Buğday glüteni (%75-82protein)

Konusu 'Supplementler' forumundadır ve Cagataykaann tarafından 21 Aralık 2015 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. Cagataykaann
    Offline

    Cagataykaann Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2015
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Buğday glüteni hakkında çok bi bilgim yok ama acaba buğday glüteni alıp bcaa takviyesiyle çok iyi iş görmez mi hem fiyatı da ucuz kilosu yaklaşık 10 tl
     
  2. stefan35
    Offline

    stefan35 Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1.423
    Beğenileri:
    1.014
    Ödül Puanları:
    123
    neden olmasın tahıllar iyi derecede mineral ve sağlıklı karbonhidrat ve aminoasit kaynağıdır
     
  3. Cagataykaann
    Offline

    Cagataykaann Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2015
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    zararı filan yok değil mi fiyatının bu kadar ucuz olması ve protein oranının bu kadar yüksek olması garibime gitti de
     
  4. stefan35
    Offline

    stefan35 Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1.423
    Beğenileri:
    1.014
    Ödül Puanları:
    123
    zararı olmaz fakat glütene alerjin varsa sıkıntı olur
     
  5. NORTHS
    Offline

    NORTHS Üye

    Katılım:
    29 Mart 2014
    Mesajlar:
    69
    Beğenileri:
    5
    Ödül Puanları:
    18
    Cinsiyet:
    Bay
    arkadaşlar peki bu ürünü nasıl nerden alırız
     
  6. stefan35
    Offline

    stefan35 Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1.423
    Beğenileri:
    1.014
    Ödül Puanları:
    123
    migrosta görmüştüm yulaf ezmesi ve kahvaltılık gevreklerin olduğu reyonda
     
  7. Cagataykaann
    Offline

    Cagataykaann Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2015
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Yaşım 16 alerjim yok yaklaşık 3 ay oldu çalışmaya başlayalı kilo olarak zayıfım biraz boyum 185 kilom 65 umarım kilo da aldırır
     
  8. stefan35
    Offline

    stefan35 Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1.423
    Beğenileri:
    1.014
    Ödül Puanları:
    123
    kilo içinde iyidir fakat yulaf ezmesi de kesinlikle tavsiye ederim
     
  9. Cagataykaann
    Offline

    Cagataykaann Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2015
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Lor yulaf ezmesi muz süt karıştırıp shake yapıyorum neredeyse her gün ama tek başına tadı kötü geliyor
     
  10. stefan35
    Offline

    stefan35 Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1.423
    Beğenileri:
    1.014
    Ödül Puanları:
    123
    ben kuru üzüm ve süt karıştırıyorum alıştım tadına artık
     
  11. Cagataykaann
    Offline

    Cagataykaann Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2015
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Alttaki yazıyı bi sitede okudum genellikle iyi bahsedilmiş sitelerde fakat burda böyle yazmasını anlayamadım

    Gluten nedir?

    Gluten tahıl buğday, arpa, çavdar ve yulaf içinde bulunan bir proteindir. Bu ürünlerde bulunan elastik yapısı ile gluten hamurlara benzersiz dayanaklılık veren proteindir. Yüz yıllar boyunca gluten içeren tahıllardan yapılan unlu gıdalar sofralarda büyük oranda tüketilmektedir.

    Gluten doğal bir gıda maddesi midir? Zararları nelerdir?
    Birincisi gluten içeren tahıllarla yapılan tüm yemeklerde gluten etkisi görülecektir. Dicle – Fırat havzasında keşfedilen endemik yabani otların melezleştirilmesi ile glutenle tahıllar elde edilmiştir. Oldukça yüksek kalori kaynağı olan glutenle tahıllar tarıma dayalı toplumlarda daha fazla tüketilmektedir. Doğa bir gıda maddesidir ancak zararları bulunmaktadır. Glutenle doğal yiyecekler bağırsak hastalıklarından metabolizmik sorunlara kadar genellikle sindirim ve dolaşım sistemi üzerinde değişken zararları bulunmaktadır. İçerdiği toksisite ile yabancı protein grubuna da girmektedir. Bağışıklık sisteminin genetik yapısını bozmakta ve vücuttaki doku sistemine zarar vermektedir. Alerji, astım ve enfeksiyonlara karşı vücut direncini bozmakta ve zayıf düşürmektedir.
     
  12. stefan35
    Offline

    stefan35 Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1.423
    Beğenileri:
    1.014
    Ödül Puanları:
    123
    yani astım ve alerji gibi rahatsızlığın varsa zararlı
     
  13. Cagataykaann
    Offline

    Cagataykaann Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2015
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Kalbimde ufak bi problem var o da spor la filan alakalı değil saadece yüksek ateşle alakalı başka da rahatsızlığım yok sanırım
     
  14. stefan35
    Offline

    stefan35 Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1.423
    Beğenileri:
    1.014
    Ödül Puanları:
    123
    o zman bir sorun olacağını sanmıyorum zaten herkes bir şeylere zararlı deyip durur ağzı olan konuşuyor
     
  15. Mr.Shoulders
    Offline

    Mr.Shoulders Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2015
    Mesajlar:
    127
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Konya
    Ağzı Olan Konuşuyor Fakat Sende Kafana Göre Bir Sorun Olmayacağını Yazmışsın, :eek: Ben Buğday Gluteni Zararlımı Değilmi Bilmiyorum Araştırmadımda, Bana Kalırsa En Sağlıklı Yöntem Arkadaşın Bir Diyetisyene Sorması Gerekir, Sonuçta Bu Sporu Sağlık İçin Yapıyoruz Bu Sporda Gelişmek Adına Sağlığımızı Riske Atarsak Ne Anlamı Kalır Ki.
     
  16. stefan35
    Offline

    stefan35 Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1.423
    Beğenileri:
    1.014
    Ödül Puanları:
    123
    ben kafama göre değil edindiğim bilgelere göre yazdım alerji astım gibi bir rahatsızlık yoksa ciddi bir zararı olmaz burada günlük yediğimiz ekmeklerde bile kullanılan glütende bahsediyoruz ilaçlardan değil..
     
  17. Mr.Shoulders
    Offline

    Mr.Shoulders Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2015
    Mesajlar:
    127
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Konya
    Bende Biliyorum Ekmeklerde Olan Glutenden Bahsettiğimizi Fakat, Günde Ekmeğin İçinde Yediğimiz Oranla, Sadece Gluten'in Alınıp Yenilmesini Bir Tutamayız Herşeyin Fazlası Zararlı Olduğu Gibi Bununda Zararları Olacaktır Az Veya Çok Onu Ben Bilemem,
    -Araştırdığın Kaynakları Verirsen Bizde Bilgi Edinirsek Güzel Olur.
    --- Mesaj birleştirildi, 24 Aralık 2015 ---
    Evet Araştırdım Ve Çoğu Sitede Aynıları Yazıyordu Bende Bir Siteninkini Burada Paylaşmak İstedim;
    -ÖZETLEMEK GEREKİRSE ÖNCE SİNDİRİM SİSTEMİNİN GLUTENİ SİNDİRİP SİNDİREMEDİĞİNE BAKMAN GEREKİYOR(Tam Bilmiyorum Fakat Diyetisyenlerin Yaptığı Testler Sonucu Sindirip Sindiremediğin Ortaya Çıkar).. Devamını Aşagıdan Okuyunuz,
    Çoğu insan gluteni normal sindirim yoluyla sindirebilmektedir. Ancak bazı insanlar gluteni sindiremez ve bu insanlarda alerjik bazı durumlar ortaya çıkar bu hastalığa çölyak hastalığı denilmektedir. Gluten bir seri farklı protein gurubu içeren karma bir sistemdir. Bu proteinler iki gurup olarak sınıflandırılır. Bunlar prolaminler ve glutelinlerdir. Prolaminler içerisinde bulunan gliadin çölyak hastalığının ve glüten hassasiyetine yol açan en önemli proteindir. Çölyak hastalarının kanında bu proteine karşı antikor oluşturulur.
    Çölyak hastalığına sahip kişiler gluten içeren bir besin tükettiklerinde ince bağırsaklarında deformasyonlar meydana gelir. İnce bağırsakların içinde yer alan ve emilimi sağlayan küçük parmak benzeri villi denilen yapılar kaybolur. Sindirilen gıdalardan besin öğeleri bu villi denilen yapılar sayesinde kana geçer. Villiler kaybolunca insan tükettiği besinlerin besin öğelerinden faydalanamaz. Çölyak hastalığı bebeklik döneminde ilk tahıllı madde tüketimi ile görülebileceği gibi hayatın sonraki bir evresinde de gelişebilir. Glutene duyarlılık şu semptomlarla kendini belli edebilir; dışkıda yağ görünmesi, kansızlık, kolay kemik kırılmaları, kilo kaybı, kronik yorgunluk, vitaminsizlikten doğa bilecek komplikasyonlar, karın ağrısı, ishal, kabızlık, deride karıncalanma hissi, deride renk değişikliği.
    Gluten hassasiyeti yani çölyak hastalığı herhangi bir tedaviyle iyileştirilemez. Bu hastalıkla baş etmenin en etkili yolu glutensiz diyete uymaktır. Bu da buğday, arpa, çavdar gibi bazı tahıllardan kaçınmak demektir.
    http://www.zararlar.com/glutenin-zararlari.html
     
    Son düzenleme: 24 Aralık 2015
  18. Cagataykaann
    Offline

    Cagataykaann Üye

    Katılım:
    21 Aralık 2015
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    1
    Cinsiyet:
    Bay
    Yarın bilgisayardan atıyım linkleri tabletteyim suan ilginiz icin de tesekkür ederim
     
  19. Mr.Shoulders
    Offline

    Mr.Shoulders Üye

    Katılım:
    3 Eylül 2015
    Mesajlar:
    127
    Beğenileri:
    47
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Konya
    Kısaca Yalan Yanlış Herşeye İnanma Arkadaş Astım Veya Alerji Yoksa Sıkıntı Olmaz Diyor Fakat Sindirimlede Alakası Varmış Demekki, Sen Alerjim,Astım'ım Yok Diye Kullanmaya Başlasaydın ALLAH Korusun Gluteni Sindiremiyor Olsaydın Başına İş Alırdın, İlk Başta Dediğim Gibi Doktora Danış.. ;)
    --- Mesaj birleştirildi, 24 Aralık 2015 ---
    Ben Sana Demedimki Dostum, özçelik44 Arkadaşımıza Sordum Araştıran Oymuş.
     
  20. stefan35
    Offline

    stefan35 Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2015
    Mesajlar:
    1.423
    Beğenileri:
    1.014
    Ödül Puanları:
    123
    bende biliyorum bunları ama duyarlılığı olmayan kişiye zarar vermez çünkü kullanan arkadaşlarımda var yıllardır bir sağlık problemi görülmedi bununla ilgili vejeteryan olduğu için glüten veya soya proteini gibi kaynaklara yöneldi . ayrıca beslnme sıkıntısı olmayan kişi için o kadar protein kaynakları dururkende buna yönelmek gereksiz.ayrıca terbiyesizlik de yapma yalan yanlış diyerek senin fikrin sana kalsın bir şey bilmesem burda arkadaşa laf olsun diye de bilgi veya yanlış yönlendirme yapmam zaten.
     

Sayfayı Paylaş