Diyet İle İlgili En Çok Sorulan Sorular

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve saydam tarafından 5 Ocak 2006 başlatılmıştır.

  1. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    Diyet yaparken karşılaştığımız sorunlardan biri de, neyi ne kadar yiyeceğimiz. Günlük almamız gereken kalori ve yağ miktarından, karnımız açlıktan kazındığında ne yiyeceğimize ya da kalsiyum ihtiyacımızı mutlaka sütten mi alacağımıza kadar pek çok soru aklımızı kurcalar.

    İşte, diyetle ilgili en çok sorulan sorular ve diyetisyenlerin verdikleri yanıtlar:

    1- Yumurta kolesterol açısından kötü mü?: Diyetisyenlerin verdikleri bilgiye göre, yumurta tüketiminde ölçülü olduğunuz sürece hayır. Yumurta, vücudunuz için gerekli olan protein, K vitamini, riboflavin ve selenyumu sağlamak için mükemmel bir kaynak. Yapılan araştırmalar, yumurta sarısının 213 mg kolestrol içeriyor olmasına karşın, haftada 2 adet yumurta yemenin kandaki kolesterol düzeyi üzerinde hiçbir olumsuz etkide bulunmadığını gösteriyor.

    2- Günde kaç kalori almalıyım?: Öncelikle, dengeli bir beslenme programı uygulayarak vücudunuzdaki her yarım kilo için 10 kalori almalısınız. Buna, günlük aktivite durumunuza göre, 400-700 kalori daha eklemelisiniz. Sözgelimi 65 kiloda aktif bir kadının günlük alması gerekli kalori miktarı 2000 civarındadır ve bu kişinin, haftada bir kilo vermek istediğinde, günlük kalori miktarından 500 kalori daha az beslenmesi yeterlidir. Eğer siz daha kalıcı çözümler istiyorsanız, diyetiniz boyunca günlük kalori miktarından 250 kalori indirin ve 250 kaloriyi yaktıracak kadar da egzersiz yapın.

    3- Kilo vermek isterken günlük almam gereken ortalama yağ miktarı ne kadardır?: Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, günlük aldığınız kalori miktarının yüzde 15'i, diyet yapıyor olun veya olmayın her iki halde de yağlardan sağlanıyor. Bu miktar; kalp krizi, obezite ve diyabet riskini en aza indirmek için yeterli. Sözgelimi, bin 500 kalorilik bir diyet yapıyorsanız alabileceğiniz yağ miktarı 50 gramla sınırlı.

    4- Karbonhidrat niçin egzersiz için de büyük önem taşır?: Vücudumuzda glikojen olarak depolanan karbonhidratlar, kas gücünü arttırmada son derece önemli rol oynar. Ayrıca, aşırı olmamak kaydıyla vücudumuzda depoladığımız yağlar da aynı etkiyi gösterir. Kas gelişiminde önemli rol oynayan glikojeni vücudunuza tedarik edebilmek için, egzersiz çalışmalarınız sonrası karbonhidrat içeren yiyeceklerden yemelisiniz. Mesela 90 dakikalık bir egzersiz sonrası, fırınlanmış patates, bir porsiyon meyve veya kepekli krakerler iyi birer seçim.

    5- Kahvede bulunan kafein kemiklerimi zayıflatır mı?: Diyetisyenlerin verdikleri bilgiye göre, hayır. Çok aşırı miktarda kahve içmiyorsanız böyle bir durum söz konusu değil. Gene de kafeinin kemikleriniz üzerindeki zararlı etkilerinden endişe duyuyorsanız, kahvenizi sütle içmeyi deneyin.

    6- Yüksek tansiyon problemim yoksa tuza dikkat emmeme gerek var mı?: Tuz, şeker ve un, üç zararlı beyaz. Bu nedenle, kullanacağınız tuz hep az olmalı.

    7- Besleyici değerleri bakımından vücudum için en yararlı 5 sebze hangisi?: İster koyu yeşil olsun isterse kırmızı, isterse portakal rengi veya sarı, bütün sebzeler harika birer besleyici ve vücudumuzu hastalıklara karşı dirençli hale getiriyorlar. Diyetisyenlerin verdikleri bilgiye göre, herbirinin ayrı yararları olmakla birlikte, düzenli olarak alındıklarında vücudumuz için en yararlı sebzeler şunlar:

    Ispanak, iyi bir folik asit kaynağı, kansere karşı koruyucu etkisi var, A vitamini ve kalsiyum içeriyor; havuç, mükemmel bir A vitamini kaynağı; tatlı patates, A ve C vitaminleri içeriyor; brokoli, A ve C vitaminleri ile folik asit içeriyor; sarımsak, kansere karşı etkili pitokimyasallar içeriyor.

    8- Hangi yiyecekler kolestrolü düşürür?: Lif bakımından zengin sebzeler, sözgelimi yulaf, fasulye ve soyalı besinler, kolesterolü düşürüyor. Bunlar, kandaki kolesterol miktarını dengeleyici özelliğe sahip bulunuyor. Kolesterolünüz yüksekse, özellikle az yağ içeren bir diyet yapmalısınız. Aldığınız yağ miktarını azaltmak için meyve ve sebze ağırlıklı öğünler yemelisiniz ve kırmızı eti azaltmalısınız. Ayrıca süt ve süt ürünlerinden de yağsız olanları tercih etmelisiniz.

    9- Günde 8 bardak su içmek neden önemli?: Vücudumuzda oluşan en temel kimyasal reaksiyonların tümü suya gereksinim duyar. Su; sindirimde, metabolizmanın düzenlenmesinde, vücut ısısının ayarlanmasında, kan basıncında ve fitness performansında direkt etkilidir.

    10- Karnım açlıktan kazındığında bunu nasıl giderebilirim?: Bunu tamamen geçiremezsiniz; fakat kendinize en zararsız biçimde üstesinden gelebilirsiniz. Bunun için, diyetisyenlerin belirledikleri stratejilerden birini deneyebilirsiniz. Dilediğiniz yiyecekten ufak miktarlarda yiyerek açlığınızı gidermeye çalışın. Canınızın çektiği yiyeceklerin benzer diyet versiyonlarından deneyin. Hala açlığınızın önüne geçemediyseniz, arkadaşlarınızla birlikte olmayı ve açlığınızı aktivitelerle unutmayı deneyin.

    11- Şeker şişmanlatır mı?: Diyetisyenlerin verdikleri bilgiye göre, teknik olarak yağ içermediğinden, hayır. Şeker, saf karbonhidrattan oluşur ve biz bu ihtiyacımızı aynı şekilde ekmekten, meyvelerden de karşılayabiliriz. Ama tabii ki şeker kalori içerir. Bazı şekerli yiyecekler, sözgelimi kurabiyeler ve krakerler, aynı zamanda yağ da içerir. O halde, çok fazla şekerli gıda tüketimi kısa sürede yağ birikimleri olarak vücudumuzda yerini alacaktır.

    12- En sağlıklı yağ hangisi?: Zeytinyağı kesinlikle en sağlıklı olanı. Zira, doymuş yağ oranı düşe aynı etkiyi gösterir. Kas geük, doymamış yağ oranı yüksek rafine bir yağ. Göğüs kanseri riskini azalıyor ve kolesterol üzerinde kötü etkileri bulunmuyor. Margarin ve tereyağı gibi doymuş yağlar damar tıkanıklığına sebep olur ve böylece yüksek tansiyon ve kalp krizi riskini arttırır. Hidrojene bitkisel yağ gibi kimyasal reaksiyonlardan geçirilmiş yağlar da kolesterol üzerinde kötü etkilerde bulunur. Diyetisyenlerin verdikleri bilgiye göre, yumuşak doymamış margarinler diyet yaparken en uygun seçim. Eğer tereyağı konusunda ısrarcıysanız, light çeşitlerini zeytinyağı ile birlikte kullanmanızda fayda var.

    13- Metabolizmayı özellikle güçlendiren yiyecekler var mı?: Diyetisyenlerin bu soruya yanıtı, hayır. Söylenildiğinin aksine, balarısı polenleri ve greyfurt da böyle bir etkide bulunmuyor. Bazı baharatlı yiyeceklerin metabolizmayı hızlandırdığı doğru olsa da, bunun vücut üzerindeki etkileri oldukça zayıf. Eğer metabolizmanızı güçlendirmek istiyorsanız, ağırlık kaldırma egzersizleri sizin için çok yararlı olacaktır. Kaslarınızı zorlayarak kaldırdığınız her yarım kilo için günde 35 kalori yakabilirsiniz.

    14- Çok az yağ yemek mümkün mü?: Tıpkı bir araba gibi, vücudumuz da hareket etmek için yağa gereksinim duyar. Özel olarak yağ asitleri, hücre onarımında ve yenilemelerinde de iş görür. Et, balık, fındık gibi besinlerden aldığımız yağlar, aynı zamanda hormonları düzenleyici ve sinir sistemini güçlendirici etkilere sahip. Her ne kadar çoğu uzman günlük kalori miktarının yüzde 15'inin yağdan karşılanması gerektiği görüşünde birleşse de, yapılan son araştırmalar, yüzde 10'un da yeterli olduğunu gösteriyor.

    15- Acıktığım zaman neden çekilmez bir insan oluyorum?: Kötü gününüzde olsanız dahi, dayanılmaz olmanızın sebebi, fizyolojik olarak açlığınızdan ileri geliyor olabilir. Diyetisyenlerin verdikleri bilgiye göre, vücuttaki kan şekeri düştüğünde, otomatik olarak kanınızdaki adrenalin ve daha birkaç hormonun işlevi de azalır ve bunun sonucu sinirlilik, kan basıncınızın artışıyla doğru orantılı olarak gerginlik görülebilir. Eğer sık aralıklarla azar azar yemek yemeye vakit ayıramıyorsanız, yanınızda bir meyve veya atıştıracak krakerler taşımanızda yarar var.

    16- Hiçbir şey yemeyerek zayıflamak tehlikeli mi?: Bu tarz girişimler son derece tehlikeli sonuçlar doğurabilir. Vücudunuz iki günden fazla aç kaldığında, karbonhidrat ve protein gibi en temel ihtiyaçlarını kaslardan karşılamaya kalkacaktır. Ayrıca büyük su kaybına da rastlanır. Bunun sonucu olarak da baş ağrısı, baş dönmesi, sıkıntı gibi olumsuz belirtiler görülebilir. Aç kalınan süre arttıkça, oluşması muhtemel tehlikeler de daha ciddi boyutlar kazanacaktır.


    17- Baharatlı yiyecekler ülser yapar mı?: Yapılan araştırmalar, peptik ülserin gerçek sebebinin mideye yerleşen bir bakteri olduğunu gösteriyor. Günümüzde ülser tedavisinde diyet yanında bu bakteriyi etkisiz hale getiren ilaçlar da kullanılıyor.

    18- Izgaranın kansere yol açtığı doğru mu?: Diyetisyenlerin verdikleri bilgiye göre, direkt olarak hayır; ama kanser riskini arttırdığı doğru. Biftek, tavuk gibi et yağları kömür üzerine düştüğünde çıkan dumanın kanserojen etkileri olduğu biliniyor. Yapılan çalışmalar, mangaldan önce etleri marine etmenin bu tehlikeyi azalttığını gösteriyor. Diğer bir sağlıklı yöntem de etleri önce mikro dalgada pişirip en son mangalda çevirerek servise sunmak.

    19- Gece yatmadan önce bir şeyler atıştırmak zararlı mı?: Gece yarısı yediklerinizi sindirmeniz iyice zorlaşır. Hele bir de yedikleriniz abur cubursa. Diyetisyenler, yatmadan önce bir şeyler atıştırmak istiyorsanız meyve veya bir kase yoğurt yemenizi ya da bir bardak süt içmenizi öneriyor.
     
    mercan_2591, NHFL, deep_fly ve diğer 1 kişi bunu beğendiniz.
  2. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Güzel bilgi ;) Kimsenin bir şey yazmaması ilginç.
     
  3. EyeSeeYou
    Offline

    EyeSeeYou Özel Üye

    Katılım:
    5 Nisan 2005
    Mesajlar:
    509
    Beğenileri:
    242
    Ödül Puanları:
    0
    ne yazalım sarc :) ...doğru söze ne denirdi ki :)
     
  4. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Hehe o açıdan değil yani insan bir "eline sağlık" yada "teşekkürler" tarzı bir yorumda bulunur okuduktan sonra, o kadar kişi okumuş kimse beğenmemiş herhalde 8)
     
  5. paco_
    Offline

    paco_ Üye

    Katılım:
    12 Aralık 2005
    Mesajlar:
    29
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    YARDIM SEVER
    Yer:
    A F Y O N
    tessekkürler SAYDAM abi;);) eline emegine saglik;);)

    mehmet
     
  6. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Haklisin sarc, yazi ekliyorsun emek sarf ediyorsun tik diyen yok :)

    Tskl modu yapmayi dusundum, belki daha kolay olur. (Flexor tavsiye etmisti)
    International bodybuilding bölümünde bazi resimleri ve filmleri 500´ün üzeri kisi seyretmis hic kimse biseyler yazmamis 8)
     
  7. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Despo vbulletin yolumu gözüküyor ne :D
     
  8. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    o kadar laf ettiniz ama 1 tek paco tesekkür etti.paco tek adamim sensin,sorunlarinla yakidan ilgilenecegim.viva paco....... :lol: (candan) :lol:
     
  9. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul

    Español? :D
     
  10. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    paco nun diyetini artik ben yazicam.2 seneye mr.olimpia goes to pacooooo............... :lol:
     
  11. FleXoR
    Offline

    FleXoR Özel Üye

    Katılım:
    5 Aralık 2005
    Mesajlar:
    7.083
    Beğenileri:
    10.235
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Antrenör - Yazar
    Yer:
    Kırklareli & sivas
    teşekkurteşekkurteşekkurteşekkurteşekkurteşekkurteşekkurteşekkurteşekkurteşekkurteşekkurteşekkur :)
     
  12. sarc4stic
    Offline

    sarc4stic Özel Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2005
    Mesajlar:
    3.239
    Beğenileri:
    2.261
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Satış Temsilcisi
    Yer:
    Istanbul
    Grazias, grazias! :D
     
  13. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    rica ederim devami gelecek ;)
     
  14. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.966
    Beğenileri:
    6.095
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Takker Saydam ;)

    Vbulletin insallah :)
     
  15. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    takker despo :D
     
  16. The Barabarian CoNaN
    Offline

    The Barabarian CoNaN Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2006
    Mesajlar:
    41
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    kuaför
    Yer:
    istanbul
    Benim diyet döneminde uyguladığım sistem.. Ladasamara adlı

    Benim diyet döneminde uyguladığım sistem.. Ladasamara adlı arkaşımız sormuştu özel mesaj ile bende buraya yazmyı uygun gördüm arkadaşlar
    Merhaba Body Building Konusunda elimden gelen her türlü anrenman ve diyet sistemi ve hatta bu işleri yaparken karşılaşacağınız psikolojil sorunlarla nasıl baş edilir bunları sizlrele elbette paylaşırım. Bu benim gibi bu spora gönül vermiş herkese yardımcı olmak beni mutlu eder.

    Definisyon yaptığım zaman o dönem haftada 5 gün 3 lü süper set çalışıyordum her gün 2 adele grubu.

    Sabahları 15 yumurta beyazı 2 haşlanmış patates 1 domates 1 salatalık bunu sabah leyin 1 er saat arayla yiyordum mideyi büyütmemek için
    gün içerisinde 1.5 kg tavuk göğsü ve 2 kupa aşşağı yukarı her neskafe kupası 200 gram geliyor 5 - 6 öğünde yanında domates salatalık ve prinç lapası ile azar azar yiyordum canım çektiğinde akşam yatarken sadece 1 yeşil elma yiyordum bu arada sadece günde 5 gram tuz alıyordum . diyetin ilk 2 ayı bu şekil geçti son ayı tavuk göğsü miktarını 2 kilo princide 1 kupaya düşürdüm domates salatılığı azalttım Yeşil elmayıda kestim 1 ayda bu şekil devam ettim ve son 15 gün tuzu yumurta beyazını ve patestesi tamamen kestim princi ise günde yarım fincana düşürdüm sadece yarım fincan prinç lapası ve 2 yada 2 .5 kilo haşlanmış tavuk göğsü yiyordum zaten son 15 günde Gücüm ağırlık basmak için kalmamış ve çok agresif olmuştum ama o son o beş gün bacaklarıma kramp giriyordu o dönem hocam potasyum tableti almamı söyledi ama sakın kafanıza gÖRE SAKIN BUNU YAPMAYI POTASYUM TABLETLERİ FAZLASI KALP KRİzİNDEN GÖTÜRÜR.. Aman Sakın haa... Son 3 gün princide kestim ve sadece sabhtan akşama kadar tavuk göğsünü yiyordum yemek denirse çiğneyip su ile yutuyordum son gün resim çektireceğim gün 1 saat önce 1 2 tane Muz , kayısı ve birazda müsli yedim yalnız su imemiştim :) daha sonra resim çektirdim diyet bitmiş kendime azmimi ıspatlamıştı ve doğru işkembe çorbası içmeye gitim yanında belki 2 3 ekmek yemişimdir 3 gün içerisinde Vucudum 14 kilo su tuttu ve ker tarafım şişti vucut su ve Tuz tuttu Ödem yaptı bu suyun vucuttan gitmesi 1 hafta 10 günümü aldı aslında yapılması gereken şey Tuzu hiç kesmemek ve diyeti bozarken dikkatli olmak.
    iŞTE BÖYLE BENİM DİYET Maceram o diyetten sonra 2 kere daha diyet yaptım ama o kadar katı değil di dolayısı ile daka kalıcı bir definisyorn oluyordu kısmet olursa 1 ay sonra tekrar 2 aylık sıkı katı bir diyet yapacağım Şu an bana 2 aylık diyet yetiyor Şu an vucut yağ oranım % 16,5 .. Yukarıda YAPTIKLARIMIN DOĞRU OLDUĞUNU KESİNLİKLE SAVUNMUYORUM Birçok doktora ve diyetisyene göre saçmalıktan başka bir şey değil ama benim vucuduma o diyet iyi geliyor vucudum sertleşip sekilleniyor. Son olarak Bu diyeti yaparken oğluma pizza yedirirken elim az bir şey sucuk yada kaşarına gidiyordu kendimi tutuyordum çocuğuma pasta yedirirken pastanın üzerindeki çileğini ağzıma götürürken elimi öbür elimle çok tutup ağzımdan geri çektim dolabın başına gidip 1 - 2 tane üzüm tanesini ağzıma atmamak için çok kez savaştım irademle çevremdeki 1 tabak sulu taze fasulye yemeği yiyen birisine bile düşman oluyordum ama bunların hepsiyle baş edebildim zafer benimdi.. En çok sevdiğim içeçek Capucino bile içmiyordum sadece sütün içindeki yağı düşünerek. işte böyle arkadaşlar benim diyet hikayenm bu kadar..
    Saygılar Sevgiler
     
  17. gymnast
    Offline

    gymnast Üye

    Katılım:
    2 Kasım 2005
    Mesajlar:
    356
    Beğenileri:
    540
    Ödül Puanları:
    0
    çok çok teşekkürler conan. senin azmini bir kez daha tebrik ettim. ancak öyle bir iki gün uğraşıp sonra ortalardan kaybolmak, kabuğuna çekilmek yok. burada genci yaşlısı herkesle deneyimlerini paylaşmalısın. elmaları değiş tokuş ettiğimizde yine 1 er elmamız olur, ancak fikirleri paylaştığımızda 2 şer!!!
     
  18. Pump Forever
    Offline

    Pump Forever Özel Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2006
    Mesajlar:
    990
    Beğenileri:
    458
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ihracat Uzmanı
    Yer:
    Istanbul
    Barbarian süper bilgi yuklemesi yaptın kardes... saolasın

    definasyon mantıgın nedir? fit bir vucut mu yoksa yarısma vucudu mu?
    resim cektirdigin donem, yarısma vucuduna yakınmısısn yani yag oranin %6 nin altında flanmis sanirsam... bence %11-12 yeterli guzel bi vucut icin, hatta benim zewkime gore, %11-12 lik yag oranlı bi vucutr %5-6 ya gore COK daha estetik... Su an kac kilosun ve yag oranın kac ??
    Hepimizin karsılasacagı bi durum bu definasyon dieti.. o yüzden bu kadar meraklıyız.. Dısardan durdugu gibi kolay bisey olmasa gerek :)

    Saygılar
     
  19. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    Re: Benim diyet döneminde uyguladığım sistem.. Ladasamara ad


    Gerçekten müthiş bir azim, ben kendi azmime çok güvenirim, ama vall bu yazdıklarınızın çıktısını alıp duvarıma asmayı düşünüyorum, çok motive edici bir diet öyküsü.
    Yalnız anlamadığım nokta, fotoğraf çekiminde neden karbonhidrat yüklemesi yapmadınız.
    Kaslarınızdaki glikojen hemen hemen sıfırlanmış, buda adelenin düz ve cansız görünmesine neden olur, ama iki gün boyunca yapılacak olan karbonhidrat yüklemesi, ki sizin durumunuzda bu en az 300-350 gr. carbonhidrat olmalı, ve fotoğraf çekimi öncesi kola ve turta türü basit şekerler, eminim çok daha dolu bir vücutla, enerjik ve keyifli bir fotoğraf çekimi olurdu.
    Bir daha ki dietinizde , bu hususa dikkat etmenizi tavsiye ederim bir kardeşiniz olarak.
    Dikkat etmişimdir, yarışmacılar mesela 80 kilo tartıya çıkıyorlar, yarışmada 84 kilo geliyorlar, 4 kiloluk bir kas şişkinliği muazzam bir kütle verir eminim.
     
  20. Pump Forever
    Offline

    Pump Forever Özel Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2006
    Mesajlar:
    990
    Beğenileri:
    458
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Ihracat Uzmanı
    Yer:
    Istanbul
    Karasan,

    dieti tamamladık diyelim... yarısmaya cıkacaz ya da resim cektirecez, son iki gün protein i biraz kısıp, 400-500 gr lik bir carb yuklemesi, depolari fulluyoruz diger bi deyisle... su tüketimi cok az.. hatta yarısma/resim günü hic su icmiyor muyuz?
    ve o gün ögün olarak ne yiyoruz? kahvaltı filan etmiyor muyuz?

    benim sahsen en az bilgim olan konu bu son gün.. daha ihtiyac duymadıgım icin arastırma geregi duymadım.. senin bilgin var sanırsam.. bi aydınlat bakalım kardesini

    Saygılar
     

Sayfayı Paylaş