Cheesecake-- Tatli ve Casein protein ihtiyacina son

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve serdar2 tarafından 10 Eylül 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 25 üye.
  1. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya
    Malzemeler:

    350 Gram Yagsiz Krem peynir/Labne ( Turkiye icin yuzde 9 yagli krem peynir)
    290-300 Gram 0 Yag yogurt
    2 Tam yumurta
    60 Gram civari Splenda seker( benim tavsiyem 50 gram yeterli)
    125 Ml yagsiz sut
    1.25 olcek Protein tozu Vanilya/muz/cikolata istege bagli ( 45 gram civari)
    1 Cay kasiyi Vanilla aromasi
    ceyrek cay kasigi Tuz (pisirme tuzu tavsiye ediliyor)


    Pisirmek icin: Tum malzemelerin oda sicakliginda oldugundan emin olun

    1. Firini 155 dereceye isitin, Pisirme kabinizin altini az yaglayin, ve pisirme kagidi koyun
    2. Krem peyniri Mixer ile Orta seviyede tam anlamiyla Kremsi olana kadar karistirin
    3. Splenda yi ekleyin ve karistirmaya devam edin
    4. Yumurtalari tek tek ekleyip karistirmaya devam edin
    5. Geri kalan malzemeyi ekleyip 2-3 dk boyunca karistirmaya devam edin
    6. Malzemeyi pisirme kabina koyun, kapta kalan kismi siyirip yiyebilirsiniz, lezzetlidir, test edilip onaylanmistir:)
    7. 155 derecede 30 dk civari pisirin sonra firini 100 dereceye alip 45 , 50 dk civari pisirmeye devam edin. Bitince cikarin sogusun, sonra buzdolabinda 3-4 saat bekletin.

    Yukarida belirtilen malzemelerin ile yapilacak Cheesecake besin degeri soyledir:

    834 kalori; 123g Protein, 63g Karbonhidrat, 10g Yag (eger yagli peynir kullanilirsa buna gore yag orani artar)


    Onemli not: pisirme kabi tam olarak 15.2 cm Capindadir. Eger daha buyuk bir pisirme kabiniz var ise, derd etmeyin , malzemeleri ayni oranda artirin.Ayrica istege bagli olarak cheesecake icine cilek tarzi seylerde eklenebilinir.

    Kilo almak isteyen arkadaslar mutlaka her dilimin uzerine 15 gr fistik ezmezi (tuzlu versiyonundan) surup oyle yesinler. Tadi inanilmaz olmaktadir.


    Ben bunu kendim devamli pisiriyorum. Ve gercekten tad olsun doygunluk olsun,beni tamami ile tatmin etti. Bir kere hazirlayin, ne kadar basit oldugunu goreceksiniz.

    Ayrica cheesecake in uzerine istege bagli yagsiz kakao ile sutu karistirip sos yapabilirsiniz.

    Son bir dipnot daha: Tatlandiriciyi mutlaka kararinda kullanin, cok tatli iyi olmuyor. Hafif tatli hafif peynir tadi ile inanilmaz oluyor.Ben ilk denememde cok tatli yapmistim, tek kusuru bu idi.


    Ornek resimler bu tarif ile:

    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 10 Eylül 2012
    BamBam16, veaN, asma ve diğer 16 kişi bunu beğendi.
  2. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya
    eger hala yapmadiysaniz, cok sey kaciriyorsunuz demektir.

    ben altina ayrica az miktarda yulafli biskuvi ve tereyagini karistirip, 20 dk pisirip, taban yapiyorum. Bi tatli bu kadar yararli ve guzel olur.
     
    eludem ve selim4141 bunu beğendi.
  3. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Yarım saat 155 dakika pişirdikten sonra 45 dakika daha 100 derecede pişirme bana uzun geldi proteinleri öldürmesin
     
  4. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Bugün yapmayı planlıyorum muffin kabına koyup yapsammı acaba
     
  5. mehmetanil
    Offline

    mehmetanil Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.958
    Beğenileri:
    2.272
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    avukat
    Yer:
    Beşiktaş-İSTANBUL
    ya o kadar yuksek ısılarda proteın tozu bence ıslevını kayıp ederyanı mesela 1 servıste 25 gram varsa 25 gram kalmaz gıbı. cunkı öle olsa dırek sutlu karırtırır pudıng yaparım yanı tarıf cok guzel ancak bu proteının deger durumunu degerlendırmek lazım.
     
  6. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Evet buna bilen birisi açıklık getirse iyi olur

    Tarifi aynen yaptım gayet güzel eğerki protein kayıp olmuyorsa çok iyi birde casein yerine nasıl geçiyor bu ürün onu anlmadım içine whey protein koydum
     
  7. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Umarim yardimci olur.
     
  8. mehmetanil
    Offline

    mehmetanil Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.958
    Beğenileri:
    2.272
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    avukat
    Yer:
    Beşiktaş-İSTANBUL
    abı ya bırde umarım yazmıssın o kadar baslık acıp :D umma valla çok yardımcı oldu bende bır yerde okumustum tam hatırlayamadım kaynak olmadıgı ıcın belırtemıyorum ama 40 dereceden sonrakı ısılarda proteın genel olarak bır degısıme ugrarmıs bellı bır dakıkadan sonra onu bır bulsam yazıcam ama :D bırde ısıda bozulmasa zaten guneste kalıncada bozulmamamıs lazım degılmı sonucta ıkısıde ısı kaynaklı :D
     
  9. John399
    Offline

    John399 Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    21 Temmuz 2012
    Mesajlar:
    890
    Beğenileri:
    536
    Ödül Puanları:
    103

    Mehmetanil aradığınız buydu sanırım.
     
    ferdityson bunu beğendi.
  10. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya
    casein proteini kodugumuz yogurt ve peynirden geliyor yeterli miktarda, ayrica bozulma icin kesin bir sey soyluyemiyecegim ama whey protein de bozulma olmasi soz konusu , gerci guzel bir aroma katiyor. bozulsada ben koyuyorum. gene de iyice arastirmak lazim, ama dendigi gibi 150 derecede bozulmaya ugramasi lazim. Ayrica bozulmadan kastimiz ne bunu da tam olrak bilmiyoruz. Yani amino asitler kullanilabilir halde mi kaliyor yoksa , tamamen atik halinemi geliyor. Ben bu konu icin protein firmasina bile mail attim hala cevap gelmedi. gelirse paylasirim.





    edit: tamda bu cevabi yazdiktan sonra biraz arastirmalarim sonucu soyle bir sey buldum:

    When a protein is denatured, the molecule's tertiary structure is corrupted. This disruption affects the molecule's secondary (helical) structure without altering its primary structure. In other words, denaturation does not break any of the primary chemical bonds that link one amino acid to another but it changes the way the protein folds in upon itself. Denaturation occurs when proteins are exposed to strong acids or bases, high concentrations of inorganic salts, or organic solvents such as alcohol. In addition, heat or irradiation can cause denaturation. When the three-dimensional structure of the protein is disrupted, the molecule's biological activity is affected. Therefore, enzymes do not have the same catalytic function when they are denatured.

    Denaturation can have many detrimental side effects. In biological systems, denatured proteins can result in illness or even death. In fact protein denaturation is linked to many diseases such as prion encephalopathies, Alzheimer's disease and dementias..



    Yani anlatilmak istenen, proteinin yapsinin bozulmasi ile, proteinin tamamen bozulmasi farkli seyler. Pisirme sirasinda proteinin yapisi bozulur ve amino asitler ortaya cikar. Zaten kana protein karismaz, kana karisan amino asittir.Pisirmekte bi sakinca gormuyorum.




    ayrica:

    Heating whey protein may change the protein through the denaturing process, but this will not make it less nutritious or decrease its benefits to your health. Use protein powder to increase protein content of hot cereals, such as oatmeal. You might also find protein powder useful as an ingredient in making cookies, Belgian waffles, high-protein pancakes or for making your own homemade protein bars


    yani: Whey proteini isitmak, pisirmek , proteinin yapisinin bozulmasina sebep olabilir, ama bu demek degildirki, bu islem proteinin yararlarini ortadan kaldirsin veya daha az etkili bir besin haline getirsin. Protein tozunu, protein degeri dusuk olan yulaf tarzi seylerin protein degerini artirmak icin kullanabilirsiniz.Ayrica, belcika tarzi waffles, yuksek degerli protein pancake veya ev tarifi evde yapilan protein barlari hazirliyabilirsiniz.
    kaynak : livestrong


     
    Son düzenleme: 18 Ekim 2012
    ferdityson bunu beğendi.
  11. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Ben yaptım birdahakine içine casein protein koyucam tadı gayet iyi
     

    Ekli Dosyalar:

    serdar2 ve (silinen üye bunu beğendi.
  12. uzzman
    Offline

    uzzman Yeni Üye

    Katılım:
    10 Eylül 2012
    Mesajlar:
    280
    Beğenileri:
    52
    Ödül Puanları:
    0
    50gr splenda çok zararlı ve pahalı değil mi? Şeker yerine bir bardağa 1 tablet atıyorum içimde bir korku kalıyor acaba nereme zarar verecek diye.
     
  13. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    He unuttum ben splenda kullanmadım 30 gram normal şeker attım :)
     
  14. brhmcr
    Online

    brhmcr Guest

    Splenda yerine stevia tavsiye ederim, bitkisini alipta kullanabilirsiniz.
     
  15. ferdityson
    Offline

    ferdityson Üye

    Katılım:
    20 Eylül 2011
    Mesajlar:
    984
    Beğenileri:
    436
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    İstanbul
    Bende onu söyliycektim stevia bende vardı son kullanma tarihi geçtiğinden çöpe attım güzel bilgi stevia daha iyi bence
     
  16. eludem
    Offline

    eludem Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2012
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    133
    Ödül Puanları:
    0
    [​IMG]

    yaptım oldu :D soğumadan daldım çok güzel olmuş, bence forumdaki en güzel yemek tarifi :)
     
    Son düzenleme: 19 Ekim 2012
    serdar2 bunu beğendi.
  17. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya
    valla guzel gozukuyor, benim dolabimda devamli var, tatli isteyince tek bunu yiyorum. Hem acayip bi tokluk hissi veriyor hem de yararli.



    butun pastaya konan splenda toplami o kadar, sonucta oturupta tum pastayi yemiyoruz hemen, yani tum splendayi hemen almiyoruz.ama gene de aspartam harici tatlandicilarin cok fazla bi zararinin oldugunu dusunmuyorum., en azindan bilinen, ayrica stevia daha iyi ama pahali bi secenek.
     
  18. ulscnkrdmn
    Offline

    ulscnkrdmn Üye

    Katılım:
    24 Mart 2012
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Kocaeli
    Emeğine sağlık çok güzele benziyor en kısa zamanda deniyeceğim. Ayrıca bir sorum olucak sana kahvaltıda 2tam yumurta ve ardından 3saat ara ile 2 kere(yani kahvaltı 8de yersem 11-14 de 2 kere bu kekden yiyeceğim.) Her öğünde kaç dilim yemem gerekir. 88 kiloluk bir cüsseye sahibim ona göre bir cevap verirseniz sevinirim :D
     
  19. serdar2
    Offline

    serdar2 Üye

    Katılım:
    3 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    442
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    103
    Meslek:
    Purchase
    Yer:
    Avusturya
    oncelikle 2 tam yumurta yerine 1 tam 3 beyaz veya 2 tam 3 beyaz seklinde kahvalti daha iyi bi secenektir. Bu tatli ana ogun olarak gormeyin, Bu tatli ara ogun yiyecegidir benim icin, Bir dilimde de asagi yukari kullanilan malzemeye gore 25 ila 35 gram protein oluyor ki, bu da guzel bi miktardir ama dedigim gibi asil olan ana ogunleri atlamamaktir.Ama hic yoktan 1 bucuk veya 2 dilim zorunlu hallerde ana ogun olarak yenebilir tahminimce, En azindan protein bakimindan zengin bir yiyecek.
     
  20. ulscnkrdmn
    Offline

    ulscnkrdmn Üye

    Katılım:
    24 Mart 2012
    Mesajlar:
    108
    Beğenileri:
    25
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Kocaeli
    Bir de son olarak 1.25 ölçek Protein tozu koymasak olur mu? Ben spora yeni başladım yeni başlayanlara protein tozu önerilmiyor diye biliyorum. Protein tozunu koymadığımız halde ne kadarlık bir toplam protein kaybımız olur? Saygılar...
     

Sayfayı Paylaş