Bulgur vs Pirinç

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve prontobasso tarafından 7 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 18 üye.
  1. pashacan
    Offline

    pashacan Üye

    Katılım:
    13 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    516
    Beğenileri:
    352
    Ödül Puanları:
    73
    Yer:
    istanbul - bakırköy
    bulk dönemin yegane karbonhidrat kaynağı beyaz pirinçtir.
    daha masum ve temiz bir kaynak için bulgura dönüsür. ( bildiğim kadarıyla beyaz pirinc gibi nişasta özelliği olmamasından dolayı)
    en temizine gelince esmer kepekli pirince döner olay.
     
  2. kasmıodane?
    Offline

    kasmıodane? Üye

    Katılım:
    26 Kasım 2014
    Mesajlar:
    180
    Beğenileri:
    35
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    esmer kepekli prinici nerden bulucaz ? marketlerde göremedim hiç ben peki tadı lnasıl normal pirinç gibimi
     
  3. s3ci
    Offline

    s3ci Üye

    Katılım:
    19 Ağustos 2014
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    3
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Tıp Öğrencisi
    Yer:
    İstanbul
    eski bir konu ama yazmadan edemedim.
    bulgur, esmer pirinçten de kepekli pirinçten de, her türlü pirinçten daha kaliteli bir karbonhidrattır ve her zaman tercih edilmelidir.
    yurtdışında bulgur yaygın olmadığından, bilinmez. o yüzden pirinç tüketirler. Ayrıca pirinç çok yüksek glisemik indeksli bir gıdadır. Kaliteli bir karbonhidrat kaynağı değildir. kalitesiz bir karbonhidrat kaynağıdır. Ayrıca genelde bunu tercih eden bodyciler zaten, çeşit çeşit anabolizanla vücudun metabolizmasını 10 kat arttırmış, bu adam kilo kilo pirinç yese, yarayacak.
    Kısaca, pirinç ne cutting ne de bulking de tercih edilecek bir karbonhidrat değil. Yüksek gl ile beslenme yüksek yağlanma demektir. Bulkingde amacınız yağlanmak ise pirinç tüketebilirsiniz.
     
    Thesyseng bunu beğendi.
  4. Thesyseng
    Offline

    Thesyseng Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2015
    Mesajlar:
    661
    Beğenileri:
    782
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    System Engineer
    Yer:
    Istanbul
    Ben de bol bol bulgur tuketiyorum, anneme kayinvalideme soyledim yaprak sarmalari da bulgurdan yapiyolar benim icin.
     
    mali67 bunu beğendi.
  5. mali67
    Offline

    mali67 Üye

    Katılım:
    25 Aralık 2015
    Mesajlar:
    1.885
    Beğenileri:
    2.593
    Ödül Puanları:
    123
    sarmalarda bulgur işini bende gundeme getireyim bu akşam aklıma iyi getirdin:D
     
  6. Thesyseng
    Offline

    Thesyseng Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2015
    Mesajlar:
    661
    Beğenileri:
    782
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    System Engineer
    Yer:
    Istanbul
    Icine de yagsiz kiyma ohh mis
     
    mali67 bunu beğendi.
  7. Franquez
    Offline

    Franquez Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    892
    Beğenileri:
    353
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    BURSA
    yapmayın ya yarın biber dolması yıcektım ne güzel genelde oglen bulgur aksam tam bugdaya makarna yıyorum oglen ısyyerınde oldugu ıcın sureklı bulgurda aksam bulgur ıstemıyorum tam bugday makarna nasıl sence?
     
  8. Thesyseng
    Offline

    Thesyseng Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2015
    Mesajlar:
    661
    Beğenileri:
    782
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    System Engineer
    Yer:
    Istanbul
    Bugun spordan once tam bugday makarna yedim, arada degisiklik yapiyorum ama genelde bulgur tuketiyorum. Lapa pirinc yiyen sporcular kadar antrenmanin hakkini verdigimi dusunmuyorum o yizden GI yuksek pirincten uzak duruyorum. Ayrica bulgur uzun sure tok tutuyor
     
    mali67 bunu beğendi.
  9. Franquez
    Offline

    Franquez Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2015
    Mesajlar:
    892
    Beğenileri:
    353
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Yer:
    BURSA
    öğle zaten bulgur yıyorum aksam tavuk makarna karısınca cok lezzetlı oluyo yoksa bulgurda yerım ben agzımın tadını cok severım ondan oyle yapıyorum :D
     
  10. Thesyseng
    Offline

    Thesyseng Üye

    Katılım:
    14 Kasım 2015
    Mesajlar:
    661
    Beğenileri:
    782
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    System Engineer
    Yer:
    Istanbul
    Benim yemek duzenimde aksam karbonhidrat yok o yuzden bisey diyemiycem. Gunluk alman gereken karb, protein, yag hesabini yaptiysan saat kacta yediginin pek bir onemi yok yapistir gitsin :)
     
    Franquez bunu beğendi.
  11. ftck
    Offline

    ftck Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2018
    Mesajlar:
    397
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    valla bugün yarım kilo bulgur yedim, kedimi çok iyi hissediyorum

    pirinç az yesem bile şekerim yükseliyor, kendimi rahatsız hissediyorum

    ben dönüşümlü tüketiyorum ama en iyisi evinizde sebzeli bulgur yapan bir anneniz yahut eşiniz varsa bulgurdur
     
  12. Burak Sertman
    Offline

    Burak Sertman Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2018
    Mesajlar:
    426
    Beğenileri:
    50
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    bulgur da fazla kaçırınca yağlandırıyor. :D
     
  13. ftck
    Offline

    ftck Üye

    Katılım:
    21 Şubat 2018
    Mesajlar:
    397
    Beğenileri:
    172
    Ödül Puanları:
    53
    Cinsiyet:
    Bay
    her zaman böyle yüklemiyorum, bugün kahvaltı yapamadım ve akşamda protein tozu ve evde kaynatacağım 3-5 yumurtadan başka bir şey yiyemeyeceğim için, ekmeksiz üzerine bir kepçe barbunya ile (susuz) gömdüm geçtim :D
     

Sayfayı Paylaş