Buharlı Pişirici Kullananlar

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Berkay Türkkan tarafından 29 Ağustos 2014 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 25 üye.
  1. Noralisa
    Offline

    Noralisa Üye

    Katılım:
    17 Nisan 2014
    Mesajlar:
    723
    Beğenileri:
    811
    Ödül Puanları:
    103
    Cinsiyet:
    Bayan
    Benim büyüdüğüm yerde buharlı tencere kullanılır, resimde gösterilen yemekler için kullanırız, evimde de buhar tencerem var, çok büyük olduğu için @Bekci nin söylediği gibi çok kişi için ideal, tek kişi için çok pratik değil.
    [​IMG]
    [​IMG]
    [​IMG]

    Benim evdeki tencere buna benziyor, 5 delikli tepsisi var, en altta normal tencere oluyor, su doldurup ocağa koyuyorsunuz, üzerine tepsilerini yerleştiriyorsunuz, en üste kapağı kapatıp pişiriyorsunuz. Elektrikli olmasına gerek yok diye düşünüyorum, çünkü elektrikliler zamanla bozulabilir, bunlara bir şey olmuyor. Ama yine tek kişi için böyle almaya gerek yok @ch1vas 'ın gösterdiği ürün de gayet işinizi görür.
    [​IMG]
    [​IMG]
    --- Mesaj birleştirildi, 3 Eylül 2014 ---
    Low carb diyetinde değilseniz bir tarif paylaşayım burdan:) yufka alıyorsunuz, iki yufkayi üst üste koyuyorsunuz, (aralarına sıvı yağ da sürebilirsiniz), ince doğranmış soğan, kıyma, küp veya jülyen doğranmış patatesi karıştırıp, yufkaya yayıyorsunuz, sonra rulo gibi sarıyorsunuz. Buharlı tencereye koyup 40 dakika pişiriyorsunuz, sonra aynı kol böreği gibi kesip, afiyetle yiyorsunuz, tadı kıymalı su böreğine benziyor. Normalde oklavayla hamur açarak yapılır, ama yufkayla da olur.
    [​IMG]
    [​IMG]
     
    Son düzenleme: 3 Eylül 2014
    eci, ch1vas, boksbody ve diğer 3 kişi bunu beğendi.
  2. Berkay Türkkan
    Offline

    Berkay Türkkan Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.896
    Beğenileri:
    2.305
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Fitness Model
    2. öğünümde makine ile tavuk göğüs hazırladım. Makinedeki otomatik tavuk programını kullandım, 35 dakikaya ayarladı fakat bu sürenin tavuk göğüs için fazla olduğunu düşünüyorum. İlk kullanımım olduğu için makinenin programına uydum, gelecek sefer 30 dakikayı deneyeceğim. Tadı oldukça güzeldi. Tavada zeytinyağı veya sıvı yağ ile pişmiş versiyonuna göre daha kuruydu. Tadını beğendim, tüketmekte herhangi bir sorun yaşanılacağını zannetmiyorum.

    Hızımı almışken köfte ve tavuk köftelerimi makine ile aynı anda pişirdim. Et için otomatik program 25 dakikayı gösterdi, bu süre içerisinde hem et hem de tavuk köftelerim hazır oldu. Tat konusunda yorum yapamıyorum, henüz tüketmedim.

    İlk izlenim olarak memnunum. Önümüzdeki günlerde pirinç ve balık yapmayı da deneyeceğim.

    Şu ana kadar sorun olacağını düşündüğüm tek konu makinenin suyu ısıtan kısmının kireçlenmesi. Bu sorunu da 2-3 seferde bir kireçlenebilecek kısmı sirke ile temizleyerek çözebileceğimi düşünüyorum.
     
    sultanmehmed bunu beğendi.
  3. jimmybrown
    Offline

    jimmybrown Üye

    Katılım:
    31 Temmuz 2014
    Mesajlar:
    88
    Beğenileri:
    96
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
    Cesme suyu yerine, icme suyu kullanirsan kireclenme olmaz. Yada ayda 1 kirec cozucuyle yikayabilirsin.
     
  4. Berkay Türkkan
    Offline

    Berkay Türkkan Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.896
    Beğenileri:
    2.305
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Fitness Model
    İlk kullanımda annem çeşme suyu koymuş sanırım ama diğer iki kullanımda özellikle içme suyu tercih ettim. Bundan sonra da içme suyu ile devam edeceğim, bakalım kireçlenme durumu nasıl olacak.
     
  5. cr7dossantosaveiro
    Offline

    cr7dossantosaveiro Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2012
    Mesajlar:
    150
    Beğenileri:
    55
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    muhasebeci
  6. GECMİSH
    Offline

    GECMİSH Üye

    Katılım:
    20 Nisan 2014
    Mesajlar:
    171
    Beğenileri:
    43
    Ödül Puanları:
    28
    Cinsiyet:
    Bay
  7. evolution57
    Offline

    evolution57 Üye

    Katılım:
    7 Mart 2010
    Mesajlar:
    254
    Beğenileri:
    147
    Ödül Puanları:
    53
    Lethe, son izlenimlerini detaylı olarak paylaşırsan sevinirim. Tad, pratiklik, temizleme vs.
     
  8. Berkay Türkkan
    Offline

    Berkay Türkkan Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.896
    Beğenileri:
    2.305
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Fitness Model
    İlerleyen günlerde detaylı bir yazı yazmayı planlıyorum fakat almayı düşünenler için 2 haftalık değerlendirmemi kısaca paylaşayım.

    • Tavuk göğüsün tadı gayet güzel oluyor, tavuk-pilavcılardaki gibi kıvam olarak, didiklenebilecek durumda. Tat konusunda hiç sorun yaşamadım.
    • Tadını yadırgadığım tek şey köfte, sulu köfteye benziyor. Pek hoşuma gitmedi, tavada yapmaya devam edeceğim.
    • Somon deneme fırsatım oldu, söylenecek hiçbir şey yok, tadı efsane.
    • Patatesin yumuşak kıvama gelmesi 35-40 dk civarında sürüyor. Tadını oldukça beğendim, şu sıralar bulgur yiyemediğim için bir öğünüme patates koydum.
    • Bugün brokoli alacağım, asıl brokoliyi çok merak ediyorum. Havuç denemiştim, zaten basit bir şey ama lezzet kattı.
    • Etlerin temizliği zorlaştırmasını engellemek adına altına özel kağıt yerleştiriyorum. Makineye atmazsanız temizlemesi 5 dk bile sürmüyor.
    • Vaktiniz darsa iki ana öğünü, iki bölmeyi kullanarak rahatlıkla hazırlayabilirsiniz. Hatta üçüncü bölmeye de sebzelerinizi koyarsınız. Daha ne olsun :)
     
    cüneyd, sultanmehmed ve evolution57 bunu beğendi.
  9. Leopara
    Offline

    Leopara Üye

    Katılım:
    22 Mayıs 2014
    Mesajlar:
    704
    Beğenileri:
    265
    Ödül Puanları:
    73
    Cinsiyet:
    Bay
    Pilavı ne şekilde yapıyorsunuz? Tavuğu kaç dkda yapmaya başladınız
     
  10. Berkay Türkkan
    Offline

    Berkay Türkkan Üye

    Katılım:
    19 Şubat 2012
    Mesajlar:
    1.896
    Beğenileri:
    2.305
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Fitness Model
    Pilav hala yapmadım, tavuk için 20-30 dk aralığını kullanıyorum kontrol ederek.
     
  11. İsmail Emre ÇUKURYURT
    Offline

    İsmail Emre ÇUKURYURT Üye

    Katılım:
    16 Kasım 2016
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Fakir Tolero buharlı pişirici kullanıyorum, kullanımı çok basit ve bi o kadar lezzetli ürünler pişiriyor. Pilav yapma konusuna gelince buharlı pişiricide pilav yapabilmek için gözlerinden pirinç taneleri düşeceğinden ısıya dayanıklı saklama kabı kullanmanız gerekiyor.pirinleri yıkayıp saklama kabına koyduktan sonra içerisinde miktarına göre su koymanız kafi, daha sonra dakikasını ayarlamanız yetecektir.ben tavuğuda pilavıda brokoliyide 30 dk ya ayarlıyorum 3 ü aynı anca pişmiş oluyor ve tatları mükemmel, ürünün görseli aşağıdaki gibidir. ancak şuan çok pahalı ben 150 TL ye almıştım

    http://urun.n11.com/buharli-pisiric...gclid=CNaxyM-xrdACFZMK0wodfM0AHw&gclsrc=aw.ds
     
  12. kUmpAs1905
    Offline

    kUmpAs1905 Üye

    Katılım:
    7 Mayıs 2016
    Mesajlar:
    8
    Beğenileri:
    2
    Ödül Puanları:
    13
    Cinsiyet:
    Bay
    homend steamcooker 2401 s3 aldım ben 20 dk tavuk patates çok güzel pişiyor ama pirinç kuru kalıyor yarım saat suda bekletip pişirdim yine aynı bu sorunu nasıl aşabilirim.
     

Sayfayı Paylaş