Bu konuda karşı görüş mevcut. Özellikle kalsiumun kemiklere taşınmasında doymuş yağın çok büyük önemi olduğunu biliyoruz.
Et ve yoğurdun bir arada yenmesinin urik asit seviyesini arttiracaği dusunuluyordu ve gut hastalığına neden olabileceği kemik erimesi riskini arttirabileceği dusunuluyordu.
malum tıp dünyası karmakarışık. bu gun ak dediğine yarın kara diyor.
Ancak et ve yoğurdun yanına yeşil yapraklı sebzeleride eklediğinizde diyetin urik asit seviyesi oldukça dusuyor.
Ancak kalsiumun emilememesi durumunda ataerskleroz ve kireçlenme oluşabiliyor. Cunku kalsium damarlarda birikiyor. İşte damar sertliği dedikleri esas bu. Kalsiumun emilememesi.
ancak doymuş yağ kalsiumu kemiklere çok iyi taşıyabiliyor. Çelişki burada başlıyor.
doymuş yağ olmadan kalsium kemiklere iyice taşınamıyor. Ama doymuş yağlı et alındığında kalsiyum emilemiyor?
şimdi bir çelişki varmı yokmu? eminim bu konuyu gündeme getiren kişide bunun nedenlerini ve niçinlerini de anlatmalı.
bu konuda zira oldukça karşı görüşün kanıtları ve delilleride mevcut.
Son düzenleme: 22 Mart 2011