ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi

Konusu 'Marka Marka Besin Değerleri' forumundadır ve gakkos tarafından 31 Ocak 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 495 üye.
  1. AmericanHistoryX
    Offline

    AmericanHistoryX Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2010
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci.
    Yorumlarda Yoğurtla balla meyveyle falan karıştırıldığını görüp deneyip beğenmeyenler için şöyle bir önerim olucak.. Muhtemelen onu beğenmiyenler benim gibi çok fazla tatlı buldukları içindir. İşte size tuzlu bir tarif :) Sabahları Pirinç ve sütten oluşan çorbaya karıştırırsanız, çok daha leziz oluyor.. Leziz demiyelim de yulafı ekmek yerine tüketiyormuşsunuz gibi oluyor.. Gelelim çorbanın tarifine..

    Malzemeler:
    2 su bardağı süt
    1 kahve fincanı bulgur veya pirinç
    4 su bardağı su
    Tuz, karabiber
    2 çorba kaşığı sıvı yağ

    Hazırlanışı:
    * Tencereye su ve sıvı yağ konur, kaynatılır.
    * İçine pirinç ya da bulgur ilave edilerek pişirilir.
    * Süt ilave edildikten sonra 10 dakika pişirilir.
    * Pişirildikten sonra isteğe göre tuz, karabiber konulur.

    Tarifin kaynağı: http://www.kadinlarsitesi.com/sutlu-corba-tarifi/
     
  2. melanqoliq
    Offline

    melanqoliq Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    44
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Fethiye
    bıktırdı beni artık tadı (tatsızlıgı) gün geçtikçe çekilmez oldu
    birde agzının içine bıraktıgı hafif kaygan yag gibi bi his var..
    ama gelgörki çok faydalı..
    devammm
     
  3. residente_calle
    Offline

    residente_calle Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2009
    Mesajlar:
    301
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    38
    soruyu hatırlatmış olayım.

    bu arada yulaf ezmesi ile nesfit'i karıştırdım üstüne yarım yaglı süt cok güzel oldu. tavsiye ederim;)
     
  4. sultanmehmed
    Offline

    sultanmehmed Üye

    Katılım:
    31 Mart 2010
    Mesajlar:
    1.205
    Beğenileri:
    2.514
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul/Fatih
    Derin kasenin içinde sütle karıştırıp,yanına önceden hazırlamış olduğum fındık,kuru kayısı,kuru üzüm karışımını ekliyorum.Bir kaç dk.sütte beklettikten sonra tüketiyorum.Yulaflar sütü çekiyor ve daha yumuşak oluyorlar.İlk zamanlar bana da çok iğrenç geliyodu tadı ama alıştım.Eğer çok tatsız geliyorsa verdiğim bu tarifin içine bir kaşık çilek yada portakal reçeli de koyabilirisiniz.Tarafımdan denenmiş ve çok beğenilmiştir :D
    Mutlaka tüketmeye çalışın arkadaşlar çok faydalı karbo alımı için özellikle sabahları....weightlifter
     
  5. Desmond
    Offline

    Desmond Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bursa
    Genellikle Nestle Corn Flakes kullanırdım.Sabah klasik kahvaltımın yanında bir kase alırım.Bugün bunu aldım.Ama besin değerleri sanırım yüksek seviyede.Kilo almak istemiyorum.Sabah bir bardak süt ile birlikte bir kase lifalif'in bir kilo aldırıcı yan etkisi olur mu? Tavsiyeniz nedir?
     
  6. xzgrx
    Offline

    xzgrx Üye

    Katılım:
    12 Ocak 2010
    Mesajlar:
    34
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Merhaba,
    Ben de tek başına yulaf tadını kaldıramıyorum.
    Süt ve meyve suyu ile denedim ama olmadı.
    Geçen gün light yoğurt, yulaf, lor peyniri ve harnup (keçiboynuzu) pekmezi ile denedim, tavsiye ederim.
    Güzel bir kahvaltı oluyor.
    Pekmez koymazsanız yanında 2 çarliston ve birkaç domates ile de güzel gidiyor (bunları karışıma eklemiyorum).
     
  7. coombo5
    Online

    coombo5 Guest

    Bu ürünü antrenmandan önce sütle tüketemiyorum. Meyve suyu da olmuyor. Basit şekeri sadece sabah kalktığımda ve antrenman sonrası aldığımdan mecbur suyla tüketmek zorunda kalıyorum yok mu başka çözümü olan çok zor gidiyor :D

    Bu arada bu ürünle henüz tanışmamış olanlar için besin değerli şöyle;

    [​IMG]

    Sabah kahvaltısında ve antrenmandan önce 150 gram alıyorum süper enerji veriyor.thums:
     
    umutn bunu beğendi.
  8. rsxer
    Offline

    rsxer Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2009
    Mesajlar:
    341
    Beğenileri:
    72
    Ödül Puanları:
    38
    ben sadesini balla birlikte güzel şekilde yiyorum :D sorun yok sıcaksütlede çok güzel yumuşuyor...
     
  9. murad1
    Offline

    murad1 Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Ben eti yulaflı bisküvi yiyorum nasıl?
     
  10. murad1
    Offline

    murad1 Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Bu sabah bu üründen yedim Allahım midem alt üst oldu. Sağlığa yararlı ne varsa hepsi tatsız.
     
  11. Çavuş
    Offline

    Çavuş Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2010
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0

    PEki bu karbonhidrat kompleks mi basit kh mi???
     
  12. murad1
    Offline

    murad1 Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar bunun yerine mısır unu yesem?

    Adı.............: Mısır unu
    Ağırlık gr....: 100
    Protein......: 7,8
    Karbonhidrat: 76,9
    Yağ…........: 2,6
    Kolestrol...: -
    Kalori….....: 368
     
  13. diez
    Offline

    diez ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    13.051
    Beğenileri:
    15.000
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    Çorum
    mısır ununun GI (glicemik index) değerine ve lif oranına bakmak lazım..eğer yulafla benzeşiyorsa olabilir..
     
  14. murad1
    Offline

    murad1 Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Son düzenleme: 14 Haziran 2010
  15. murad1
    Offline

    murad1 Üye

    Katılım:
    1 Mart 2010
    Mesajlar:
    206
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    0
    Nesle nesfit chocolat + ETİ Lifalif Yulaf Ezmesi bu iki ürünü karıştırıp anca yiyebiliyorum. Sizce nasıl bir karışım yeterli protein içermiyorlar dimi? Artı protein şart bu ürünler sadece karbonhidrat ihtiyacımızı giderebilir.
     
  16. major24
    Offline

    major24 Üye

    Katılım:
    11 Haziran 2009
    Mesajlar:
    178
    Beğenileri:
    26
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    ömer
    Bende Nestle idi sanırım Corn flakes (ballı) + eti yulaf ezmesini karıştırarak yiyorum. tatlı-tatsız birbirini dengeliyorlar :D
     
  17. RsM
    Offline

    RsM Üye

    Katılım:
    4 Haziran 2010
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    İnş teknikeri
    Yer:
    İstanbul
    Mopaş tan aldım ..Fiyatı 3,75 tl 500 gr...Bugün ilk kez kahvaltıda yedim ama...ilkinden alışmak biraz zor oldu...sütle beraber içine birazda bal attım...derin bi çorba kasesinin içine bayağı bi koydum..biraz zor oldu ama..gitti yine :))
    ( BEKLENİN GÜN GELECEKSE ÇEKİLEN ÇİLE KUTSALDIR...) sabırla ve azimle.....
     
  18. RazorJimmy
    Offline

    RazorJimmy Üye

    Katılım:
    27 Şubat 2008
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Tadinin cok kotu oldugunu soyleyen arkadaslara sorum: Yulafi pisirmeden yiyor olmayasiniz?

    Cunku yani yillardir sabah kahvaltimda bayilarak tukettigim yulaf lapasini pisirmeden yemeyi hayal bile edemiyorum. Kusarim heralde :) O yabanci bodybuilding sitelerinde ove ove bitiremedikleri oatmeal (yulaf lapasi) yulaf ezmesinin pisirilmis hali. Pisirmediginiz zaman tadi saman gibi olmanin yaninda faydalarindan da faydalanamamis olursunuz. (Icindeki lif suda cozunen tur lif oldugu icin)

    Illa pisiriyorsunuzdur (ve sonra sogumasini bekliyorsunuzdur), ve burda bunu dile getirdigim icin bile komik duruma dusuyorum muhtemelen ama, yine de her ihtimale karsi nasil hazirlanicagini buraya da yazayim.

    1) 45 gram yulaf ezmesini (rolled oats) 360ml soguk sut veya su ile kucuk bir celik dokum sos tenceresinde kaynayana kadar pisirin.
    2) Pisirirken surekli karistirtirmalisiniz yoksa yulaflar yanar. Pinar'in Laktozsuz Denge sutu ile pisirirseniz tadi MUHTESEM oluyor. Yulafin kendisi pistigi zaman icindeki nisasta aciga cikmaya basladigi icin zaten hali hazirda sekerli oluyor, bir de laktozsuz sut ile tukettiginizde kazandibi kivaminda bir tada kavusuyor :)

    3) Kaynamaya basladiginda atesi kapatin ve 5dk kadar baloncuklar cikartarak demlenmesine izin verin. Bu sirada karistirmaya devam edin ama bu sefer sogumasini ve kivam almasini hizlandirmak icin sanki corba soguturmuscasina asagidan yukari sekilde karistirin.

    4) Kivama geldiginde ve yulaf tum suda cozunebilen liflerini biraktiginda soguk bir kahvalti kasesine bosaltin.

    5) Tercihen uzerine cok az tarcin serpin.

    Detayli bilgi icin Vikipedi linki:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Yulaf_lapası

    Lifalif'in dengi olan Amerika'da sikca tuketilen urunu de bu: (Turkiyede bulabilir misiniz bilemedim)
    http://www.quakeroats.com/products/oatmeal/old-fashioned-oats.aspx

    Afiyet olsun :)

    Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 17:25 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 17:23 ----------

    Aceleniz varsa 45g yulafi 360ml sut ile karistirip, mikrodalgaya dayanikli bir kapta tam olarak 4 dakika maksimum gucte (700-800watt) isitirsaniz, ayni etkiyi 4 dakika gibi kisa bir surede alirsiniz :)
     
  19. AmericanHistoryX
    Offline

    AmericanHistoryX Üye

    Katılım:
    10 Nisan 2010
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    112
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci.
    Doğrusunu istersen 1 aydır saman gibi olduğunu düşündüğün şeyi tüketiyorum :S pişirildiğini ilk defa senden duydum.. başka pişirenler var mı forumda?
     
  20. Pain
    Offline

    Pain Üye

    Katılım:
    29 Nisan 2010
    Mesajlar:
    104
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Pişirmek mi ? :shock::shock::shock:

    RazorJimmy şaka yapmıyosun dimi bak deneyip ziyan etmeyelim :D
    Bende zorla yiyorum sabahları saman gibi aynen :D

    Pişirmeyi hiç denemedim ama normalde pişirmeden yeniyor. Pişirilse ürünlerin kutularında yazardı herelde :D
     

Sayfayı Paylaş