En iyi antrikot pişirme tarifi..

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve ufukko tarafından 30 Mayıs 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. ufukko
    Offline

    ufukko Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    124
    Beğenileri:
    76
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Merhaba
    Kirmizi et denince akla ilk gelenlerden biri mutlaka antrikot tur.
    Antrikot pisirmekle ilgili olarak vermek istedigim birkac ipucu var.
    Mutlakaki daha iyisini bilenler vardir ama yinede paylasmak istedim.
    Ihtiyac duyacagimiz malzemeler
    dokum tava
    Zeytinyagi
    Karabiber
    Ve tabiki koca bir parca antrikot.
    Ilk olarak eti alirken mumkun oldugunca acik renk ve diri goruneni seçiyoruz etle ilgili bir cok konu var bence gozunuze guzel gorunmeli.
    Eti alirken en az 1,5cm kalinliginda aliyoruz ve asla dovdurmuyoruz. Cunku et dovuldugu zaman icindeki kan ve besin degerleri buyuk olcude kaybolur geriye sadece posasi kalir.
    Etimizi eve getirip iki tarafinada catal ile bir kac delik aciyoruz sonra 1 yemek kasigi zeytinyagina goz karari karabiber ve mumkunse az kaya tuzu ekliyoruz. (Tercihe gore tuzsuzda olabilir.) Ve uzerini kapatip yarim saat kadar dolapta bekletiyoruz. Eger kekik seviyorsaniz tavsiyem pismeden once dokmeyin yoksa kekik yanar ve tadi aci olur. Geldik pisirmeye
    Dokum tavamizi orta ateste iyice kizdiriyoruz. Etimizi alip tavanin bir tarafina birakiyoruz ve 30 saniye kadar bekliyoruz sonra eti cevirip tavanin temiz kalan tarafina koyup 30sn de bu tarafi bekletiyoruz. Bu sayede et tavaya temas eser etmez damar uclari buzusuyor ve kani birakmiyor etin sulu olmasi ve besin degerlerini tavaya birakmamasi icin bu yöntem cok onemli. Buna muhurleme deniyor.
    Sonra damak tadiniza gore
    Az pismis icin 2 dk bir tarafi 2 dk diger tarafi pisiriyoruz ( ben boyle tercih ediyorum cunku hafif kanli ve besin degerleri neredeyse hic dusmuyor)
    Orta pismis icin her iki tarafi 3-4 dk bekletiyoruz buda sulu ve lezzetli oluyor.
    Cok pismis icin en fazla 6 dk her iki tarafi pisiriyoruz bu pisirme sekli daha kuru oluyor ama az pismis et yiyemeyenler tercih edebilir.
    Evet etimiz yemeye hazir uzerine biraz kekik dokerseniz cok besleyici ve lezzetli bir et yemis olursunuz.
    Afiyet olsun.


    GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    Taarruz bunu beğendi.
  2. Orkun Oltu
    Offline

    Orkun Oltu Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2014
    Mesajlar:
    239
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    chef
    mühürleme işlemi tamamlandıktan sonra tavanın altını kısmak gerekir kızgın tavada pişirme etin sertleşmesine sebep olur :)
     
    ufukko bunu beğendi.
  3. ufukko
    Offline

    ufukko Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    124
    Beğenileri:
    76
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    :)

    GT-I9190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  4. Tulubas07
    Offline

    Tulubas07 Üye

    Katılım:
    6 Nisan 2014
    Mesajlar:
    70
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Antrikotu kim kaybetmişde biz bulalım :D
     
    uzk, spiderman ve melihdnr bunu beğendi.
  5. requ.
    Offline

    requ. Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2013
    Mesajlar:
    2.124
    Beğenileri:
    1.364
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    HomeGym
    iyice tavan yaptı fiyatlar zaten bundan sonra senede 1 yesek kârdır.
     

Sayfayı Paylaş