Bu Yulaf Tarifine Bayılacaksınız!

Konusu 'Yemek tarifleri' forumundadır ve TürkYurdu tarafından 15 Mart 2012 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 11 üye.
  1. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    İyi günler, iyi sporlar saygıdeğer forum üyeleri.
    Başlık biraz iddalı oldu farkındayım ama gerçekten farklı bir tarfi sunacağım size.
    Ben de bu tarifi uzun süre Avrupa'da yaşayan birisinden öğrendim.
    Biliyorsunuz Avrupa ülkelerinde yulaf tüketimi oldukça fazla.
    Bu nedenle yulafı lezzetli bir hale getirmenin yolunu bulmuşlar sanırım.
    Üstelik şeker içeren bal vb. besinler kullanmadan.
    Ayrıca; yapımı da oldukça basit.
    Şimdi gelelim tarife. ;)

    Öncelikle yulafımızı nasıl yiyorsak işe öyle başlıyoruz.
    Yani bir kasenin içine yulaf ve üstüne süt.
    Farklılık şu kısımda başlıyor; yulafımızı mikrodalgaya atıp tahminen 2 dk.(çok ısınmayacak şekilde) ısıtıyoruz.
    Daha sonra kasemizi çıkartıp dışarda biraz soğuması için bekletiyoruz.
    Bu esnada yulaf taneciklerimiz sütü içine çekerek şişiyorlar.
    Daha sonra üstüne belli bir miktar tarçın gezdirip afiyetle yiyoruz.
    :)

    Umarım faydalı olur ve beğenirsiniz.
    Şahsen benim çok hoşuma gitti ve tadı da sütlaca çok benzedi.
    Saygılarımla.
     
    body17, HUMOR ve Despo bunu beğendi.
  2. GencGrafiker
    Offline

    GencGrafiker Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2008
    Mesajlar:
    1.002
    Beğenileri:
    1.135
    Ödül Puanları:
    123
    Yer:
    Kocaeli
    Normal oda sıcaklığındada çekiyor sütü, farkı anlayamadım :)
     
  3. Dexter_Morgan
    Offline

    Dexter_Morgan Üye

    Katılım:
    30 Ocak 2012
    Mesajlar:
    1.224
    Beğenileri:
    663
    Ödül Puanları:
    123
    ısıtınca daha tatlımsı tadı oluyor nette görmüştüm yulaf lapasımı ne oluyor adı
     
  4. Despo
    Offline

    Despo ADMIN Yönetici Admin

    Katılım:
    30 Mart 2004
    Mesajlar:
    7.962
    Beğenileri:
    6.063
    Ödül Puanları:
    123
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Serbest
    Yer:
    Danimarka
    Danimarka'da bir çok kişi yulafı bu şekilde tüketir.

    Mikrodalgası olmayanlar sütü kaynatıp aynısını yapabilirler. İlaveten protein tozu'da eklenebilinir.

    [​IMG]

    Bu tarif ekte olan görsele benzer bir kıvamı alacaktır.

    [​IMG]

    CytoSport markası oats meal diye sürdüğü üründe buna benzerdir..
     

    Ekli Dosyalar:

    • sdsda.jpg
      sdsda.jpg
      Dosya Boyutu:
      248,5 KB
      Görüntüleme:
      229
    body17, sultanmehmed, HUMOR ve diğer 2 kişi bunu beğendi.
  5. kng0909
    Offline

    kng0909 Üye

    Katılım:
    16 Mayıs 2011
    Mesajlar:
    155
    Beğenileri:
    65
    Ödül Puanları:
    38
    ben genelde aksamdan sutu dokuyorum . ve tarcınla beraber . sabah yıyorum gayet basarılı oluyordu
     
  6. NacHo
    Offline

    NacHo Üye

    Katılım:
    29 Ocak 2012
    Mesajlar:
    245
    Beğenileri:
    135
    Ödül Puanları:
    53
    Meslek:
    Fen Bilimleri Fakültesi
    bildiğimiz alman kahvatlısı :) hatta içine meyvede koyuyolar.
     
  7. TürkYurdu
    Offline

    TürkYurdu Üye

    Katılım:
    4 Eylül 2011
    Mesajlar:
    188
    Beğenileri:
    238
    Ödül Puanları:
    0
    Ben bu kadar bilindik bir şey olduğunu bilmiyordum bu tarifin. :D
    Mikrodalgaya koyduğunuz da yulafların birazcık şiştiğini farkedeceksiniz.
    Normal sütte beklediği zaman sanki sadece süt buharlaşıyormuş gibi oluyor. :D
    Bu arada Despo'ya konuyu görsel bir şekilde açıkladığı için teşekkür ederim. :)
     
  8. lotus flower
    Offline

    lotus flower Yeni Üye

    Katılım:
    22 Şubat 2012
    Mesajlar:
    12
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    fotografta yulafin uzerine ne koydugunu anlayamadim. pek sut degil gibi?
     
  9. Danny Boy
    Offline

    Danny Boy Yeni Üye

    Katılım:
    1 Temmuz 2010
    Mesajlar:
    3.254
    Beğenileri:
    8.786
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Medical Laboratory Technician-Public Relations Spe
    Yer:
    İstanbul-Скопје-Београ&#1076
    zaten bazı kaynakalrda yulafın cıg yenmemesı gerektıgı solenır pısırılmesı en mantıklısıdır bende pısırerek tuketıyorum aynı bu sekılde mıkro d . da :)

    bu arada tarcın oldukca ıyı oluyor hem kan sekerıne de faydalı :)

    benım onerım ıse sabah 1-2 elma ve portokalı sıkın :) posaları kalıyor sıkma makınesınde :) posaları alın ve yulafınıza ekleyın :)
    hem bolece meyve suyu da ıcersınız yulafınızda daha besleyıcı guzel bır tada sahıp olur :)
     
    body17, sultanmehmed ve TürkYurdu bunu beğendi.
  10. BeachBoy
    Offline

    BeachBoy Üye

    Katılım:
    13 Ekim 2005
    Mesajlar:
    1.652
    Beğenileri:
    4.408
    Ödül Puanları:
    123
    Ölçekteki süt değil protein tozu .
     

Sayfayı Paylaş