En Çok Hangi Et türünden Tüketiyoruz?...

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve gorgeouskykhan tarafından 2 Temmuz 2007 başlatılmıştır.

En çok hangi et türünü tüketüyoruz, ey sporcular? (yani, ailecek değil!)

  1. Kırmızı Et

    16,7%
  2. Sulak Et! Balık vb..

    7,2%
  3. Beyaz Et; Tavuk vb.

    75,1%
  4. Diğer Etler; soya eti vb... ama insan eti değil! :)

    1,0%
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 108 üye.
  1. everest
    Offline

    everest Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2008
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    bu spora başlıyalı 2 ay dolayında oldu..bu sporu seviyorum ama et konusunda maalesef eksiğim...çocukluktan beri zorunlu olmadıkça kırmızı et ve tavuk eti yemem.bir nevi vejeteryanlık...kafa_ ancak allaha şükür balık yiyebiliyorum....vejeteryanlığım bulaşıcı hastalık gibi yumurtaya da etki etti..ama son bir aydır artık sarısı beyazı farketmeden günde 4-5 adet bitiriyorum..şimdi hedefimde kırmızı et kaldı...bakalım onu ne zaman devireceğiz...:D
     
  2. castorpollux
    Offline

    castorpollux Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2008
    Mesajlar:
    467
    Beğenileri:
    411
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    en proteinli besin kaynağı böcek olduğunu duymuştum şıklarda olması gerekmiyor mu? :D
    evet bencede haklısınız iğrenç,
    gerçi olsa da kırmızı-beyaz et varken, güzelim çipura, levrek varken ne gereği var :)
     
  3. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    957
    Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0
    Kırmızı eti haftada bir kez tüketiyorum. Kanımda "demir" fazlalığı var. Spora gittiğim günler öğlen öğünümde "beyaz et" oluyor. Haftanın 3-4 günüde geceleri 50-70gr ton balığı tüketiyorum.
     
  4. Rpac
    Offline

    Rpac Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.404
    Beğenileri:
    1.540
    Ödül Puanları:
    123
    Vg'cilerin kanındaki demir oranı daha fazla olur diğer insanlara göre fazla protein tüketiminden dolayı.Amerikadaki vg'ciler yılda en az bir defa kan bağışında bulunuyorlar kanlarındaki demir oranını düşürebilmek amacıyla.Sizin durumunuz da muhtemelen bundan kaynaklanıyor olabilir.
     
    ALPEREN bunu beğendi.
  5. ALPEREN
    Offline

    ALPEREN Özel Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2005
    Mesajlar:
    957
    Beğenileri:
    470
    Ödül Puanları:
    0

    Kan tahlil sonuçlarını uzman doktorlara gösterdim, onların söyledikleri sizinde bahsettiğiniz gibi, spor ve beslenme ile ilgili bir durum dediler. Zaten diğer sonuçlarla birlikte değerlendiriyorlar. Bahsettiğiniz gibi, kan vermeyi uzun süredir zaten düşünüyordum ama birtürlü gidemedim, en kısa zamanda kızılaya gitmeyi düşünüyorum...İyi çalışmalar...
     
    Rpac bunu beğendi.
  6. kara maca
    Offline

    kara maca Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    oncelikle tavuk eti daha sonra balik eti ve en ender olarak kırmızı et tuketiyorum ancak bu okul donemi icin gecerli zira evde daha cok kırmızı-beyaz seklinde bir beslenme terchine donusuyor.
    tercih biraz zoraki oluyor tabi, cogumuz icin gecerli oldugu gibi...
    bu yazida sunu yiyen halklar bunu yiyeni dover gibi orneklemeler yapılmıs ancak hem orneklemenin kendisi hemde stili konu disi ve stil disi olmus.
     
  7. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Bunu ben değil tarih söylüyor kara-maça, benim ifadem farklı sadece. Günümüz dünyasında ise bu kural geçerliliğini yitirmiştir, o ayrı.

    Konuyla ilgili olarakta Vejetaryen VG'cilerle, normal VG'cileri kıyaslayarak bir fikir edinebilirsiniz. Arada inanılmaz bir fark vardır.

    Beden kuvvetinin ordulardaki öneminin büyük olduğu geçmişte et yiyen uluslar daha kuvvetli olmuşlardır. Bu da diğer uluslara karşı üstünlük kurmalarını kolaylaştırmıştır.

    Saygılar, selamlar.
     
  8. kara maca
    Offline

    kara maca Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    normal olarak dogal yasam yerlerinin etkisi ile halklarin beslenmesi ile dogrudan ilgilidir.misal daglık olan balkanlarda daha cok kırmızı et tuketilir, ikinci olarak hindi eti ve yumurta, ve en son cok az miktarda balık tuketilir.biraz guneyde akdeniz kıyılarında ise balık ana protein kaynagidir.
    konu hangi et turunden en cok tuketiyorsunuz idi ve vejetaryan vgci ile normal bir vgcinin kiyaslanması gaddarkemal"in onceki mesajında yer almadigi gibi konun disina cikarak halklar arasında nerden tutsanız ele gelmeyen bir ifade geciyor. ben sadece bu ifadenin tamamiyle yanlis oldugunu soyledim.soyle ki; tarihte guce dayaiı savaslarla ilgili kayıtlar bulmak nerdeyse imkansizdir. en eski savaslar ya da dovusler bile silahla yapılmıslardır ve bu da hem strateji hem de teknoloji ile ilgilidir, beslenme ise kıyaslama yapılamayacak kadar geri planda kalan bir konudur. bir cok ornek var tabi ki ama bu konuyu kirletmeye gerek yok.
    en basından soyledigim gibi et tuketimi ile ilgili hatali ifadenizi duzeltmenizi ya da en azından bir kaynak, bir ornek vererek bilginizi bizimle paylasmanizi rica ediyorum.
     
    gaddarkemal bunu beğendi.
  9. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Bence kuvvet ve performansa en iyi etkiyi kırmızı et sağlar, zaten tarihte de kırmızı et yiyen topluluklar, balık eti yiyenleri dövegelmişlerdir.

    Öncelikle kuvvet ve performansa en iyi etkiyi kırmızı et sağlar iddiamdan vazgeçmiyorum ancak kırmızı et tüketen kültürlerin diğer etleri tüketen topluluklara kurduğu üstünlüğün sebebini açıklamak zorundayım. Bu haliyle eksik olduğunu kabul ediyorum ama hatalı bulmuyorum. Ayrıca tarih ve savaş konusundaki görüşlerinize katılıyorum, ancak elbette savaş gibi komplike ve girift bir olguda başarılı olan tarafın neden başarılı olduğunu tamamen ve eksiksiz açıklamak çok güçtür. Ayrıca her savaş için başarı sebepleri değişiklik gösterir. Elbette insanlık tarihinde özellikle taş çağından sonraki dönem düşünüldüğünde ve sonrasında gelen yazılı kaynaklarla incelenebilen dönemlere baktığımızda beslenme farklılığının savaş sonucunu etkilemede geri planda kaldığı söylenebilir. Ancak savaşlarda beslenmeyi önemsiz kılacak derecede kuvvetli motor öğelerin bulunduğu savaşları saymazsak bir çok savaşta beslenmenin dolaylı sonuçlarının sonuca etki ettiği savunulabilir.

    Şimdi, neden "kırmızı et yiyen topluluklar diğer topluluklara üstünlük kurmuştur" dediğimi açıklayayım. Bunun sebebi; domuzu saymazsak tavuk ve balık eti tüketip kırmızı etten, coğrafi, iktisadi veya töresel sebeplerden mahrum kalan toplulukların bu (tavuk balık vb.) protein kaynaklarından yeteri kadar tüketememesidir. Bunu iddia etmemde bundan başka sebep yoktur.

    Ortaçağa (hatta belki yeni çağa kadar) kadar dağ kavimleri ovada yaşayanlara göre daha üstündü, neden mi? Daha iri yapılı ve çeviktiler, neden mi ? Coğrafi koşullar ve hayatlarının zorlu şartları gereği, bu şartlar gereği hayatta kalabilmek için haycancılıkla uğraşmaya mecburdular.

    Bereketli sürüleri sayesinde ova topluluklarına kıyasla eksik esansiyel aminoasit alma ihtimalleri çok daha düşüktü. Ayrıca kırmızı et sürülerine alışık kavimler savaşlarda daha avantajlıydı. Çünkü kırmızı etin tedarik edilmesi kolaydır, savaşta arkada kümes gezdirmek mi kolaydır yoksa öküz mü?

    Konuyu toparlamam gerekirse, kuvvet ve performans açısından kırmızı etin biraz daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Ama kırmızı et tüketen toplulukların kırmızı etein performansa diğer etlere oranla daha faydalı olmasından tarihte üstünlük kurduğunu iddia etmiyorum. Sadece tarihte üstünlük kurabilen topluluklarda kırmızı et tüketim alışkanlığının hakim olduğundan bahsettim.

    Yerleşik, Çinli tarım kavimlerinin uzun sürelerce istilacı Türk ve Moğol kavimleri tarafından ele geçirilebilmesi kuşkusuz saldıran ulusların kuvvet ve çevikliğiyle alakalıydı ancak bu savaş başarısı diğer yönlerden desteklenemeyince kurulan üstünlük uzun ömürlü olamıyordu.

    Keza dana eti yemenin tabu olduğu ve diğer protein kaynaklarınında yeterince tüketilemediği Hindistanında fiziki olarak daha zayıf kalmasının -en kuvvetli sebebi olmasa da- sebeplerinden birisi eksik proteinli beslenmedir.

    İnsanlar birbirine üstün gelmek için savaşırlar ve elbette savaşta başarılı olmanın sebebini beslenmeye bağlamak sizin de söylediğiniz gibi saçma olur. Ben demek istedimki tarihteki üstün kavimler kırmızı et kültürü gelişmiş kavimlerdir.

    Türkiyede 1980-90 lara kadar en çok tercih edilip tüketilen et kırmızı etti. Ancak halkımız yeteri kadar protein alamıyordu. Bugün tavuk ve balık teknolojik ve sanayii nedenlerden dolayı bolca üretilmekte. Bugün kırmızı et en çok tüketilen et olma özelliğini kaybetmiştir ancak halkımız 80-90lara kıyasla çok daha fazla ve yeterli değerlere daha yakın protein tüketebilmektedir.

    Sizin de söylediğiniz gibi tarihteki savaşlar silahlarla, silahlarda teknolojiyle yapılıyordu, ancak beyin içinde protein vücuda olduğundan daha çok gereklidir.

    Sizin söyledikleriniz içerisinde itiraz ettiğim bir madde yok ancak kendi ifade eksikliğim yüzünden siz beni yanlış anladınız sanıyorum.
     
  10. kara maca
    Offline

    kara maca Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    oncelikle, baslik sahibinden konudan saptıgım icin ozur dilerim.
    ancak bu halkların beslenmesi, yasayisi ve bunun bir birlerine bir ustunluk saglaması konusundaki ifadelerin ne kadar eksik ve alti bos oldugunu(yani kaynaksiz) sizlerle paylasmak istedim.

    bir; tarih nasıl ogrenilir: yazılı kaynaklara bakılır, yoksa kalıntılara bakılır. bu da demektir ki kanıt gosterilebilecek en eski tarihlerde bile ustunluk saglama durumu oncelikle silah,teknoloji ve stratejiye gore belirleniyordu. en eski kalıntılarda bile bir ok, bi mızrak gibi silahlar vardir. yani saf gucun etkisini kanitlamak biraz daha guctur.

    iki; dagda yasayan halklar ovadakilere gore iri yapılıdır, ya da daha kuvetlidir. kendim bunun yanlıs bir genelleme oldugunu gordum. karpatlarda, ortacaga ait bir kaleyi gezdim ve 120cm yetiskin prens yatagi, 150 cm boyunda savascilar icin yapılmıs zırhlar, bir cocugun(gunumuzde bir cocugun) kaldorabilecigi silahlar hep orada sergilenmekteydi. simdi diyebilirsiniz ki onlar oyleydi ama osmanlı onları dumduz etti, yok hayir edememis ve bu kale dusmemis.ya da diyebilirsiniz ki onlar kirmizi et tuketmiyorlarmıs, yine yanıldınız tam tersine daha cok kırmızı ete dayalı bir beslenme yapıyorlarmis.

    uc;protein beyni besler, tamam beslerde yiyen herkese etkisi bir mi olur, ya da nesil diyeyim bir halk akilidir oburu aptaldir gibi bir durum ne kadar gercekci bir yaklasimdir .mantiga uymayan bir durum.

    dort; diyelim ki kanıt manıt ben yine de savasa bakarim diyorsaniz: mogol-turk cin istilasindan bahsetmissiniz ornek olarak.peki cin'e yapılan istiladan once iskandinavların asyayı bir bastan bir basa gecerek kazakistanı isgel etmelerini nasil aciklayacaksınız. bi tarafata balık agırlıklı beslenme diger tarafta kirmizi et agırlıklı beslenme.

    sonuc olarak kanıtsız ve talihsiz bir ifadede bulunmussunuz. tabi bana gore.
     
  11. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    1-) Bu silahları kullanan kişi ne kadar güçlüyse o kadar iyi silah kullanır. Güçlü bir adam mı daha iyi kılıç kullanır yoksa güçsüz olan mı? Güçsüz adam mı daha iyi ok kullanır yoksa güçlü olan mı? Unutmayın ki bahsettiğiniz silahlar elektroni değildi ki tuşla kullanılsın.

    2-) Karpatlardaki iki tane hobbit kalesine bakarak genelleme yapmak için daha çok "kanıt" gerekir, tabii verdiğiniz kanıtta bana göre kanıt değildir.

    3-) Bunun neresi mantığa uymuyor ? Zeka testlerinde en düşük puanları alanlar Afrikalılrdır, dünya genelinde. Hayvansal protein alamayan halkların zekası alanlara KIYASLA daha az gelişir.

    4-) İskandinavlar Asyayı ne zaman istila etmiş ? İskitler demeyin, onlar konfederasyondu. Bu İskandinav istilası iddiası Avrupalı tarihçilerin ve Avrupalı bazı grupların empoze etmek istedikleri ve son dönemde uydurdukları içi boş bir iddiadır. Bunlar Orta-Asya halklarının medeniyetlerini bu tezle açıklamaya çalışarak medeniyet Avrupadan doğar şeklindeki kof iddialarını desteklemek istemektedirler. Bu komik iddianın şimdilik tek sözde kanıtı bugün Orta Asyadaki sarışın Türk çocuklarıdır. Bu komik iddiaya inanmayın. Size yakıştıramadım, Türk tarihi konusundaki hassasiyetinizi daha önce açmış olduğum Osmanlı'da spor başlığına gösterdiğiniz ilgiden biliyorum. Hiç bir Türk Avrupa'nın bu son oyununa düşmesin.
     
    Son düzenleme: 26 Kasım 2008
  12. kara maca
    Offline

    kara maca Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
    oncelikle iki hobbit kalesi demissiniz. bu kucumseyici tavir cevabi bile hak etmiyor ancak forumda yanlis bilgilerin ve fikirlerin bu konuya uzak insanlari etkilemesini istemem, ayrica turk tarihi konusundaki hassasiyetim diger halklari kucumsememi gerektirmez. aksine en guclulerin arasinda en guclu olmak daha iyi ve gercekci bir yaklasimdir.

    kücümsediginiz hobbit dediginiz kisiler prens, sovalye ve benzeri insanlar. unutmayin ki turk hakani attila da kısa ve tıknaz biriydi. yine kucumsediginiz hobbit evi orta avrupanın en buyuk kalesidir ve osmanlı ordusuna dayanma basarısını gostermistir. bu gibi hor gormeler tamda benim size cevap yazma nedenim idi.ancak israrla aynı sekilde devam ediyorsunuz.bu uslubu kendinize yakıstırıyor olabilirsiniz ama insanlari bu sekilde hor gormek kabul edilemez.

    ayrıca bunu kanıt olarak gormemenizi anlayabiliyorum, cunku kanıt verdiginiz yok. varsayımlarda bulunuyorsunuz, bu normal fakat tekrar tekrar yazdigim gibi uslubunuz insanlar hakkında suclayıcı onları hor goren yazılar yazarak gercekci olmak soyle dursun usten bakan bir yazı ortaya koyuyorsunuz.

    simdi, oku guclu olan mı daha iyi atar, zayıf olan mı? sen cok guclu olabilirsin ama kac kere ok atmayı denedin, bu saf guc degil denge ve tecrube gerektirir. boyle bir kıyaslama yapılır ancak gercekci ve bilimsel olmaz.

    amerikalılar kirmizi et agirlikli beslenen bir toplum ve japonlarda balık agirlikli beslenen bir toplum. iki halkın zekasını kıyasladigin da arada bir fark var mi? peki hangis digerine ustunluk kurmus?

    iskandinav istilasina gelince bunun kanıtları kazakistanın soguk collerinde, bulunan mumyalar ve iskandinav prenslerinin sefere cıktıklarında yol boyunca biraktiklari yazıtlardır ama bu asla medineyitin avrupadan ciktiginin kanıtı degildir,(ki bundan once bronz caginda avrupanın gobeginde en gelismis medeniyet yine turklere aittir. bunu da kendi gozlerimle gordum ve gezdim)

    kanıtlar ortada. boyle bir genelleme yapmanin ne kadar yanlıs ve ne kadar rencide edici olabilecigini fark etmissinizdir. daha fazla kaynak, kanıt isterseniz size yardimci olabilirim.
     
  13. muscle_pump
    Offline

    muscle_pump Yeni Üye

    Katılım:
    17 Eylül 2008
    Mesajlar:
    335
    Beğenileri:
    53
    Ödül Puanları:
    0
    beyler kırmızı eti dert edinmeyin kurban bayramı yaklaşıyor kaslarımız bayram edecek... ;)
     
  14. Wolf_Kanuni
    Offline

    Wolf_Kanuni Üye

    Katılım:
    31 Aralık 2006
    Mesajlar:
    160
    Beğenileri:
    88
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Kaynak rica ediyorum. (Bu istilanın "İskandinav" ırkı tarafından yapıldığı ile ilgili.)
     
  15. kara maca
    Offline

    kara maca Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    0
  16. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul

    Öncelikle tarihte nelerin "kaynak" olabileceğini bildiğinizi sanıyordum. Bu kaynak değildir.

    Ayrıca haydi kaynak olsun, haydi doğru olsun, haydi istila haritası olsun, Kazakistan'ın yerini lütfen harita açıp bir tespit edin.

    Kazakistanın bırakın ortalarını en batı ucu Hazar Denizinin doğusundadır, sizin verdiğiniz haritada gidilen en doğu nokta Hazarın batısı....

    Mumyalarla ilgili verdiğiniz linkte bende açılmıyor, açılsa da karşıma ne çıkacağını az çok tahmin edebiliyorum. En son mesajımı bir kez daha okumanızı öneririm, Avrupalılar tarihi tahrifi severler ama bazen böyle ipsiz sapsız iddiaları da ya tutarsa diye atmaları yok mu.... Bu iddiayı da National Geographic desteklemektedir, çok komik bir iki de program yapmışlardı gülerek izlemiştim.

    İlk başta üslubuma sanırım karşı çıktınız ama şimdi tutmuş kendi şahsi gözlemlerinizle tarihi gerçekleri kıyaslamaya kalkıyorsunuz. Benim size hak verdiğim, katıldığım noktalar var ancak siz ben ne desem itiraz ediyorsunuz adeta, ben onun için bu başlıkta bir uzlaşmaya varamayacğaımızı düşünüp yazmama kararındaydım ama bu kadar yanlışa göz yummuyum bir inanan çıkar, iddia ettiğiniz şeyler de.... Ne diyeyim, Kazakistan'ı bilmiyorsunuz henüz...
     
  17. Rpac
    Offline

    Rpac Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.404
    Beğenileri:
    1.540
    Ödül Puanları:
    123
    Lezzet, fiyat ve sağlık açısından beyaz eti tercih ediyorum öğünlerimin büyük kısmında.
    Vikinglerle ilgili linkte dikkatli bakarsanız ülkelerin sınırları hafifçe çizilmiş ve viking istilası kazakistanın içlerine girmiş.
     
  18. gaddarkemal
    Offline

    gaddarkemal Yeni Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    994
    Beğenileri:
    756
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Bir yerlere dikkatle bakması gereken ben değilim, yani sizce ben ilgili haritaya bakmadan mı bir önceki mesajımı yazıyorum ? Siz Kazakistan denilen coğrafyaya ve verilen wikipedia haritasına bir daha bakın bence.

    Mevsiminde mümkün mertebe çeşit çeşit balık tüketmeyi de çok seviyorum, fiyat açısından uygun olup lezzet açısından inanılmaz çeşitlilik sunuyor bize deniz.
     
  19. sleepy
    Offline

    sleepy Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2007
    Mesajlar:
    844
    Beğenileri:
    643
    Ödül Puanları:
    0
    Bu konuda 1 2 şey söylemek isterim.

    Suriyeli bir arkadaşım var. Kendisi kız arkadaşından dolayı her sene Japonya' ya gider.

    Mühendislik ve yurt dışında çalışmadan konu açıldığı bir zaman bana japonların çalışkanlığıyla ilgili birkaç şey söylemişti ve sonunda şöyle ekledi:

    " Asla japonyada çalışamam"

    Nedenini sorduğumda ise, japonların inanılmaz disiplinli insanlar olduğunu, hayatlarının büyük bölümünü işlerinin oluşturduğunu, terfinin çok zor olduğunu çünkü herkesin var gücüyle yükselebilmek için çalıştığını; hatta normalde güler yüzlü olan bu toplumun iş ortamında çok katı olduğunu söylemişti.

    Bana kalırsa verdiğiniz örnek zekanın kıyaslanması için değil daha çok çalışma ve disiplinin kıyaslanması için verilecek bir örnek.

    Kaldı ki eğer yediklerine göre değerlendirecek olursak Amerika düzensiz beslenme ve abur cuburun alıp başını gittiği bir toplum.

    Katkı maddeleri zeka geriliğine kadar birçok hastalığa yol açıyor.

    Kaynak:http://www.kemalyesilcimen.com/haber.php?haber_id=19


    Japonlar ise daha çok geleneksel besleniyorlar.

    Ben çıkıp da burdan Japonlar daha aptal demiyorum. Sadece verilen örneği çürütecek çok fazla nokta var. Amacım çürütmek değil, haklı çıkarak bir sürü şey de var ama sağlıklı bulmuyorum bu örneği.
     
  20. Rpac
    Offline

    Rpac Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.404
    Beğenileri:
    1.540
    Ödül Puanları:
    123
    Sizi rencide etmek amacıyla yazmamıştım; beni yanlış anladınız. Gözünüzden kaçmış olduğundan dolayı yazdım; çünkü ilk baktığımda o çizgiyi ben de farkedemedim ve http://www.turkbirdev.org/images/news/44751108KazakistanHaritasi01.gif linkiniyle kıyaslama yaparak farkında vardım.
     

Sayfayı Paylaş