elektirkli ızgarada et pişirmek ne kadar saglıklı?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve onkirk tarafından 5 Eylül 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. onkirk
    Offline

    onkirk Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2005
    Mesajlar:
    156
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    arkadaslar bu konuda bi bilgisi olan varsa paylaşmasını bekliyorum..
    elektrikli ızgarada yapılan et ne kadar sağlıklı ya da besin değerinde herhangi bi kayıp olur mu?
    tavuk etini haşlayıp da yemekten bıktım bir elektirkli ızgara almayı düşünüyorum ama ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum size bi danışiim dedim:)
    eğer ikna edice cevaplar alırsam hemen alıcam bi tane haşlanmış tavuk yemek zor geliyo artık...
    hepinize kolay gelsin..
     
  2. TANTO
    Offline

    TANTO Üye

    Katılım:
    24 Kasım 2005
    Mesajlar:
    368
    Beğenileri:
    29
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    bölge yöneticisi
    Yer:
    ADANA
    Arkadaşım ben yaklaşık 4 aydır kullanıyorum elektrikli ızgarayı ve çok pratik o yüzden çok memnunum 5-6 dk. içinde tavuk ızgaran hazır. Protein değerini kaybetme bakımından pişirme esnasında kaydadeğer yada kafaya takacak kadar ptotein kaybı olacağını hiç zannetmiyorum.
     
  3. onkirk
    Offline

    onkirk Üye

    Katılım:
    24 Eylül 2005
    Mesajlar:
    156
    Beğenileri:
    18
    Ödül Puanları:
    0
    ?

    sanırım markaya ve kaliteye göre değişiyor..
    bir alışveriş sitesine baktım bu yazıyı yazdıkatan sora çok değişik fiyatlar vardı..telli ve teflon olanlar var sanırım teflon olanlardan alıcam biraz pahalı ama olsun daha uzun ömürlü olur sanırım..
     
  4. godzilla
    Offline

    godzilla Üye

    Katılım:
    4 Mart 2006
    Mesajlar:
    27
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    11
    Cinsiyet:
    Bay
    ben tost makinesinde pişiriyorum tavuğu aynı ızgara gibi oluyor.
     
  5. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    783
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT
    konusu açılmısken tekradan bir baslık açmak istemedim sormak istediğim soruyu buraya sormak istiyorum :

    uzun zamaandır tavugu haşlayarak yemekteyim ve biraz sıktı dogrusu tadından dolayı .Kızartma yapınca da cok yaglı oluyor diye pek tercih etmiyorum.Izgara yapmak en mantıklısı ,Sizler hangi marka ızgara kulanıyorsunuz ve memnunmusunuz kullandıgınız markadan? Tavuk,et ve balık için pratik hemde zamandan tasarruf saglamak istiyorum.Sizler neler yapıyorsunuz bunun için tavuk ve eti haşlamama mı yoksa ızgarada mı yapıyorsunuz ? Et veya tavugu tencerede yapmaya kalktıgımda tavuk daha kısa sürede olsa da et baya uzun sürüyor.tavsiyesi olan var mı ?
     
  6. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    ben teflon tava da yag koymadan yapiyorum.
     
    burakula01 bunu beğendi.
  7. redknight
    Offline

    redknight Üye

    Katılım:
    7 Haziran 2007
    Mesajlar:
    118
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    dostum ben elektirkli izgara yerine teflon tavalar var ici tirtikli onlar cok kulanisli ondan kulaniyorum bence harika..
     
    burakula01 bunu beğendi.
  8. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    783
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT

    Peki ,Bifteği de teflon tavada mı yapıyorsun kasaba ona göre et i bifteklik için yapıtıracam kusbaşı olarak değil .Tavuk göğüsü bifteklik olarak teflon tavada güzel oluyor peki etin biftek olarak teflon tavada yapmak pratik mi zaman olarak nek adar zamanda hazır oluyor tahminen ?
     
  9. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    özellikle tavuk ve balıklarda üsten ısıtma ile pişirirseniz lezzet ve değerinden hiç birşey kaybetmez üsten pişirme tekniğinde piştikçe kendi suyunu yada yağını içine alır
     
  10. CENTAUR
    Online

    CENTAUR Guest

    Ben tavuğu kendi yağıyla pişiriyorum tam piştiğinde suyunu tamamen çekecek kadar su koyuyorum yani etin yarısından biraz fazlasını içine alacak kadar falan. Sonra kendi yağını salmış oluyor. Derisini aldığım zaman bile yağ salıyor, birazda kendi yağıyla kavurunca çok güzel oluyor. içine kimyon, kekik, biberiye, nane gibi baharatlar çok iyi uyum sağlar.
     
    No Mercy bunu beğendi.
  11. drahte1905
    Offline

    drahte1905 Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Ben tavugu kucuk sutluk tarzı bır kucuk tenceree hazlarım ıstedıgım kıvama gelınce aynı tencerede bu sefer alt ust azıcık kızartırım tencerının suyunu bosalttıktan sonra

    Hem dısı cıtır hemde ıcı yumusak oluyor hem ızgara hem de haslama oluyor hemde az bulasık cıkıyor ızgara yaparken azıcık pul bıber kekık atıyorum tamam oluyor

    Keyfıme gore aynı tavukları ızgaralarken 1 tane domatesı dılımler bzende ustlerıne atarım
     
  12. Ouz
    Offline

    Ouz Üye

    Katılım:
    26 Ocak 2009
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    6
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    Net Cafe
    Yer:
    Giresun
    uzun zamandır konu hakkında birşey yazılmamış, yeni konu açıp yardım isteyecektim bu başlığı uygun gördüm.

    yaklaşık 2 aydır yağsız teflon tavada göğüs pişirip yiyorum ama son birkaç gündür artık iyice sıkıldım, bana artık göğüsler çiğ gelmeye başladı biraz daha fazla pişireyim deyince dibi tutuyor yanmaya geçiyor tava. elektrikli ızgaranın daha iyi olabileceğini düşündüm. bana önerebileceğiniz uygun fiyatlı elektrikli ızgara modellerini bekliyorum, alıp hayal kırıklığına uğramak istemedim, sizin fikirlerinizi almak istedim öncelikle..
     
  13. gurkanisevic
    Offline

    gurkanisevic Üye

    Katılım:
    26 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    18
    ben tost makinesi kullanan arkadaşa katılıyorum yanlız tavuk vs tat ve koku bırakıyor tost makinesinde eğer çok sık tost için kullanıyorsanız zor tabi ama ekstradan ızgara almaya gerek yok bence...
     

Sayfayı Paylaş