bulguru pişirmeden yemek

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve tute tarafından 30 Kasım 2013 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. tute
    Offline

    tute Üye

    Katılım:
    18 Mart 2012
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    arkadaşlar kilo almak için başladım vg ye. ve günde 2 su bardağı bulgur yiyoyorum. kuru hali 300 gr geliyor. ve pişince 1 tencere oluyor ve bunu bitirmek çok zor. diyorum ki 1 bardak bulguru suyla karıştırıp içsem nasıl olur? daha çabuk ve kolay bitiririm. ama sindirimde ya da başka bir şeyde sağlık açısından sorun çıkartır mı sizce?
     
  2. -hitman-
    Offline

    -hitman- Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    389
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    İzmir
    Aynen ben de merak ettim bunu. Gerekirse toz haline getirip içerim.
     
  3. yaibo
    Offline

    yaibo Üye

    Katılım:
    11 Eylül 2011
    Mesajlar:
    156
    Beğenileri:
    41
    Ödül Puanları:
    38
    Midende şişer. Sonuçta orda da sıvı var. Birde sindirim tam olarak gerceklesmedgni biliyorum ama yanlış da olabirim

    Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
     
  4. tute
    Offline

    tute Üye

    Katılım:
    18 Mart 2012
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    ben de sindirim yüzünden korktum. yani faydası da azalır mı diye de korktum. yarım bardak denedim şimdi. 1 dk bile sürmedi :D tadı lezzetli gelmiyor tabi ama hiç uğraştırmıyor.
     
  5. -hitman-
    Offline

    -hitman- Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    389
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    İzmir
    Bilirsiniz ki pişince besin değeri gidiyor bazı yiyeceklerin. Örneğin bezelye. Eğer bunları öğütüp yediğimizda sağlık açısından bir problem olmazsa iyidir. Günde 3 bardak alsak yeterli. Fazla alıp mideyi tembelleştirmeye gerek yok.
     
  6. tute
    Offline

    tute Üye

    Katılım:
    18 Mart 2012
    Mesajlar:
    126
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    28
    pişirmeden yiyince doymadım. böyle tane tane olunca da sanki bi besleyiciliği yokmuş gibi geliyor. sanki pişirince açığa çıkıyormuş gibi geliyor. ama sadece bıraktığı his öyle sanırım. yoksa dediğin gibi çiğ olunca besin değerleri de gitmemiş oluyor sanırım.
     
  7. -hitman-
    Offline

    -hitman- Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    389
    Beğenileri:
    286
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    İzmir
    Şimdi aklmıa geldi, pişirmeden yersek vücutta şişer bulgur, hastanelik oluruz.
     

Sayfayı Paylaş