Denklem acil ?

Konusu 'Konu Dışı' forumundadır ve MesutG tarafından 1 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. MesutG
    Offline

    MesutG Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2010
    Mesajlar:
    259
    Beğenileri:
    186
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Kocaeli
    3n (n+1) /2 -7n=21 Denklemini düzenliyip n i bulabilir miyiz arkadaslar acil N=6 olmalı
     
  2. Predatel
    Offline

    Predatel Üye

    Katılım:
    15 Şubat 2009
    Mesajlar:
    486
    Beğenileri:
    741
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    oVeR The HiLLs and FaR awaY
    3nkare+3n=21(2-7n) duzenle ve caepanlarina ayir
     
  3. snpdgg
    Offline

    snpdgg Üye

    Katılım:
    30 Ekim 2008
    Mesajlar:
    17
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    13
    3 ile 21 sadeleşir. Sonrasında n^2+n= 14-49n olusur.
    oradan n^2 + 50n -14=0 kalır buradan sonra , X1= -B+kökdelta/ 2a 'dan köklere ulaşırsın. Sonuç ise , kökler -50.27 ile 0 .278 çıkıyor sanırsam.galiba
     
  4. Dynamo
    Offline

    Dynamo Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.135
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    3 ile 21 sadeleşir mi? :S

    3n(kare)-11n-42=0

    (3n+7)(n-6)=0

    n=6 V n= -7/3

    demek ki pozitif değerini sormuş veya uzunluk sormuş.
     
    Son düzenleme: 1 Mayıs 2012
  5. Rpac
    Offline

    Rpac Üye

    Katılım:
    3 Haziran 2008
    Mesajlar:
    2.403
    Beğenileri:
    1.543
    Ödül Puanları:
    123
    3n (n+1) /2 -7n=21

    3n'nin (n+1) ile bitişik olduğunu varsayıyorum. Zaten arada bir işaret olmadığından başka da bir durum söz konusu olamaz soruda eksiklik olmadığı sürece.

    (3n^2 + 3n) / 2 - 7n = 21

    (3n^2 + 3n) / 2 = 21 + 7n

    3n^2 + 3n = 42 + 14n

    3n^2 - 11n - 42 = 0

    Köklerine ayıralım.

    3n 7

    n -6

    (-6)*3n + 7*n = -11n

    Sağlamasını yaptık ve doğru çıktı.

    3n (n+1) /2 -7n=21 =====> 3n^2 - 11n - 42 = 0 =======> (3n + 7)(n - 6) = 0

    3n + 7 = 0

    n = -7/3

    ve

    n - 6 = 0

    n = 6

    kökler.
     
    Swager, Azi ve ---RamSes--- bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş