Bulunmaz Nimet Mantar

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Murat Cenk tarafından 16 Mayıs 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 18 üye.
  1. Murat Cenk
    Offline

    Murat Cenk Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2010
    Mesajlar:
    135
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    38
    MANTAR


    Mantar çok az kalori içerir ve %80-90’lık kısmı sudan oluşur. Ayrıca sodyum, karbonhidrat ve yağ açısından fakirdir; fakat bol miktarda lif içerir. Bu nedenle mantar kilo vermek isteyenlerin tercih etmesi gereken bir sebzedir.


    • Mantarda bol miktarda potasyum bulunur. Hatta bazı uzmanlar bu miktarın muzdan da fazla olduğunu belirtmektedir. Potasyum tansiyonun düşürülmesi ve kalp krizi ihtimalinin azaltılması için çok önemlidir. Yüksek tansiyonu olan kişilerin mantar tüketmesinde fayda vardır.


    • Mantar bakır açısından da zengindir. Bir porsiyon mantarda günlük bakır ihtiyacının %20-40 kadarı karşılanmaktadır.


    • Uzmanlar beyaz şapkalı mantarların göğüs ve prostat kanseri riskini de azalttığını belirtmektedir.

    • Mantar lif, protein ve B vitamini açısından yararlı olduğu için metabolizmayı da düzenler.



    Malzemeler:
    1kg mantar,
    2 adet büyük boy kuru soğan,
    4 adet yumurta
    Yapılışı:
    Soğanları küçük küçük kesip kavuruyoruz.Temizlemiş ve kesmiş olduğumuz mantarlarıda ilave edip kavurmaya devam ediyoruz.İyice kavrulan mantarların üzerine çırpılmış yumurtayı döküp karıştırıyoruz.Afiyet olsun
     
    stefan35, dishiwelet, themertyildiz ve diğer 10 kişi bunu beğendi.
  2. kng0909
    Offline

    kng0909 Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    38
    kesınlıkle katılıyorum . sogan ısı bana zor geldıgınden . 150 gram mantarı elımle parcalayım yagsız sekılde suyu cekılınceye kadar kavuruyorum . uzerıne 6 yumurta beyazı 1 sarısı ıle pısırıyorum . pratık ve bol proteınlı az yag karblı . her gun yaptıgım sabah kahvaltısıdır. mantar bıttıgnde soya ıle yapıyorum oda fena olmuyor
     
  3. Murat Cenk
    Offline

    Murat Cenk Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2010
    Mesajlar:
    135
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    38
    Aynen öyle az bişey mısır özü koymanın bir etkisi olacagını sanmıyorum
     
  4. Cattleya
    Offline

    Cattleya Yeni Üye

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    274
    Beğenileri:
    233
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Aydın
    Mantar severim ancak ayıklaması ve pişirmesi çok uzun sürüyor :)
     
  5. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.254
    Beğenileri:
    8.786
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    ben bitkisel kombinelere sürekli ekliyorum mecburen :)

    ama çokda severim :)
     
  6. Murat Cenk
    Offline

    Murat Cenk Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2010
    Mesajlar:
    135
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    38
    Mantarı seven çokmuş ya :)
     
  7. Du Hast
    Offline

    Du Hast Üye

    Katılım:
    9 Ekim 2010
    Mesajlar:
    64
    Beğenileri:
    32
    Ödül Puanları:
    0
    Mantar sevilmez mi yahu ? :) Gerçektende bulunmaz bir nimet.
     
  8. deist190
    Offline

    deist190 Yeni Üye

    Katılım:
    28 Aralık 2011
    Mesajlar:
    150
    Beğenileri:
    81
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Havalimanı
    Yer:
    Ankara
    mantarın tadı bambaşkadır, soğanla birlikte yenince tadı katlanarak güzelleşiyor ama tek kötü yanı var, hemen bitiyor... :)
     
    denizgnr97 bunu beğendi.
  9. Murat Cenk
    Offline

    Murat Cenk Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2010
    Mesajlar:
    135
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    38
    forumda cogu kısı bu guzel yemekten habersiz diye bu konuyu açtım umarım yararı olmustur :)
     
    Danny Boy bunu beğendi.
  10. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    büyük marketlerde istiridye mantarı, kestane mantarı, shitake mantarı falan da bulunuyor. benim gibi klasik kültür mantarından bıkanlara tavsiye ederim.
     
  11. ZeusS_
    Offline

    ZeusS_ Yeni Üye

    Katılım:
    10 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.123
    Beğenileri:
    1.924
    Ödül Puanları:
    0
    Mantarın protein değeri de kötü değildir.
     
  12. Duke Nukem
    Offline

    Duke Nukem Üye

    Katılım:
    24 Haziran 2006
    Mesajlar:
    173
    Beğenileri:
    90
    Ödül Puanları:
    38
    Meslek:
    Yüzme
    Ne yazık ki mantar cenneti memleketimizde tatsız tuzsuz mantarlar yemek zorunda bırakılıyoruz.
     
    Karakaş bunu beğendi.
  13. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    valla ben kuzugöbeği, çintar ve kabalak gibi yabani mantarları yiyorum.(yöreden yöreye bunların isimleri değişiyor) özellikle kuzugöbeği yer yüzündeki en lezzetli şey olabilir. bilinçli olunursa zehirlenme ihtimali 1000'de 1 bile değil. gene de dikkat etmek lazım.
     
    Furko2424 bunu beğendi.
  14. Murat Cenk
    Offline

    Murat Cenk Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2010
    Mesajlar:
    135
    Beğenileri:
    70
    Ödül Puanları:
    38
    mantarcı dukkanı gıbısın mubarek :)
    (Yanlıs anlasılmasın)
     
  15. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    ya her birini senede bir hatta iki senede bir falan anca yiyebiliyorumdur. ha diyince bulunmuyor bunlar. :) senede 20 kere mantar yiyorsam 15'i kültür mantarıdır. mantar iyidir, candır. :)
     
  16. serkan1984
    Offline

    serkan1984 Üye

    Katılım:
    12 Haziran 2006
    Mesajlar:
    448
    Beğenileri:
    340
    Ödül Puanları:
    0
    köye gittigimde sürekli mantar avına çıkarım yazları, bizim yörede kanlıca ve kayışgan mantarları bolca bulunur , özellikle kanlıca mantarının lezzeti gerçekten güzeldir , mantar seven arkadaşların denemesini tavsiye ederim
     
    Azi, Karakaş ve speedtouch bunu beğendi.
  17. odiii
    Offline

    odiii Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    33
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    Onur
    Yer:
    Bursa
    Ben de bir türlü alışamadım mantarın tadına. Nicedir Kendimi zorlayarak el emeği ayıklayıp pişirip öğün yapıyorum yeminle tabağın yarısına zar zor geliyorum arkadaş. Bütün suyunu bırakmamasına dikkat ederek pişiriyorum acaba orda mı bir yanlışım var benim?
     
  18. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.254
    Beğenileri:
    8.786
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    Yaparken ıyıce ceksın suyunu ıcıne de az kıyma at yenır hale gelır :)
     
  19. Karakaş
    Offline

    Karakaş Üye

    Katılım:
    28 Eylül 2011
    Mesajlar:
    582
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    103
    danny bazen senin vejeteryan olduğundan şüphe ediyorum :D
     
    Azi, themertyildiz ve Danny Boy bunu beğendi.
  20. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.254
    Beğenileri:
    8.786
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    abi eskiden bende etçildim yahu :)
     
    Azi, themertyildiz ve Karakaş bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş