bunu yapıyorum bi zararı olurmu?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve FakeAccount tarafından 28 Mart 2008 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 10 üye.
  1. FakeAccount
    Offline

    FakeAccount Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    yaklaşık yarım lt. süte 4 adet yumurta akı koyuyorum bir kaşıkta weight gainer koyuyorum. bu sabah denedim tadı içilmeyecek gibi değildi, bi zararı yoksa bundan sonra hersabah içmeyi düşünüyorum.

    bide hergün 1 parça (2.5 ytl değerinde) tavuk gögsü tavada kızartıp yemeyi düşünüyorum. ayrıca 2'günde bir(spordan gelince) yarım litre süte 3 kaşık weight gainer koyup içmeyi düşünüyorum. 62 kg'yum 3 ay içinde 67'ye çıkmak istiyorum(kas olarak) yağsız denebilcek bi vücudum var. ama kilo eksiğim var. böyle çalışırsam hedefime ulaşabilirmiyim ne önerileriniz var...
     
  2. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    1. Forumda bir çok yerde pişmemiş yumurta akının zararları anlatılıyor.
    2. 3 ay içinde 5 kilo kas kazanamazsın.
     
  3. FakeAccount
    Offline

    FakeAccount Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    yumurtayı pişmiş yiyemiyorum, sevmiyorum ne yapmam lazım? bide ne kadar kas yapabilirim acaba 3 ayda.. önerileriniz nelerdir...
     
  4. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    Yiyemiyorsan yemiceksin yapıcak bir şey yok. Diyebileceğim tek şey pişmemiş yumurtanın zararlı olduğu. Önerim bir yolunu bulup yemen yönünde, ya omlet yap ya da burnunu kapa ağzına at yumurtayı.
     
  5. künefe
    Offline

    künefe Üye

    Katılım:
    19 Nisan 2007
    Mesajlar:
    45
    Beğenileri:
    14
    Ödül Puanları:
    0
    Pişmemiş yumurta bence de yeme,zararlarını internetten bulabilirsin.Keşke zararlı olmasaydı da mikserde süt ve muzla birlikte karıştırıp içseydik.Ben de senin gibi pişmiş yumurta akını yiyemiyordum fakat biraz zorlayarak biraz tuzlayarak damak tadım alıştı açıkçası.Sitede çeşitli yumurta akı tarifleri de bulabilirsin.
     
  6. marthel
    Offline

    marthel Üye

    Katılım:
    21 Ocak 2007
    Mesajlar:
    425
    Beğenileri:
    122
    Ödül Puanları:
    53
    yumurta akının üstüne bal ve az şeker koyarsanız tadı yenebilecek kıvama geliyor
     
  7. gazilikurt
    Offline

    gazilikurt Yeni Üye

    Katılım:
    3 Şubat 2008
    Mesajlar:
    68
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    0
    yumurtayı peynire makarnaya karışırıp gözünü kapa ye başka çaresi yok yemek zorundasın :)
    bnm bildiğime göre 1 yılda en fazla 5 kg yağsız kas elde edebilirsn tabi bu proflar için bizim içinse çok zor :(
     
  8. FakeAccount
    Offline

    FakeAccount Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    dediğinize göre 65'e çıkmam bile zor 3 ayda :(
     
  9. FakeAccount
    Offline

    FakeAccount Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    peki orta halli ama iyi gözüken bi vücut için kaç kilo almam lazım 173 boyum var.. sitelerdeki söylenen ideal kilo 63 kilo ama ben zaten 62-63 kiloyum ama zayıf gözüküyorum??
     
  10. fatihay
    Offline

    fatihay Üye

    Katılım:
    22 Mart 2008
    Mesajlar:
    53
    Beğenileri:
    4
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    fatih
    Yer:
    ankara
    çalış çalış ve daha düzenli beslen ama yine çalış
     
  11. tatt
    Offline

    tatt Üye

    Katılım:
    6 Mart 2008
    Mesajlar:
    205
    Beğenileri:
    69
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Ankara
    "Shaved his head and gained 30 pounds of muscle in 3 months by drinking protein shakes, meat shakes (blended roast beef), and lifting weights non-stop for his role as Dereck Vinyard in American History X (1998)." kaynak: imdb.com
    Yukarda yazanı söylüyorum: Edward Norton(aktör) film için 3 ayda 13.5 kilo kas kütlesi kazanmış. Protein tozu ve et tüketerek, durmadan ağırlık kaldırarak yapmış bunu (meat shakes nedir tam bilemiyorum, etin suyunu mu çıkarıyolar artık). Bu doğru olabilir mi? Adam zaten ağırlık çalışmayı falan bıraktığında direk indiğini söylüyor kaslarının. Filmdeki vücudu iyiydi baya. Aynı filmden 1 sene sonra gösterime giren filmde de çok zayıf bi adamı oynuyo(Fight Club).
     
  12. onurabi
    Offline

    onurabi Üye

    Katılım:
    6 Ocak 2006
    Mesajlar:
    18
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    kapalı kutularda satılan yumurtalar hijyen bakımından açıkta, saman içinde satılan köy yumurtalarına göre daha iyi gibi. ayrıca yumurtayı kırmadan önce tazyikli suyun altına tutup iyice ovuşturup yıkarsan biraz daha temizlemiş olursun ve bakteri riskini azaltırsın. aylardır yumurta akını süte karıştırıp içiyorum başıma bişey gelmedi. etkisi sonradanmı çıkar bilinmez, ozmanda zaten iş işten geçmiş olur, başa gelen çekilir derim... =))
     
  13. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    Hey yarabbim, ne diyelim biz artık. Afiyet olsun
     
  14. burakula01
    Offline

    burakula01 Üye

    Katılım:
    1 Şubat 2007
    Mesajlar:
    779
    Beğenileri:
    190
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İsT
    Salmonella hastalıgına davetiye çıkarırsın aman dikkat ,

    Hastalık yapan Salmonella türleri, yakın zamanda, pek çok serovarı olan Salmonella enterica adlı tek bir tür olarak yeniden sınıflandırılmışlardır. Salmonella Typhitifoya neden olur. Diğer salmonellalar sıkça gıda kaynaklı hastalıkların nedenidir, özellikle kümes hayvanları ve çiğ yumurtadan kaynaklanırlar.Hayvancılıkta antibiyotiklerin rutin kulanımı yüzünden oluşmuş antibiyotik dirençli salmonella suşlarının enfeksiyonu sorunlu olabilir.
    Çiğ yumurta içeren gıdalar pişirilmeli veya uzun süre saklanacaklarsa dondurulmalıdır
    Kaynak:
    http://tr.wikipedia.org/wiki/Salmonella
     
    Son düzenleme: 29 Mart 2008
  15. born2win
    Offline

    born2win Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    219
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    inşaat muh.
    Yer:
    istanbul
    173 boya 63 kg zayıf.
    minimum 70-71kg olmalısın..ama 3 ayda bunu yağsız olarak gerçekleştirmen zor .ama biraz yağda öyle düşündüğün gibi kötü durmaz.
    benim anlamadığım wheight gainer a yumurta akı koyman?bir yerde mi okudun?onun yerine whey protein kullansan nasıl olur.
    bench_O
     
  16. FakeAccount
    Offline

    FakeAccount Üye

    Katılım:
    5 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    35
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    bi yerde okumadım sadece tadını değiştirsin diye yaptım, hem arada az gainer almış oluyorum fln diye... 3 ayda kaç kilo olabilirim sizce,
    hergün 1 posiyon makarna, 1 parça tavuk gögsü, yarım lt süte 3 kaşık weight gainer içiyorum, bide arada ekstra bi öğün fln yiyorum. 2 günde bir bb çalışıyorum. dün yedikten sonra 63 kg idim ama sabah uyandım 62 olmuşum tartımı yanlış tartıyor nedir, sıçmadım kusmadım uyurken nereye gitti 1 kg'ımım.. :(
     
  17. bonatschi
    Offline

    bonatschi Özel Üye

    Katılım:
    10 Ocak 2006
    Mesajlar:
    3.855
    Beğenileri:
    4.910
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Londra
    dün yedikten sonra hiç mi idrar veya ter atmadın?
    deri nefes almak ve vücut ısısını korumak için durmadan terler .. (farkında olmasan bile)
    bu da su kaybıdır..
    su kaybı ise vücut ağırlığında ciddi yanıltıcı oynamalara yol açabilir..
     
  18. born2win
    Offline

    born2win Üye

    Katılım:
    25 Şubat 2008
    Mesajlar:
    287
    Beğenileri:
    219
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    inşaat muh.
    Yer:
    istanbul
    hergün tartılmak da nerden çıktı.
    beslenme bölümünü gez dolaş oku öğren FakeAccount..
    başarılar
     
  19. zuzu
    Offline

    zuzu Üye

    Katılım:
    8 Ekim 2005
    Mesajlar:
    385
    Beğenileri:
    144
    Ödül Puanları:
    0
    burakula01 dediğin çok doğru ancak keşke çiğ yumurtanın tek sorunu o olsa. Çiğ yumurtadaki avidin isimli bir glikoprotein vücudumuzdaki biotin isimli vitaminle birleşiyor ve 2 sinide etkisiz hale getiriyor. Biotin eksikliği az görülen bir şey olsa bile bu ihtimalleri düşünmek gerekli.
     

Sayfayı Paylaş