalı önlü çevirerek kızartabilirsin.

    Böylece yanmamış,kurumamış,güzel pişmiş ve kızartılmış bir etin olur :)
     
    AkrepHan bunu beğendi.
  4. muratcan.biceps
    Offline

    muratcan.biceps Üye

    Katılım:
    27 Haziran 2012
    Mesajlar:
    1.161
    Beğenileri:
    540
    Ödül Puanları:
    93
    ben aşırı diyet dönemimde hep haşlama gittim.kırmızı etide beyaz etide.ne olur ne olmaz en küçük bir yağ parçasına bile tahammülüm yoktu.hatta tavuk göğsünü 2-3 defa haşladıgımı bilirim
     
  5. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Elektrikli grill tavsiye ederim, yagsiz gogusleri baharatlayip grillde pisiriyorum, Kai greenin bir videsounda gormustum.Kampanya vardi aldim inanilmaz memnunum, ole kazima vs derdi yok zaten yapismiyor.
     
  6. AkrepHan
    Offline

    AkrepHan Yeni Üye

    Katılım:
    3 Nisan 2012
    Mesajlar:
    1.289
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    0
    evet tava kazıyorsun bide tek kaldığım dönemler o tavadan inatla çıkmıyor 3 4 kez bulaşık makişnesine giriyor felan zor iş. Kısık ateşte su saldığını görmedim sağol denerim :) grill varda bizimki biraz eski çok maharetli çalışıyor temizliği desen öyle saatler sürüyor :) yeni çıkanlardan bi tane alıcam ama şu an maddi sıkıntım var bide şu ramazan bi geçsin :)
     

Sayfayı Paylaş