Bulgur pilavı yerine Lifalif yulaf ezmesi

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve silentguardian tarafından 18 Haziran 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. silentguardian
    Offline

    silentguardian Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2013
    Mesajlar:
    82
    Beğenileri:
    20
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Bursa
    Öncelikle herkese merhaba. Bugün beslenme konusundaki üçüncü günüm, spora başlayalı 2 gün oldu. Pazartesi karbonhidrat almadığım için çalışmayı çok zor tamamladım. Bugün bulgur pilavı yiyeyim dedim fakat hem çok yağlı, hemde kalorisi fazla. Bende benzer karbonhidrat değerlerine sahip Lifalif'i gözüme kestirdim.

    Besin değerleri şöyle:
    100 gr.
    356 kcal
    60,7 Karbonhidrat
    12,6 protein

    50 gr. tüketeceğim için tüm değerleri yarı yarıya düşünebilirsiniz.

    Bulgur pilavı yağlı iken, bu değil. Antreman olan günler Lifalif tercih etsem kötü bir seçim mi yapmış olurum?

    Dipnot: Antreman olmayan günler 2 dilim ekmek yiyorum.
     
  2. Aranel
    Offline

    Aranel Üye

    Katılım:
    19 Eylül 2012
    Mesajlar:
    1.008
    Beğenileri:
    611
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Bulgur yağlı değil ki nasıl yaptığına bağlı, bulguru az tuzda haşlayıp pişirirsen yağsız olur. internette gördüğün besin değerlerine aldanma onlar klasik evde yapılan bulgur üzerinden verilmiştir.

    Bulgurun besin değerleri şöyle
    100g için
    342 kalori
    1g yağ
    76g karbonhidrat
    bunun 18g'ı lif
    12g protein

    Bulgur lif yönünden biraz daha üstün, ama yulaf kolay hazırlanabilir olduğu için tercih edilebilir. Bir sorun olmaz.
     
  3. Eresbos
    Offline

    Eresbos Üye

    Katılım:
    24 Ağustos 2013
    Mesajlar:
    885
    Beğenileri:
    548
    Ödül Puanları:
    103
    Yer:
    istanbul
    Anne yemekleri yağlı oluyor :) spora yeni başladigin icin mutfaga girmen gerektigini yakinda anlayacaksin ;) ben kendi tavugumu,bulgurumu,sebzemi kendim pisiriyorum. Bulgura az yag koyuyorum,sebze yemeklerimde haslama oluyor. Anneme kalirsa tatsiz tuzsuz sagliksiz seyler yiyorum :D

    GT-I8150 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi
     
  4. letsev
    Offline

    letsev Üye

    Katılım:
    30 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.560
    Beğenileri:
    1.080
    Ödül Puanları:
    123
    ben bulguru pişirmiyorum 20-30 dk sıcak suda bekletiyorum o suyu emiyor zaten sonra yiyorum direkt.
     
    kdrklc54 bunu beğendi.

Sayfayı Paylaş