Enerji içeceklerine sağlıklı alternatif: Çikolatalı süt

Konusu 'Çeşitli Makaleler' forumundadır ve himes tarafından 21 Haziran 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. himes
    Offline

    himes Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    Spordan sonra içilen çikolatalı az yağlı sütün enerji içeceklerine çok daha sağlıklı bir alternatif olduğu ve yorgun düşen kasları daha iyi onardığı belirtildi.


    James Madison Üniversitesi'nde yapılan araştırma, Amerikan Spor Hekimliği Koleji'nin yıllık toplantısında sunuldu. Çalışmada, egzersiz sonrası aynı miktarda kaloriye sahip yüksek karbonhidratlı içecekle karşılaştırıldığında az yağlı çikolatalı sütün daha üstün kas iyileştirme sağladığı bulundu.
    Çalışma için kolejden 13 erkek futbol oyuncusu, 1 haftalığına normal egzersize katıldı. Bu gruba 4 gün boyunca yoğun egzersizden sonra az yağlı çikolatalı süt ya da karbonhidratı yüksek içecek verildi. 2 hafta aradan sonra, atletler normal egzersizin ikinci raunduna başladı.
    Atletlerin hepsi yoğun egzersiz süresince günlük çalışmalarını artırdı. Çikolatalı süt içenlerin kreatinkinaz (kas hasarının belirtisi) seviyeleri önemli ölçüde düşük çıktı. Sonuçlar az yağlı çikolatalı sütün, yoğun egzersizden sonra kasların iyileşmesinde ve onarılmasında etkili olduğunu gösterdi. Çikolatalı sütün birçok geleneksel sporcu içeceğinde bulunmayan ilave besin avantajı var. Çalışmalar, egzersizden sonra tüketildiğinde sütteki yüksek kalitedeki protein ve karbonhidrat karışımı, bitkin olan kaslara yeniden yakıt ikmali yapıyor. Sütteki proteinler, yağsız kas inşasına yardımcı oluyor ve egzersize bağlı kas hasarını azaltıyor. Süt aynı zamanda rehidrasyon için sıvı ile kalsiyum, potasyum ve magnezyum gibi mineraller sağlıyor.

    04 Haziran 2009, Perşembe GÜNÜ ZAMAN GAZETESİNDE ÇIKAN HABER
    KAYNAK :
    http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=855052&keyfield=C3A7696B6F6C6174616CC4B12073C3BC74
     
  2. _Fabregas_
    Offline

    _Fabregas_ Üye

    Katılım:
    29 Mart 2009
    Mesajlar:
    431
    Beğenileri:
    139
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    peki çikolatalı süt derken bir sürü marka var evde kendi yaptığımızmı yoksa nescuik vs . mi?
     
  3. himes
    Offline

    himes Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2007
    Mesajlar:
    161
    Beğenileri:
    68
    Ödül Puanları:
    0
    Kendimizin hazırladığı çikolatayı eriterek yapacağımız sütün çok daha yararlı olacağı düşünüyorum.Hazırları genelde kakao dan ibaret
     
    _Fabregas_ bunu beğendi.
  4. goztepeli__
    Offline

    goztepeli__ Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2010
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    Arkadaşlar baya eski bir konu ama duramadım msj atayım dedim bende artık antremandan sonra çikolatalı süt tüketiyorum.Genelde kakolu süt var ama çikolatalı sütlerde mevcut.
     
  5. Bluediver
    Offline

    Bluediver Üye

    Katılım:
    27 Mart 2010
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    277
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ISTANBUL/BURSA
    Çikolatalı-kakaolu diye ayrım yapılmış ama çikolata denilen şey: kuru kakao, kakao yağı, şeker ve süt yağından oluşuyor.
     
  6. goztepeli__
    Offline

    goztepeli__ Üye

    Katılım:
    26 Nisan 2010
    Mesajlar:
    26
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    Ama ikisinin arasında protein enerji filan bakımından oldukça fark var kakaolu süt ile çikolatalı süt arasında.
     
  7. Bluediver
    Offline

    Bluediver Üye

    Katılım:
    27 Mart 2010
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    277
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    ISTANBUL/BURSA
    100 gram kakaonun içinde 17 gram protein var. Nestle'nin 100gr bitter çikolatasında 6.9 gr protein var(ki bu değer sütlü çikolatadakinden daha fazla). Sütün 100ml'sinde ise 2.9-3.5 arasında değişiyor markasina göre. Gerisi basit matematik, 100 gr kakao katıp içsen alacağın protein daha fazla. Enerji farkına gelicek olursak içindeki şeker ve yağ miktarı ile alakalı bir durum. Ha ayrıca ben sanmıyorum ki firmalar önce çikolata yapsın sonra biz bunu eritelim sütün içine katalım desinler. Hepsi aynı şekilde yapılıyor, süt içine kakao, şeker vs katılarak.
     

Sayfayı Paylaş