Buzluktan çıkarılan tavuk eti

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve mert_yldz_ tarafından 23 Nisan 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 5 üye.
  1. mert_yldz_
    Offline

    mert_yldz_ Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2011
    Mesajlar:
    361
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    38
    Arkadaşlar tavuğu buzluktan çıkardıktan sonra besin değerini kaybetmemesi için nasıl çözdürmemiz gerek? Suda bekletip birden çözdürmek mi yoksa buzluktan dolabın normal gözüne indirip yavaş yavaş çözdürmek mi gerek?
     
  2. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    Acil bir durum yoksa dolabın normal gözünde bekletmen daha yararlıdır, su ve tuz birlikteliğini ise önermiyorum...
    Çok acilse soğuk suyla da çözülebilir. Bu daha emin ve hemen bakteri üretmemesi açısından daha sağlıklıdır.
     
  3. mert_yldz_
    Offline

    mert_yldz_ Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2011
    Mesajlar:
    361
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    38
    Yani bi gün önceden indirip bekletmemiz daha iyi dimi
     
  4. arda1274
    Offline

    arda1274 Üye

    Katılım:
    23 Nisan 2014
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    3
    Cinsiyet:
    Bay
    mumkunse taze taze al dondurmadan pisir
     
  5. Bodysoft
    Offline

    Bodysoft Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenileri:
    463
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Bilgisayar Programcısı
    Yer:
    İstanbul
    Bir gün önceden bekletilmesi pek önerilmez, ayrıca çözdürme işlemi paketinden çıkarılmadan yapılırsa daha iyidir... (Paketiyle birlikte.)
    Tavuk ne kadar beklerse (dolabın orta gözü de dahil) bakteri üremesi açısından daha riskli hale gelir.
    Ayrıca bayatlama süreci başladığından hem pişme hem de tad açısından dezavantajlı duruma düşecektir.
    Ana kural et türü ürünleri mümkünse taze tüketilmeli, dondurulmuş ise çözülme işleminden sonra hemen tüketilmelidir.
    (Çözülmüş ürünlerin fazlası tekrar dondurulmaz bu çok sakıncalıdır.)
     
  6. Blonde
    Offline

    Blonde Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2013
    Mesajlar:
    2.010
    Beğenileri:
    752
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Dondurup dondurmamak bisi degistirmez degerlerden. Ben her sabah buzluktan cikariyorum sicak suya koyuyorum öglen gelince kesip pisiriyorrum. Fazla olursa pisirmeden normal buzdolabina koyup 1-2 gun kaliyor
     
  7. mert_yldz_
    Offline

    mert_yldz_ Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2011
    Mesajlar:
    361
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    38
    Anladım saolun arkadaşlar
     
  8. Cydia
    Offline

    Cydia Üye

    Katılım:
    7 Şubat 2014
    Mesajlar:
    75
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Pişirip daha sonra donduruyor iseniz'ki ben yapmıyorum, pişirip buzdolabına atıp 2-3 gün tüketiyorum.
    Ama dediğim gibi siz donduruyor iseniz buzu hızlı çözdürmek için mikrodalga en pratik ve verimli yol olacaktır.
     
  9. mert_yldz_
    Offline

    mert_yldz_ Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2011
    Mesajlar:
    361
    Beğenileri:
    31
    Ödül Puanları:
    38
    Yok mesela 2 kilo alıyosam marketten yarım kilosunu o gün kullanıyorum gerisini buzluğa atıyorum
     

Sayfayı Paylaş