Bulguru pişirince

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Devodo tarafından 28 Temmuz 2016 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 7 üye.
  1. Devodo
    Offline

    Devodo Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    83
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    100 gr kepekli bulgur pişince 464 gram oldu. Ben 100 gram pişmemiş bulgurun besin değerlerini almak için 464 gr pişmiş mi yemem lazım ?
     
  2. Dynamo
    Offline

    Dynamo Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.135
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    Tabi ki.
     
  3. Devodo
    Offline

    Devodo Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    83
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    450 gr bulgur çok değil mi ya kafam iyice karıştı kilo alırım gibi geliyor. Öğlen + akşam toplam 900 gr bulgur oluyor aşırı fazla gibi geldi
     
    Kadir Yılmaz bunu beğendi.
  4. Dynamo
    Offline

    Dynamo Bölüm MOD Yönetici Bölüm MOD

    Katılım:
    21 Ekim 2011
    Mesajlar:
    1.135
    Beğenileri:
    1.704
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    İstanbul
    450 gram bulgur olmuyor. 100 gram bulgur + 350 gram(su ve kullanıyosan salça,soğan,yağ vs.)
     
  5. Devodo
    Offline

    Devodo Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    83
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Gönül rahatlığıyla yiyorum o zaman :)
     
  6. octeniskrup
    Offline

    octeniskrup Üye

    Katılım:
    8 Eylül 2014
    Mesajlar:
    1.678
    Beğenileri:
    2.287
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Finansal analist - personal trainer
    Yer:
    Yurtdisi
    gotur genc kardesim
     
  7. Gannicus
    Offline

    Gannicus Üye

    Katılım:
    1 Nisan 2012
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Kardeşim hangi ölçüyle yaptın bulguru? (Ben 1 bardak bulgura 2 bardak su koyarak yapıyorum.) Mutfak terazim yok şuan bu bilgiye gerçekten ihtiyacım var savaş cebecinin beslenme programını uygulayabilmem açısından :)
     
  8. Devodo
    Offline

    Devodo Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    83
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    İlk önce tencerenin ağırlığını tarttım. sonra pişmiş ağırlığı tarttım. Tencere ağırlığını çıkarınca 100 gr bulgur 450 küsür oldu
     
  9. Gannicus
    Offline

    Gannicus Üye

    Katılım:
    1 Nisan 2012
    Mesajlar:
    54
    Beğenileri:
    15
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Hocam kaç bardak bulgura kaç bardak su koydun onu sordum? :)

    C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  10. Devodo
    Offline

    Devodo Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    83
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    2 ye 6
     
    Gannicus bunu beğendi.
  11. Perseverance.
    Offline

    Perseverance. Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    karbonhidratlarda pişmiş ağırlık baz alınır. sen bulguru pişirdikten sonra yemek gereken kaç gram ise o şekilde ayarla. yanlış yapıyorsun.

    LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  12. Devodo
    Offline

    Devodo Üye

    Katılım:
    20 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    83
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    8
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben bulgurun içine 3 katı su koyuyorum neredeyse. O suyun hepsi buharlaşıyormu ? Suyun ağırlığı yok mu ?
     
  13. respect2us.23
    Online

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    312
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Academy of Nutrition and Dietetics
    Besin öğeleri besinlerin pişmemiş ağırlıklarına göre hesaplanır. Pişirme yöntemleri, ısıya maruziyet, proteinlerin denatürasyonu gibi etmenler besin öğelerini değiştirebileceği için besin öğesi değerleri pişmiş besine göre hesaplanmaz :)
     
  14. Perseverance.
    Offline

    Perseverance. Üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Ben savaş cebeciden öğrendim. her besinin pişmemiş hali alınmaz. örneğin pirinci pişmemiş haliyle alırsak diyetimiz şaşar. tekrar ediyorum, proteinler için pişmemiş, karbonhidratlar için pişmiş değerler hesaplanır.

    LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
     
  15. respect2us.23
    Online

    respect2us.23 Üye

    Katılım:
    17 Temmuz 2016
    Mesajlar:
    312
    Beğenileri:
    130
    Ödül Puanları:
    43
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Academy of Nutrition and Dietetics
    Savaş Cebeci kim bilmiyorum ama yanlış bildiğini biliyorum. Bir de şöyle bir konu var. Böyle şeylerde bilgi verirken referans olarak şahıslar değil kitaplar ve çalışmalar gösterilir tahmin edersin ki :) o yüzden söylediği şeye kaynak gösteremiyorsa bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Ben kaynak vereyim:
    Türkiye İçin Önerilen Günlük Enerji ve Besin Öğeleri kitapçığında yer alan "Besinlerin Yenebilen 100 Gramlarının Enerji ve Besin Öğeleri" bölümüne göre besinlerin pişmemiş değerleri üzerinden hesaplama yapılır. Bazı tatlılarda pişmiş olarak hesaplanmıştır sadece. Son yıllarda diyet uygulamalarında pişmiş değerler yer alıyor elbette bunlar da kullanılabilir. Ama 100 g pişmemiş bulgur kullanılıyorsa ve piştikten sonra 450 g oluyorsa; 100 g bulgurun besin öğelerine bakıp onu 4,5 ile çarpmayız. Sonuç olarak karbonhidrat için pişmiş, protein için pişmemiş ifadesi yanlış :)
     

Sayfayı Paylaş