Ekmek tüketimi hakkında?

Konusu 'Bayanlara Özel - Beslenme & Diyet' forumundadır ve lady.winchester93 tarafından 17 Nisan 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. lady.winchester93
    Offline

    lady.winchester93 Üye

    Katılım:
    19 Aralık 2013
    Mesajlar:
    100
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bayan
    Merhabalar. Bazı yerlerde tam buğday, çavdar, kepek ekmeğinin dahil yağ hücrelerini genişlettiğini, ekmek yerine yulafın tüketilmesinin daha doğru olduğunu okudum. Yulafı ben de tüketiyorum ancak spordan sonra eve geldiğimde haliyle yemeğin yanında yulaf yiyemiyorum genelde tam buğday ya da çavdar ekmeği tüketiyorum. Eğer ekmeğin yağ hücrelerini genişlettiği doğruysa tam buğday dahil hepsini bırakacağım. Bu konuda bir fikriniz var mı?
     
  2. aslangur
    Offline

    aslangur Üye

    Katılım:
    16 Nisan 2013
    Mesajlar:
    1.082
    Beğenileri:
    486
    Ödül Puanları:
    93
    Her gün 1 tam buğday (400 gram) ekmek tükrtirim, kalori aşmıyosan sıkıntı yok
     
    betreal ve SoldiersOfGod bunu beğendi.
  3. Thesyseng
    Offline

    Thesyseng Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2015
    Mesajlar:
    661
    Beğenileri:
    781
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    System Engineer
    Yer:
    Istanbul
    Bulgur
     
  4. KDV
    Offline

    KDV Üye

    Katılım:
    21 Nisan 2012
    Mesajlar:
    28
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest Meslek
    Yer:
    İstanbul
    Ekmek genel olarak saçma bir besin kaynağı. Hayatının hiç bir noktasında olması gerektiğini düşünmüyorum. Arada canın çeker vs. ye ama onun dışında forumda bir başlığı bile haketmiyor bence :)
     
    Anthropologistt bunu beğendi.
  5. berbes
    Offline

    berbes Üye

    Katılım:
    3 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    313
    Beğenileri:
    107
    Ödül Puanları:
    53
    Canan ablamıza ekmek konusunda sonuna kadar katılıyorum..Ekmek kadar gereksiz ve faydasız bir besin kaynağı yoktur..Neden yenir, ne amaçlanır anlamıyorum..Yani yulaf ye, pilav ye, makarna ye..Daha bir sürü karbo kaynağı var..Neden ekmek anlamıyorum..
     
  6. imagine40
    Offline

    imagine40 Üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    171
    Beğenileri:
    89
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Fitness Trainer
    Üniversite dönemlerinde hoca; insanlar neden yulaf yer, yada karbohıdrat kaynağı olarak neden pilav, makarna yemek zorunda olduklarını düşünürler demişti.
    Kesinlikle katılıyorum. Ekmek vs tüketmek sadece kalori hesabı üzerinden aklanacak bir şey değil. Fakat zararları direk beyne etki ediyor. Ülkede karşımıza sürekli çıkan embesillerden örnek alın .)
    "Tahıl Beyin" kitabını da herkesin okumasını tavsiye ediyorum. Muhtemelen beslenme ile alakalı bir çok alışkanlığınız değişecektir.
     
  7. Darkmoon53
    Offline

    Darkmoon53 Üye

    Katılım:
    23 Ocak 2016
    Mesajlar:
    93
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    8
    Ucuz olduğu için.
    Herkesin parasi olsa kimse evine ekmek getirtip cocuklarin karni doysun diye kofteyi, corbayi, baliği ekmekle yedirtmez. Ben pilavi sirf karnim doysun diye ekmekle yediğimi bilirim.

    HTC One mini 2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
    Nanza bunu beğendi.
  8. SoldiersOfGod
    Offline

    SoldiersOfGod Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2014
    Mesajlar:
    589
    Beğenileri:
    316
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Valla ilginç geldi bana açıkçası, evde isterse sonsuz yemek olsun, yine ekmekle yerim. Yani öyle karnımı doyurmak için veya başka bişi için değil, tat meselesi. Günde 2 tane ekmek yiyorum ben, gerçi az ama olsun. Beyaz ekmek.. Geçende evde ekmek kalmamıştı fırına gitmeye erindim, ekmeksiz yiyeyim dedim, midem bulandı kusucaktım..
     
  9. Nanza
    Online

    Nanza Üye

    Katılım:
    12 Temmuz 2013
    Mesajlar:
    226
    Beğenileri:
    80
    Ödül Puanları:
    38
    Taze ekmek ve pideye hayır diyemiyorum, özellikle şöyle çoban salata, çorba, taze ekmek veya pide üçlüsüne asla hayır diyemem... abartmamak lazım, her gün ekmek aldırmam bu yüzden taze olmasın diye, haftada 2-3 defa abanırım ama zaten yağ tutan bir yapım yoktur . Katılıyorum zararlı bir besin
     
  10. CranTz
    Offline

    CranTz Üye

    Katılım:
    2 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    169
    Beğenileri:
    143
    Ödül Puanları:
    53
    Yer:
    Ordu
    Herkes ekmek ile kendisi arasındaki ilişkiden bahsetmiş, yiyesin varsa yersin bence yemelisin ama 1 dilim yersin.. Ekmek eve alınırken geleneksel olarak doymak için alınır bırakalım dediğimiz zaman da alışkanlık olarak sıkıntı yaratıyor. Yemekle beraber çok yenildiği için insülini patlar , Dilimlenmiş paketten yenilen 1 dilim ekmek kimseyi şişmanlatmaz tabi akşam vakti yemezsen iyi olur
     

Sayfayı Paylaş