Arkadaşlar tavuğu buzluktan çıkardıktan sonra besin değerini kaybetmemesi için nasıl çözdürmemiz gerek? Suda bekletip birden çözdürmek mi yoksa buzluktan dolabın normal gözüne indirip yavaş yavaş çözdürmek mi gerek?
Acil bir durum yoksa dolabın normal gözünde bekletmen daha yararlıdır, su ve tuz birlikteliğini ise önermiyorum... Çok acilse soğuk suyla da çözülebilir. Bu daha emin ve hemen bakteri üretmemesi açısından daha sağlıklıdır.
Bir gün önceden bekletilmesi pek önerilmez, ayrıca çözdürme işlemi paketinden çıkarılmadan yapılırsa daha iyidir... (Paketiyle birlikte.) Tavuk ne kadar beklerse (dolabın orta gözü de dahil) bakteri üremesi açısından daha riskli hale gelir. Ayrıca bayatlama süreci başladığından hem pişme hem de tad açısından dezavantajlı duruma düşecektir. Ana kural et türü ürünleri mümkünse taze tüketilmeli, dondurulmuş ise çözülme işleminden sonra hemen tüketilmelidir. (Çözülmüş ürünlerin fazlası tekrar dondurulmaz bu çok sakıncalıdır.)
Dondurup dondurmamak bisi degistirmez degerlerden. Ben her sabah buzluktan cikariyorum sicak suya koyuyorum öglen gelince kesip pisiriyorrum. Fazla olursa pisirmeden normal buzdolabina koyup 1-2 gun kaliyor
Pişirip daha sonra donduruyor iseniz'ki ben yapmıyorum, pişirip buzdolabına atıp 2-3 gün tüketiyorum. Ama dediğim gibi siz donduruyor iseniz buzu hızlı çözdürmek için mikrodalga en pratik ve verimli yol olacaktır.