Eti Litalif Fırında

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Prqressive tarafından 23 Şubat 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. Prqressive
    Offline

    Prqressive Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2013
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    13
    Merhaba, bende bu forum sayesinde sabahları daha iyi bir kahvaltıyı nasıl yapabilirim soruma yanıt ararken Eti Litalifi ve Yulafın faydalarını öğrendim. Çok market gezdim ama bulamadım. Marketler bana senin gibi bir kaç kişi daha gelip sordu ama satmıyoruz dedi. En son bulduğum yerde son 4 paket vardı. 3 paketi alıp diğer paketide arayan birilerine bıraktım :)

    Litalif bulma macerası son buldu ama diğer bir sorun lezzeti. Bende yiyemedim tabi normalde yemeklerin tadına çok önem vermesemde yiyemedim.

    İlk gün meyveler ile birlikte püre yaparak yedim. 2. Gün yumurta ile yedim. Bugün farklı bir lezzet keşfettim.

    • 1 Adet domates
    • 1 Adet yumurta
    • Ortalama yarım su bardağının biraz üstünde daha önce blender da toz haline getirilmiş Eti Litalifi ve biraz karabiberi çırpıcıda karıştırdım.
    • Teflon bir tavada ısıttım ve daha sert ve yoğun bir kıvam alana kadar bekledim.
    • Kıvamı sertleşince tavadan alıp ince uzun şekilde avucumun içinde sıkarak şekil verdim.
    • Fırını 180 dereceye alıp ızgaraya dizdim.
    • Fırına sürdüm nar gibi kızardıktan sonra aldım.


    İşte sonuç;

    Tadı muhteşem oldu. Birşey izlerken veya kahvaltıda çok rahat yenilebilir.
    Sıcakken tüketin

    (Odalamayı yapamamışım makinenin şarjı bitmek üzereydi dikkat etmeden çektim :) )

    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 23 Şubat 2013
    zeo64, hkatar, Lightnin ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. khephnes
    Offline

    khephnes Üye

    Katılım:
    24 Şubat 2012
    Mesajlar:
    2.324
    Beğenileri:
    2.624
    Ödül Puanları:
    123
    Yulaf yiyemeyen biri olarak denemeli diyorum, tesekkurler. :)
     
    Prqressive bunu beğendi.
  3. Prqressive
    Offline

    Prqressive Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2013
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    13
    Elinizde sıkarken sürekli elinize yapışırsa, elinizi hafifçe ıslatın. Ben hepsini elimi ıslatarak sıktım daha rahat ve daha kolay şekil alır.
     
    hkatar bunu beğendi.
  4. Prqressive
    Offline

    Prqressive Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2013
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    13
    Bugün tarif üzerinde farklı tatlar yakalama çabalarıma bir yenisi ekledi. Bana göre daha iyi bir lezzet oldu.

    1 Yumurta
    1 Haşlanmış yumurtanın sadece beyazı( O ara masada olduğundan ekliyim dedim :) )
    1 Kaşık Yoğurt
    1 Su bardağı Eti Litalif ( Toz halinde)
    2-3 sap maydonoz.

    Hepsini blender da çekip püre haline getirdikten sonra teflon bir tavada ısıtıyoruz. Yumurta sertleşip hamur kıvamına gelince alıyoruz. Elimizi ıslatıp çiğköfte şeklinde sıkıyoruz. Önceden ısıtmış olduğumuz fırına sürüyoruz. Kızardığında alıyoruz.

    Ve sonuç;
    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

    • New.JPG
      New.JPG
      Dosya Boyutu:
      158,7 KB
      Görüntüleme:
      17
    Son düzenleme: 24 Şubat 2013
    hkatar, Lightnin, veaN ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  5. dar123
    Offline

    dar123 Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2013
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    zaman var tabi yapıyorsun iş güç spor kahvaltıyı otomatık yapıyorum artık dıyetede basladık ne tad kaldı ne tuz :)
     
  6. Prqressive
    Offline

    Prqressive Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2013
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    13
    Bunları yapmak 10 dk sürüyor :)

    Mutfağa girer girmez fırını açıyorum direk.

    Dolaptan yumurtayı maydonozu alıyorum. Sonra çekmeceden litalifi çıkarıyorum. Hepsini blendera atıyorum. Sonra tavaya koyuyorm 2-3 dk sürmeden hamur gibi oluyor. 2 dk sıkıyorum hpsini. Max 6-7 dk da fırında kızarıyor. Bugün ek olarak evdekilerin yaptığı kahvaltıda banada yumurta haşlamlamışlardı onuda kullandım. En fazla 15 dk sürer yumurta da haşlarsak. 5 dk işçilik 10 dakika bekleme süresi. Beklerkende başında durmaya gerek yok :))
     
  7. Prqressive
    Offline

    Prqressive Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2013
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    13
    - 1 Yumurta
    - 1 Yumurtanın sadece beyazı
    - 4-5 sap maydonoz
    - Ortalama 50-60 gr tavuk göğsü
    - 1 Çeyrek su bardağı su
    - 1 Su bardağı Eti Litalif ( Daha önce blender da toz haline getirilerek)

    Maydonozları kesip blendera atın. Üzerine yumurtaları koyun. Su bardağının çeyreği kadar Su yu blendera dökün. 1 Bardak litalifi blendera koyun.

    Tavukları ince ince kesin. Üzerine bir miktar limon ve istediğiniz baharatları atın( Tavuğun kokusunun kaybolması için(Forumda bir arkadaştan öğrendim)). Tavuğu haşlayın. Tavuk suyunu çektiğinde alın. Tavuk parçalarınıda blendera atıp kkarıştırın. İyice püre haline geldiğinde; teflon bir tavanın dibine en küçük madeni para olan 0,5krş kadar büyüklüğünde zeytin yağı koyun(Yoksa koymayın hiç) daha sonra da yaptığımız püreyi sıcak tavanın içine dökün. Sürekli karıştırın. Kıvamı sertleştiğinde tavadan alın. Artık elinizi hafif hafif ıslatarak avucunuzun arasında çiğköfte sıkarmış gibi parça parça sıkın malzemeyi. Sıktığınız malzemeyi ızgaraya dizip fırına sürün. Fırını önceden ısıtın. Malzememiz kızarınca fırından alıp yiyebilrisiniz.

    * Blenderın içine isteidğiniz baharatlarıda atarsanız daha güzel olur. Mutlaka baharat kullanın ve sıcak tüketin.

    [​IMG]
     

    Ekli Dosyalar:

    hkatar, Lightnin ve veaN bunu beğendi.
  8. Prqressive
    Offline

    Prqressive Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2013
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    13
    Bugün son kez farklı bir lezzet denedim ve tam tadı bugün tutturdum. Yemekten fotoğrafını çekmeyi bile unuttum :)))

    1 Adet yumurta
    2-3 Sap Maydonoz
    1 Acı kırmızı biber
    50gr kadar tavuk göğsü
    1 su bardağı toz Eti Litali
    2 yemek kaşığı yoğurt
    2 yemek kaşığı kadar SU

    Maydonozu ve Kırmızı acı biberi ince ince kesip blendera atın. 1 Su bardağı litalifi blendera dökün. Arkasından yumurtayı yoğurdu ve su yu blendera ekleyin.

    Tavuk göğsünü kücük küp küp doğrayın. Üzerine limon sıkın ve istediğiniz baharatları kullanın. Daha sonra 2 su bardağı suyu tavaya koyup kaynadıktan sonra tavukları içine atın. Tavuklar suyunu çekince bir tabağa alın.

    Şimdi Blenderımızdaki malzemeleri hemen çekip püre haline getirelim. 1 Teflon tavaya çok az (0,5 Krş luk madeni para büyüklüğünde) yağ dökün(Ben Zeytin yağı kullandım). Tüm yağı tavada gezdirin. Yağ kızarınca ocağın altını kısın. Sonra blenderda çektiğimiz malzemeyi tavaya döküyoruz. Malzeme püre olduğundan tavaya yayılmayacak. Tavayı sağa sola hareket ettirerek tavada iyice yayılmasını sağlayın. Malzemenin kenarları renk değişince anlayacaksınız zaten katılaştığını. Ara sıra bir kaşık yardımıyla dibini kontrol edin dibi yapışmaya başladığında ve kıvamı yoğunlaştığında tavadan alıp bir tabağa boşaltın.

    Şimdi elimizde sertleşmiş hamur kıvamında malzememiz ve bir tarafta haşlanmış tavuklarımız var.



    Bir kaba su koyun. Elinizi suyun içine sokup ıslatın. Malzemenin içine haşlanmış tavukları koyup yoğurun bu arada istediğniiz baharatları ekleyin ben karabiber ile yaptım çok güzel oldu, malzemeler iyice birbirine karıştıklarında malzemeden çiğköfte büyüklüğünde parçalar koparıp fırının ızgarasına dizin. Fırını maksimum 130-150 dereceye alın. Ara ara fırının sıcaklığını düşürün ki ağır ağır pişsin. Böylelikle dışı kadar içide pişecek ve daha lezzetli olacak. Yaklaşık 10 dakika bu şekilde fırında pişirin. Ara ara malzememizi fırından çıkarıp elinizle yata çatal yardımıyla bastırmaya çalışın eğer içeri çöküyorsa henüz içi pişmmiştir. İyice sertleşip kurabiye gibi olduğunda çıkartın. Tabağın bir kenarına 1 kaşık yoğurt koyun. Patates yer gibi yoğurda sürerek yiyin.

    Kendinizi patates cipsini mayoneze batırıp yiyormuş gibi hissedin.

    Afyet olsun. Malzemeniz gevrek olsun :))
    :)

    Dipnot:

    Su malzemenin daha akışkan olmasını sağlıyor böylelikle daha rahat kıvama giriyor. Su kullanmadan yaptığımda blenderda çok kötü karışıyorlar.
    Yoğurt ayrı bir lezzet katıyor. ( Hazır yoğurtlarıda denedim ev yapımı yoğurtta denedim ikiside lezzetliydi.)
    Acı kırmızı biber, yediğim her gün kesinlikle tuvalete çıktım. Gerçekten hergün 1 adet tüketiyorum ve severek yiyorum. Malzemeyede renk katıyor.
    Bol bol karabiber kullandım hem sevdiğimden hemde daha iyi bir damak tadı sağlıyor.

    Yoğurtla birlikte bandıra bandıra yiyerek ne ara bittiğini unuttum. Diğer yaptığım lezzetlere göre aralarında en iyisi buydu. Seri üretime geçeceğim akşamdan malzemeleri yapıp sabah sadece fırına süreceğim :) Bakalım lezzette değişiklik olcak mı :)
     
    Son düzenleme: 26 Şubat 2013
    hkatar ve veaN bunu beğendi.
  9. Lightnin
    Offline

    Lightnin Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2013
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    45
    Ödül Puanları:
    0
    Çok lezzetli görünüyor, ben de aynı ürünü tüketiyorum. Besin içeriği çok sağlıklı. Ben bunu meyve suyu ve meyveler ile beraber tüketiyordum. Bunu da deneyeceğim, teşekkürler :)
     
  10. murat1997
    Offline

    murat1997 Üye

    Katılım:
    12 Nisan 2013
    Mesajlar:
    80
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Lise Ögrencisi
    Yer:
    İzmir
    Besin değeri nedir hocam peki tahminince ? :D Güzelse denerim büyük ihtimal :D
     
  11. zeo64
    Online

    zeo64 Co-Moderator Yönetici Co-Moderator

    Katılım:
    18 Eylül 2011
    Mesajlar:
    1.470
    Beğenileri:
    1.424
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Kocaeli Üni.Bilg.Müh.Öğrencisi
    Yer:
    Kocaeli / Uşak
    sayın prqressive'nin yaptigi iyilik çok çok büyük :) harika tarifler ve düşünceler.ben kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi.bence sabit başlık yapılsa bile olur :)
     
  12. Prqressive
    Offline

    Prqressive Üye

    Katılım:
    18 Şubat 2013
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    19
    Ödül Puanları:
    13
    Besin değerini bilmiyorum hiç hesaplamadım :) Ama sabahları bunu yediğimde anında açılıyodum. Uzun süre tok tutuyordu. Zaten normal bir kahvaltı için sabah yenecek şeyler :) Biraz zahmetli uzun süredir yapmıyorum sınav stresinden dolayı ama yakında tekrar başlarım. Tavuk göğsünü koymayı bıraktım. Herşeyin bir yeri var :D

    Daha lezzetli olmasını isteyenler yumurtanın beyazını değil tamamını kırsın. Ayriyetten üstüne yumurtanın sarısını sürdüğümüzde görünüş koku ve lezzet değişiyor. Ben yörsanın lor peynirinide atıyorum içine uzun süre tok tutuyor. İnce oldukça kıtırlaşıyor bu gevreklik benim hoşuma gidiyor. Yoğurda banarak soğutmadan sıcak sıcak yiyorum sabah haberlerini izlerken. Ama fırına dizme işi biraz zahmetli kıvamı tam tutunca çok güzel diziliyor. Ben fazla yapıyorum fazlalık kısmını folyoya sarıp dolaba atıyorum diğer gün soğuk olarak kullandığımda yulaf parçalanmıyor :) buda böyle bir detay. Konuya pek talep olmadığından bende bıraktım ilgilenmeyi kusura bakmayın :)
     

Sayfayı Paylaş