Ekmek olarak

Konusu 'Geri Dönüşüm Kutusu' forumundadır ve Starken tarafından 7 Ocak 2012 başlatılmıştır.

Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.
Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. Starken
    Offline

    Starken Üye

    Katılım:
    4 Ocak 2012
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Öğrenci
    Ekmek olarak -en sağlıklı ve besleyici değeri yüksek olan- tavsiyeniz nedir?

    Sağlık açısından mı fırından mı almam uygun olur yoksa halk ekmeği veya marketten mi? :confused:
     
  2. carmelo114
    Offline

    carmelo114 Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    503
    Beğenileri:
    269
    Ödül Puanları:
    73
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bornova/İzmir
    Beyaz ekmek tüketmede gerisi sana kalmış.Neden beyaz tüketme diyorum beyaz ekmek rafine edilmiş undan yapılır ve vitamin mineral lif değerleri çok düşüktür ve kan şekerini olumsuz etkiler çabuk acıkırız onun yerine ÇAVDAR,KEPEK ama en sağlıklısı TAM BUĞDAY ekmeği tüketmen olur fırınlarda bulabileceğin gibi kapalı paketlenmiş olarakta bulabilirsin .Nerden alıyım demişsin orası sana kalmıs ama eğer vücuduma ne , ne kadar giriyo diye diye merak edenlerdensen ki (bende öyleyim) paketlenmiş UNO ve KARMEZ markalarını deneyebilirsin :)

    Beyaz ekmek: Beyaz undan hazırlanan ekmektir. Bir dilimi yaklaşık 70 kaloridir. Beyaz undan yapıldığından ötürü kan şekerini diğer ekmek çeşitlerine göre daha hızlı yükseltip daha hızlı düşürür bu nedenle de diğer ekmek çeşitlerine göre daha kolay acıktırır.

    Kepekli ekmek: Beyaz una ham kepek eklenmesi ile hazırlanan ekmek çeşididir. Bir dilimi yaklaşık 70 kaloridir. Beyaz ekmeğe göre kan şekerini daha yavaş yükseltir ve daha yavaş düşürür. Bu nedenle beyaz ekmeğe oranla daha uzun süre tok tutar. Ham kepek, demir emilimini olumsuz etkileyebileceğinden kepekli ekmek çeşitleri demir anemisi olanlara ve 7 yaşın altındaki çocuklara önerilmemektedir.

    Ruşeymli ekmek: Tam buğdayın üst kabuğunun beyaz una eklenmesi ile hazırlanan ekmek çeşididir. Bir dilimi yaklaşık 70 kaloridir. Ruşeym, kepeğe göre besin değeri daha yüksek bir öğedir. Kan şekerini yükseltme ve tok tutma süresi yaklaşık kepekli ekmeğe benzerdir.

    Tam buğday ekmeği: Saflaştırılmamış buğday unundan yapılan ekmektir. B vitamini ve lif içeriği yukarıdaki ekmek çeşitlerine göre daha yüksektir. Bu nedenle kan şekerini daha yavaş yükseltir daha yavaş düşürür, bu nedenle de daha uzun süre tok tutar. Yüksek lif içeriği ile kolesterol seviyelerini azaltmaya yardımcı olur. Bir dilimi yaklaşık 72 kaloridir. Barsak sağlığını destekler.

    Çavdar ekmeği: Saflaştırılmamış çavdar unu ile hazırlanan ekmek çeşididir. Bir dilimi yaklaşık 72 kaloridir. Sağlık üzerine olan etkileri, tam buğday ekmeği ile benzerdir. Çözünür lifleri nedeni ile kolesterolü düşürmeye yardımcı etkisi vardır. Barsak sağlığını destekler. B vitamini açısından zengindir.

    Yulaf ekmeği: Yulaf unu eklenerek hazırlanan ekmektir. Bir dilimi yaklaşık 75 kaloridir. Beta-glukan içeriği nedeniyle yulaf ekmeğinin kolesterol seviyelerine olan olumlu etkileri, diğer ekmeklere nazaran daha yüksektir. Ayrıca sindirim sistemi sağlığı açısından da olumlu etkileri vardır. B vitamini açısından zengindir.
     
  3. yemin ettim
    Offline

    yemin ettim Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2011
    Mesajlar:
    13
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    dostum kişsel görüşümm çok uzun yazmamak ben okumam ...


    ekmek yerinnee boza kullanırsın sıvı ekmek yazdığını gördüm muhteviyatına bakarsın



    tahıl ekmek buğday ekmekkk ruşeym ekmekk kepek ekmek

    en sağlıklı ekmektir ....
     
  4. dishiwelet
    Offline

    dishiwelet Üye

    Katılım:
    23 Eylül 2009
    Mesajlar:
    887
    Beğenileri:
    515
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    fitness antrenörü
    Yer:
    antalya
    tam tahıllı ekmek bugday ekmegi cavdar ekmegi
     
  5. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.123
    Beğenileri:
    1.924
    Ödül Puanları:
    0
    S: Ekmek olarak en sağlıklı hangisi?

    C: Hiçbiri ;)
     
  6. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    karışık olanlar...tam tahıl , köy ekmeği vb vb...

    ancak, ekmek ,özellikle bizim tip ekmek ,maya ihtiva ettiğinden hazım yönünde sorun yaşatabilir...)) ısı ,kızartma olmasa bile ısı işlemiyle bu maya sorununu oratadn kaldırabiliirsiniz...)
     
  7. Cidade de Deus
    Offline

    Cidade de Deus Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    3.510
    Beğenileri:
    1.705
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    biz ailece eskiden fırından alıyorduk beyaz ekmek sonra halk ekmeğiyle tanıştık başlarda garip gelıyordu ama bir süre sonra alıştık 2 senedir beyaz ekmek inanın yiyemıyoruz

    hamur gibi gelıyor ekmeksiz kalırız ama fırın ekmeği yiyemeyiz

    benim önerim kepekli halk ekmeği veya halk ekmeğinin organik ekmeği var ekşimsi tadı var asıl ekmek gibi hemde ağır hava değil içi onu önerırım 1 dilimi zor bitirirsiniz o kadar doyurucu.
     
  8. heldic
    Offline

    heldic Yeni Üye

    Katılım:
    23 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    1.609
    Beğenileri:
    1.113
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    izmir
    konusulmasi gereken hani ekmegin ne kadar daha az zarari oldugu

    Beyaz ekmek kan sekerini cabuk yukseltir fakat

    Tam bugday da da fitat gluten cölyak var

    hepsinin farkli zararlari var hangisini goze alirsaniz onu tuketin
     
  9. oktayd
    Offline

    oktayd Yeni Üye

    Katılım:
    23 Aralık 2011
    Mesajlar:
    390
    Beğenileri:
    274
    Ödül Puanları:
    0
    kepek ekmegi alıyorum bimden.
    ya 1 dilim yiyorum ya da hiç :)
     
  10. ercan gürgöze
    Offline

    ercan gürgöze Üye

    Katılım:
    3 Mart 2011
    Mesajlar:
    2.033
    Beğenileri:
    1.331
    Ödül Puanları:
    123
    kızartman tavisye edilir ...hafif, mayanın etkisini yok etmek gerçekten sindirim için faydalı konu...)
     
  11. Rpac
    Offline

    Rpac Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.403
    Beğenileri:
    1.543
    Ödül Puanları:
    123
    Değerli üyemiz;

    Konunuz kilitlenip kapatılmıştır.

    Konu kilitleme sebepleri;

    - Daha önce benzer bir konu açılmıştır

    Lütfen arama yapmadan konu açmayınız.

    Link : http://www.bodyforumtr.com/vbforum/hangi-ekme-t-ketiyorsunuz-t22364.html

    Lütfen 1 dakikanızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz. Forum kurallarını okumak için buraya tıklayınız

    Anlayışınız için teşekkür ederiz.

    Saygılarımızla
    BodyForumTR Ekibi
     
Konu Durumu:
Mesaj gönderimine kapalı.

Sayfayı Paylaş