Cok pisirmek proteinleri öldürür mü?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Red Dragon tarafından 22 Nisan 2006 başlatılmıştır.

  1. Red Dragon
    Offline

    Red Dragon Üye

    Katılım:
    8 Şubat 2006
    Mesajlar:
    20
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Bodybuilder
    Yer:
    Antalya
    Merhaba arkadaşlar benim merak ettigim herhangi bir besinin pisirilmesi ile protein degerinin azalip azalmiyacaği.Cevaplariniz icin Simdiden tesekkürler...
     
  2. kerem
    Offline

    kerem Yeni Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2006
    Mesajlar:
    249
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    28
    Arkadaşım fazla pişirmek proteiniz etkilemez ama vitamin mineral kombinasyonunda azalma yapabilir. Protein ile alakası olmaz.. Protein açısından normal ölçüde haşlama daha etkili olur..
     
  3. saydam
    Offline

    saydam Özel Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2004
    Mesajlar:
    7.092
    Beğenileri:
    1.922
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Academic Sport Center
    kerem hem cok gereksiz hemde cok yanlis mesajlar atiyorsun ve üyeleri yanlis yönlendiriyorsun.her konuya cevap atmak zorunda degilsin bu sana 2. ikaz.
    pisirirken yiyeceklerin protein degeri düser.
     
  4. Kahraman Türk
    Offline

    Kahraman Türk Üye

    Katılım:
    20 Ocak 2006
    Mesajlar:
    137
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    Ankara
    ya bişey soracağım sonuçta 55 santigrad derecede proteinin değeri bi hayli düşmeye başlıyor ya e ozmana biz nası protein alıyoruz?protein zinciri kopuyor ama amino asitler duruyor da amino asitleri mi alıyoruz? bilgi sahibi arkadaşlar biraz aydınlatsalar.
     
  5. baris
    Offline

    baris Özel Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2005
    Mesajlar:
    624
    Beğenileri:
    554
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    üniversite ogr.
    Yer:
    ankara
    doğal gıdalrdaki proteini pişirme yoluyla amnıoacidlere ayıramazsınız..bu işlemi vücudunuzdaki enzimler gerçekleştirir..pişrilmeyle protein sarmalları açılır,ama bu proteinin aminoacidlere ayrışması anlamına gelmiyor..yada proteinin değerinde bir azalma..pişirilme esnasında gıdaların protein değerlerinde çok fazla bir azalma gerçekleşmez..pişirmenin derecesine görede bu azalma miktarı değişim gösterebilir..
     
  6. poetwhitebird
    Offline

    poetwhitebird Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2006
    Mesajlar:
    47
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    0
    ET ürünleri pişirilme süresi arttıkça protein değerlerini kaybederken;
    Baklagiler yani kurufasulye,nohut ,mercimek gibi pişirildikçe hazmı kolaylaşır ve protein değerleri artar.
     
  7. Karasan
    Offline

    Karasan Özel Üye

    Katılım:
    18 Ocak 2006
    Mesajlar:
    2.598
    Beğenileri:
    2.095
    Ödül Puanları:
    0
    Bizim sporda cok ince hesaplar yapmamak lazım arkadaslar, yani protein değeri azalir diyerek, hemen hemen hic pismemis et yiyemeyeceğimize göre, fazla dert etmemek lazim.
    Ben bonfileyi az pismis severim, ama eminim, iyice pismis bonfileden cokda fazla bir farki yoktur protein değerinin, aşırı pisirmemeye dikkat etmek disinda bana kalirsa özellikle üzerine düsünmemizin geregi yok.
     
  8. bomberman
    Offline

    bomberman Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2005
    Mesajlar:
    511
    Beğenileri:
    89
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Berlin
    bence bu sorunu cigköfte yiyerek halledebilirsin karasan ;)
     
  9. ARWENPOWER
    Offline

    ARWENPOWER Üye

    Katılım:
    18 Mayıs 2006
    Mesajlar:
    138
    Beğenileri:
    21
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Fitness ve Aerobic antrenör
    Yer:
    avrupa
    Sicaklik kac derece olursa olsun egerki bayatlamamissa ve de uzun süre acik havada kalmamissa protein degeri hic eksilmez. Ama yukarda bir arkadasimiz yazdi ki vitaminler gider. Iste bu dogru. Mesela balik etinde bulunan minerallerden cinko ve demir gibi degerli mineraller azalir. Belkide hepsi gider. Onun icin sebze yemeklerini asiri sicakta pisirmemek gerekiyor diye uyariyorlar.
     
  10. mudkicker
    Offline

    mudkicker Üye

    Katılım:
    8 Ocak 2006
    Mesajlar:
    478
    Beğenileri:
    57
    Ödül Puanları:
    38
    Pişirilen besinlerin protein değeri düşer. Ama çok ciddi bir düşüş olmadığından düşmüyor diye düşünmek işime geliyor benim.
    Baklagillerin pişirildikçe protein değerlerinin arttığını sanmıyorum.
     
  11. masteer
    Offline

    masteer Özel Üye

    Katılım:
    17 Şubat 2006
    Mesajlar:
    809
    Beğenileri:
    1.095
    Ödül Puanları:
    103
    Selam,

    Hıcbırsekılde pısırılınce proteın degerı artmaz, artamaz, duser mı tabıı kı ancak zaten pek cok yerde belırtılen proteın degerı
    az pısmıs urune goredır, ham halıne gore degıl. Hıc bır tabloda cıg tavuk degerı yazmaz.

    Bunu Karasanın dedıgı gıbı ınce ayar hesabına tabıı kı sokmamak lazım .
     

Sayfayı Paylaş