dereotlu soğanlı omlet

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve hugocuk tarafından 18 Nisan 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 2 üye.
  1. hugocuk
    Offline

    hugocuk Üye

    Katılım:
    12 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    86
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bayan
    malzemeler: 1 yemek kaşığı tam buğday unu
    biraz süt
    yumurta
    doğranmış yeşilsoğan yapraklarıyla beraber
    doğranmış dereotu
    doğranmış maydonoz
    hepsini karıştırıp porselen tavada 1 yemek kaşığı yağda veya pişrme spreyide kullanılabilir önlü arkalı pişiriyoruz


    kuru sebzeli bulgur pilavı
    yazdan hazırladığımız kuru patlıcam kuru domatesi sıcak suda bekletiyorz
    tencerede yağsız bulguru kokusu çıkana dek çeviriyoruz
    sonra su ekliyoruz ve kuru sebzelerimizide ekliyoruz ve pişiriyoruz
    piştikten sonra yerken az yağ ekleyebilirsiniz
    yağı pilavı pişerken koyunca yağı çekiyor ama piştikten sonra ekleyince kesinlikle yağı çekmiyor yağ kaybolmuyor ve sanki yağlı bir pilavmış gibi lezzetli oluyor



    yoğurtlu buğday salatası

    aşurelik buğdayı bir gün önceden ıslatıp ertesi gün pişiriyoruz
    ardından servis tabağına koyup soğuyunca yoğurt ekleyip karıştırıyoruz üzerine çok az miktarda yağ koyabilirsiniz veya koymayabilirsiniz
    dereotuda eklenebilir
     
  2. wafwaf
    Offline

    wafwaf Üye

    Katılım:
    11 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    8
    Resim koysaydın keşke konu daha hareketli olurdu
     

Sayfayı Paylaş