Domatesli Bulgur Pilavı

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Ignorius tarafından 25 Temmuz 2011 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Ignorius
    Offline

    Ignorius Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    İzmir
    Merhaba arkadaşlar, forumda baktım bulamadım ve buraya yazayım dedim. Forumdan öğrendiğime göre glisemik indeks bakımından bulgur pilavdan daha iyi bir beslenme kaynağı. Gelelim tarifimize. Önce gerekli malzemeleri sıralayalım.

    *3 adet orta boy soğan
    *2 adet orta boy domates
    *4 yemek kaşığı zeytinyağı
    *1 yemek kaşığı domates salçası
    *2 çay kaşığı tuz
    *2 su bardağı pilavlık bulgur
    *5 su bardağı su (pilavın markasına göre değişiklik gösterebilir kimi bulgurlara 4 te yetiyo, ben biraz lapa sevdiğim için 5 atıyorum, 4 atarsanız biraz daha tane tane olacaktır.)

    Tarif önce tenceremize yağı atıp soğanları pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Ardından domatesleri ekliyoruz. Bir miktar pişirip domatesleri iyice yumuşattıktan sonra salçamızı ekliyoruz. karıştırıp üzerine suyumuzu ve tuzumuzu ekliyoruz. En son ise bulguru ekleyip, kısık ateşte kaynamaya bırakıyoruz. Bulgur suyunu çektikten sonra ocağı kapatıp dinlenmeye bırakıyoruz. Ilıdıktan sonra servis edilebilir.

    Tavsiyem olarak yanında TURŞU, AYRAN ile çok güzel olur. Yoğurtla da deneyebilirsiniz.
    Afiyet olsun :)

    RESİMLER BURADA
    http://img835.imageshack.us/slideshow/webplayer.php?id=img00147y.jpg
     
  2. sert
    Offline

    sert Üye

    Katılım:
    22 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    salça zaten tuzlu sen birde tuz atıyorsun üstüne turşuyuda götürünce hiçte hoş olmaz bence:p
     
  3. Ignorius
    Offline

    Ignorius Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    İzmir
    salça market salçası içinde pek de tuz olmuyo :) isteğe göre tuz kişinin damak tadına göre atılabilir. Turşuyla ve ayranla kesinlikle tavsiye ederim, bi kez denersen anlicaksın. Bu pilav çoğu yerde bilinmez ;)
     
  4. RocKuN
    Offline

    RocKuN Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    198
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    Bildiğimiz sebzeli bulgur ne var ki ..
     
  5. Ignorius
    Offline

    Ignorius Üye

    Katılım:
    7 Temmuz 2011
    Mesajlar:
    50
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    18
    Yer:
    İzmir
    Ekmek de bildiğin undan yapılıyo ama milyon çeşit ekmek var. Önce bir yap, dene tadına bak sonra yorumunu alalım :)
     
  6. RocKuN
    Offline

    RocKuN Üye

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    198
    Beğenileri:
    44
    Ödül Puanları:
    38
    ne alaka seninkide sebzeli bulgur benim dediğimde
    sen domatesli dedin de ben kivili mi dedim
    içine at sivribiber,1,havuç,patates sebzeli bulgur.
     
    oyunsevervatandas bunu beğendi.
  7. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.127
    Beğenileri:
    1.031
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Ne dıye bos bos polemık yaratmaya calısıyorsun anlam veremedım...

    Arkadas yazmıs mı lısteye havuc veya patates?
    Yazmamıs! ;)
    Onun anlattıgı sekılde de sebze koymayarak 'domateslı bulgur pılavı' yapmıs ıste.

    Yemek tarıfınde bıle tartısmaya gerek yok.

    Ellerıne saglık ıgnorıus, annemde arada yapar cok guzel olur. :)
     
    Son düzenleme: 25 Temmuz 2011
    Ignorius bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş