Ergenlikte hormon testim (lutfen yardım)

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve KralPvPci tarafından 13 Ekim 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. KralPvPci
    Offline

    KralPvPci Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2016
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Öncelikle yaşım 15, ve ne kadar zayıf olsam, definasyon yapsam da meme ucumdaki şişkinliğin ve vucudumdaki hiç bitmeyen yağ hucrelerini farkedince hormon testi yaptırdım.

    Testosteron: 535
    Prolaktin: 11
    Estradiol: 44

    En yakın zamanda bir doktora gideceğim fakat bilgisi olan birileri yardım edebilir diye başlık açmak istedim.

    Sizce bu yaşta anti-östrojen (arimidex) vb alsam gelişimime boyuma ya da kas gelişimime zararı olur mu ?

    LÜTFEN YARDIMCI OLUN
     
  2. ujohnz
    Offline

    ujohnz Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2014
    Mesajlar:
    964
    Beğenileri:
    699
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Meme ucu şişkinliği başka, jinekomasti başka.

    Referans aralıklarını yazmamışsın ama doğru tahmin ediyorsam estradiol yani E2 muhtemelen referans aralığının üstünde çıkmış. Testosteron idare eder durumda, prolaktin ve e2 düşerse belki yükselir.

    Beslenmeni, kilonu ve yaşantını gözden geçir. Kendi kafana göre Aİ kullanma, git bir endokrinolog ile görüş...
     
  3. Devon
    Offline

    Devon Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2009
    Mesajlar:
    527
    Beğenileri:
    111
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Ögrenci
    Yer:
    İzmir
    Bu hormon testini nasıl yaptırıyoruz. Özel bir hastaneye gittim bana hangi hormon için dedi genel hormon testi olmaz vs dedi ?
     
  4. KralPvPci
    Offline

    KralPvPci Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2016
    Mesajlar:
    3
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Devlette de oluyor özelde de, belirli hormonları söylemen gerek genel olmuyorsa, ben prolaktin ostrojen testosteron dedim yapıldı
    --- Mesaj birleştirildi, 13 Ekim 2016 ---
    Teşekkürler, beslenmeme çok dikkat ediyorum.
    Her gün çinko magnezyum d vitamini düzenli alıyorum, bitkisel yağları özellikle tuketiyorum beslenmeyle çok alakalı olduğunu düşünmüyorum
     
    Son düzenleme: 13 Ekim 2016
  5. ujohnz
    Offline

    ujohnz Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2014
    Mesajlar:
    964
    Beğenileri:
    699
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Ergenlikte dengesizleşmeler olur normal. ama sen yinede kontrol ettir veya doktorla görüş derim. Çünkü yediğin tavuk bile dandik öyle düşün...

    Aşırı mastürbasyon da yapma prolaktini yükseltir.
     
  6. izmirdenselamlar
    Online

    izmirdenselamlar Üye

    Katılım:
    11 Ekim 2016
    Mesajlar:
    15
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    bundan 4 ay önce libido düşüklüğü şikayetiyle tedaviye başladım. 4 paket testojel E vitamini ve çinko kullandım. 4 ay önceki tahliller

    SERBEST TESTESTERON:13.6 8.69-54 DEĞER ARALIĞI TOTAL TESTESTERON:361 229-786 DEĞER ARALIĞI
    TSH:4.3 FSH:2.66 1.27-19 DEĞER ARALIĞI LH:2.62 DEĞER ARAŞIĞI1.24-8.62
    PROLAKTİN (PRL): 9.83 2.7-18 DEGER ARALIĞI ESTRADİOL 16 DEĞER ARALIĞI :20-47
    FT4 (SERBEST) - 1.31 ng/dL 0.88 - 1.72

    4 AY SONRASI:

    PROLAKTİN :4.36
    TOTAL TESTO: 617
    FSH:3.2 LH : 1.9
    ESTRADİOL :50
    SERBEST TESTO :15.11

    şuan testogel i bıraktım libido iyi fakat e2 (estradiol) ve progesteron üst sınırın üstünde çıktı. gögüslerde hafif büyüme ve ağırlık hissi var. gögüs çalısınca fazla şişiyor sanki. anlayacağınız bi huzursuzluk yaptı. bunun için bir tavsiyeniz var mı. birde lh düşük geldi bana 1.9 sizce normal mi?
     

Sayfayı Paylaş