100 gr kepekli bulgur pişince 464 gram oldu. Ben 100 gram pişmemiş bulgurun besin değerlerini almak için 464 gr pişmiş mi yemem lazım ?
450 gr bulgur çok değil mi ya kafam iyice karıştı kilo alırım gibi geliyor. Öğlen + akşam toplam 900 gr bulgur oluyor aşırı fazla gibi geldi
Kardeşim hangi ölçüyle yaptın bulguru? (Ben 1 bardak bulgura 2 bardak su koyarak yapıyorum.) Mutfak terazim yok şuan bu bilgiye gerçekten ihtiyacım var savaş cebecinin beslenme programını uygulayabilmem açısından
İlk önce tencerenin ağırlığını tarttım. sonra pişmiş ağırlığı tarttım. Tencere ağırlığını çıkarınca 100 gr bulgur 450 küsür oldu
Hocam kaç bardak bulgura kaç bardak su koydun onu sordum? C6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
karbonhidratlarda pişmiş ağırlık baz alınır. sen bulguru pişirdikten sonra yemek gereken kaç gram ise o şekilde ayarla. yanlış yapıyorsun. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ben bulgurun içine 3 katı su koyuyorum neredeyse. O suyun hepsi buharlaşıyormu ? Suyun ağırlığı yok mu ?
Besin öğeleri besinlerin pişmemiş ağırlıklarına göre hesaplanır. Pişirme yöntemleri, ısıya maruziyet, proteinlerin denatürasyonu gibi etmenler besin öğelerini değiştirebileceği için besin öğesi değerleri pişmiş besine göre hesaplanmaz
Ben savaş cebeciden öğrendim. her besinin pişmemiş hali alınmaz. örneğin pirinci pişmemiş haliyle alırsak diyetimiz şaşar. tekrar ediyorum, proteinler için pişmemiş, karbonhidratlar için pişmiş değerler hesaplanır. LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Savaş Cebeci kim bilmiyorum ama yanlış bildiğini biliyorum. Bir de şöyle bir konu var. Böyle şeylerde bilgi verirken referans olarak şahıslar değil kitaplar ve çalışmalar gösterilir tahmin edersin ki o yüzden söylediği şeye kaynak gösteremiyorsa bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Ben kaynak vereyim: Türkiye İçin Önerilen Günlük Enerji ve Besin Öğeleri kitapçığında yer alan "Besinlerin Yenebilen 100 Gramlarının Enerji ve Besin Öğeleri" bölümüne göre besinlerin pişmemiş değerleri üzerinden hesaplama yapılır. Bazı tatlılarda pişmiş olarak hesaplanmıştır sadece. Son yıllarda diyet uygulamalarında pişmiş değerler yer alıyor elbette bunlar da kullanılabilir. Ama 100 g pişmemiş bulgur kullanılıyorsa ve piştikten sonra 450 g oluyorsa; 100 g bulgurun besin öğelerine bakıp onu 4,5 ile çarpmayız. Sonuç olarak karbonhidrat için pişmiş, protein için pişmemiş ifadesi yanlış