Buharda Pişmiş Sebzeler

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve Mugen tarafından 3 Şubat 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen kişi sayısı 1 user .
  1. Mugen
    Offline

    Mugen Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2010
    Mesajlar:
    106
    Beğenileri:
    46
    Ödül Puanları:
    38
    Yer:
    istanbul
    Bu tarifi makarna yanına ya da ızgara et yanına uygulayabilirsiniz.

    Sevdiğiniz sebzeleri ( mantar - kabak -brokoli - brüksel lahanası - kırmızı biber - yeşil biber - havuç ) buharda haşlama aparatıyla fazlaca olmadan buharda pişiriyorsunuz. Sebzeleri çok küçük parçalara değil, daha iri şekilde kesiyorum. Sebzelerin çok yumuşamadan biraz diri olmasını tercih ediyorum ben. Daha sonra bu sebzeleri Wok tavada ya da genişçe bir teflon tavada sadece 1 kaşık zeytin yağıyla gür ateşte sık sık zıplatarak çeviriyorum. Bu esnada tuz ve bir iki baharat ekliyorum. Baharatlar kişisel tercihlerdir, sevdiğiniz herhangi bir baharatı ekliyebilirsiniz. Ben nane ve kekik tercih ediyorum.

    Bu yaptığım sebzeleri ben haşladığım makarnanın yanında tüketiyorum. Ama ızgara etin özelliklede tavuğun yanında da lezzetli olacaktır.

    Hem sağlıklı hem az kalorili gerekrektiğinde tavuk ve makarnayla sporcu yemeği de olabilir.

    Afiyet olsun.
     

Sayfayı Paylaş