kestane iyidir...bunu ben de vaktiyle " halter yaparken" , bağırsakların düzenli boşaltılması konusunda kendi kendime bulduğum bi yöntem...tabi ki "çiğ "...)gerçi haşlanmışı da belli bi reahvet veriyor ,ama çiğ muhteşem...
bu tip diyetlerde en önemli sorunlar:
**yenilen malzemenin az olması , gerek "kütle " , gerek "hacım " , gerekse içerik açısından
**lif olmaması , yani kalan posanın az olması..(olmayan şey çıkamaz !..)
**çalışması gereken "enzim sisteminin" ağız enzimleri nin vb) devreye girememeleri .. (Tükürükte bulunan enzimler amilaz, karbonik anhidraz, lingual lipaz, fosfataz, kallikrein enzimleridir.)
Amilaz, nişasta ve glikojenin α (1®4) glikozidik bağlarını hidroliz eder.
bunların yeteri kadar devreye girmemeleri önemli sindirim sorunları yaratır...