Dana Jambon

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve emre9 tarafından 5 Kasım 2007 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 6 üye.
  1. emre9
    Offline

    emre9 Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2007
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Ben dana jambonla öğün sayı mı arttırmak stiyorum ama içine ne katıyolar katkı maddesi bilmiyorum kipadan sorduğumda protein %20 yağ %2-3 arası imiş pişirmeden de yiye biliyosun salamın yağ oranı % 14-18 olduğu için cazip değil katkı maddelinden çekiniyorum kanser riski vb... kilosu 21 ytl ama safi et protein direkt ye...
     
  2. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    ürünlerin arkadalarında besin öğeleri olur.. oradan kalori protein yag vs.. bakabilirsin..
    ayrıca ürünlerin arkasında içindekiler olur.. oradan da kanserojen yapay koruyucuları görebilirsin..
    böylece sorunun cevabına ulaşırsın.
     
  3. emre9
    Offline

    emre9 Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2007
    Mesajlar:
    22
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    dökme usül satıyolardı tezgah arkasından etiketin yarısıda kopuktu yarıya kadar satmış kesip kesip ama bakacağım mutlaka biyerlerden jambon % 3 yağlıysa yenebilir bence
     
  4. Mestano
    Offline

    Mestano Yeni Üye

    Katılım:
    29 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    1.167
    Beğenileri:
    363
    Ödül Puanları:
    0
    Ne kadar yağ olduğunun pek önemi yok, önlemi olan aldığın yağın kalitesi. Mesela fındığın yüzde 60'ı yağdır. Ama ne yağ! Şimdi yüzde 60miş gibi inanılmaz bir oranı olduğu için fındığı yemiyecek miyiz? Elbette hayır.. Aksine fındık ve benzeri ürünleri(bolca olmasada) tüketmeliyiz. Seninkide aynı mantık, yağsız diye sırf proteini yüzünden birşeyi tercih etmemelisin, ton balığında ne yağ, ne karbonhidrat var, onu tercih et bari.
     
  5. SCHWARZXXL
    Offline

    SCHWARZXXL Özel Üye

    Katılım:
    15 Mart 2006
    Mesajlar:
    3.591
    Beğenileri:
    4.610
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    dana jambonun üretim şeklini hiçbirimiz bilmiyoruz. malasef ben et ürünlerinde arkadaki değerlere güvenmiyorum. çünkü üretim sırasında doğru düzgün "et" koyulmayan "et" ürünleri var. bunlarda da nasıl oluyorsa protein oluyor yine.. yani tamamen firmanın üretimi nasıl yaptığına bakar..
     
  6. drahte1905
    Offline

    drahte1905 Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    85
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Pınar hindi ve tavuk jambon ile hindi fümeyi oneririm yag oranları %1 ile %2 arasında değişiyor fiyatlarıda 3-3.5 ayarası tam 150 gr bir ogunluk paketler

    Ben kullanıyorum yarım paket + sut saat 11 de ideal oluyorlar bence istersen bir pakette yiyebilirsin tabi sana kalmıs dietine kalmıs
     
  7. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    779
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT
    hindi fümenin tadı çok kötü ben pek beğenmedim şahsen. protein oranı ne kdar yüksek olsada tadı kötü bence.
     
  8. NİKE
    Offline

    NİKE Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    18 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    900
    Beğenileri:
    1.579
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    MÜHENDİS
    sayın arkadasım işlenmıs hıc bır et urunu yemenı tavsıye etmem ozellıkle .salam sosıs ve sucuk ,defalarca dergılerde yazdı.içlerınde kanserojen maddeler var.ve içindekı yaglarda kalıtesız.gıt al guzelce yagsız etını tost makınasında ızgaranı yap yagsız ye dogal varken işlenmıs nıye..
    saygılar.
     
  9. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    polonez in tavuk jambonunu denedim tadı çok güzel 100g ında 1g yağ var. Ancak schwarzxxl'ın dediği gibi ne tarz et kullandıkları belli değil. Göğüs eti olduğu yazıyor ancak mutlaka başka şeylerde ekleniyordur. Ama bi süre sabah kahvaltımı şenlendiricek :)
     

Sayfayı Paylaş