Boy Uzaması İçin Süt İçilmelimi?

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve sya tarafından 8 Mart 2006 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 14 üye.
  1. sya
    Offline

    sya Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2006
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    17 yasında 1,72 boyundaım yasıma gore biraz boyum kısa ve onumdekı 1 -2 seneyi iyi degerlendırmek istiorum bunun için özellikle süt içmelimiim içmemelimiim bi türlü anlayamadım kimi iç diyor kimi buyume hormonunun salgılanmasını engellediği için içme diyor yardımlarınızı beklıorum şimdiden teskkrler.
     
  2. Atlas
    Offline

    Atlas Üye

    Katılım:
    6 Mart 2006
    Mesajlar:
    215
    Beğenileri:
    33
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İstanbul
    Sütü gece yatmadan içilmesine karşı bazıları (büyüme hormonunun en fazla salgılandığı zaman uykudur), yoksa genel olarak süt içersen büyüyemezsin gibi bir kanı yok. Zaten artık senin yaşında ekstra kalsiyum alımının çok birşey farkettireceğini sanmıyorum. 20 yaşına kadar iyi ve düzenli beslenirsen ve uzayacağında varsa uzarsın. Zira ben 17 yaşımda da şimdiki boyumdaydım ama belli olmaz. Sigara içiyorsan bırakmanı tavsiye ederim (boy için değil sırf).

    Bide bizim milletin takıntısı vardır boya özellikle ailelerin. Minimum boyun 1.85 ve ortalama boyun 1.90 olduğu bir aileden 1.75lik bir adam olduğum için biliyorum. 1.72 kısa bir boy değil takma hiç kafana uzamazsanda. Uzun boylu seviyorum diyen kaaaaç kız tav oldu bana :D
     
  3. Astor
    Offline

    Astor Üye

    Katılım:
    4 Aralık 2005
    Mesajlar:
    78
    Beğenileri:
    9
    Ödül Puanları:
    0
    uzun boyu boşver sya. kısa boylu olmak daha klas kızlar açısından. biraz sert yapçan ama al pachino gibi ...
    8)
     
  4. hsd
    Offline

    hsd Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2005
    Mesajlar:
    2.584
    Beğenileri:
    306
    Ödül Puanları:
    93
    aslında dediğin gibi kimileri yatarken süt al kimileride yatarken hormonunuzu aldınızmı diyor malesef içtiğimiz sütle bile artık okadar çok oynandıki senin aslında alman gereken süt değil kalsiyumdur d vitaminidir biraz araştırma yaptım ve bunlra gözatmanı isterim yaşın itibariyle %100 sonuç alacağından eminim ve önemli bir nokta mutlaka spor yap bu özellikle baskettbol olursa senin açından daha iyi olur ve bide ayrıntı artık ameliyatla gelişim sürecini tamamlamış kişilkerde bile ki sen hala gelişim sürecindesin ayda 3 cm yani günde 1 mm uzama sağlanmıştır kaynak- dr.ilknur k. akman sabah aktuel makalesinden

    ve boy uzatan hormon ki kullanmanı tavsiye etmiyorum bilgi açısından yazıyorum altta ekliyorum


    REUTERS - WASHINGTON - Boy uzatma amaçlı bir hormona ABD'den izin çıktı. 'Humatrope' adlı hormon aslında ABD'de 1987 yılından bu yana satılıyordu. Ancak hormonun kullanım alanı sadece 'hormon eksikliği'nden mustarip çocuklarla kısıtlıydı. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA) son kararıyla 'humatrope'un kullanım alanını genişletti. Bundan böyle hormon eksikliği olmasa da 'kısa boylu' çocuklara, sadece boy uzatmak için 'humatrope' hormonu verilebilecek.
    'Kısa boylu' olarak kabul edilen ve hormon kullanımına izin verilen kesim, ABD'de çocuk nüfusunun yüzde 1.2'sini oluşturuyor. FDA'ya göre 10 yaşını tamamlayan ve boyu 1 metre 24 santimden kısa olan erkek çocuklar yetişkin çağa geldiklerinde 1.60 metreden, kızlarsa 1.50 metreden kısa oluyor.


    Doktor kontrolü
    Haftada üç kez hormon uygulanan çocuklar, hiç tedavi görmeyenlere göre 3.81 santim daha uzuyor. Dozun artırılmasıyla boyun biraz daha uzayabileceği iddia edilirken 'Humatrope'u üreten 'Eli Lilly', ilacı doğrudan tüketicilere pazarlamayacaklarını açıkladı.

    kaynak-radikal sağlık

    ÖNEMLİ BRİ NOKRA BÜYÜK HARFLE YAZIYORUM OKUMAN İÇİN BÜYÜMEK İÇİN MUTLAKA YAŞINA UYGUN KALORİYİ ALMAN LAZIM

    ailende boy geriliği varmı bu kalıtımsal olabilir veya eksik beslenmeden ötürü bu iki nedenden başka birde uzamanı sağlayan hormonun eksik salgılanması bu sebeplerden başka sebep olmadığını söylüyor doktorlar

    kaynak-novo nordisk türkiye çocuklarda büyüme geriliği

    gelelim boyumu nasıl uzatabilirime bunu beklediğine eminim ancak diğerlerinide okumalısın seni rahatsız eden her ne varsa iyi tanımalısın bilmelisin onuda ekliyorum

    Boyumu Nasıl Uzatabilirim?

    Binlerce yıl önceki atalarımızla yapısal anlamda en önemli farklılıkların başında boy geliyor. Yüzbin yıl öncesindeki insanın boyuyla günümüzdeki insanın boyu arasında en az 30 cm’lik fark var. Öyle görünüyor ki, her yeni neslin boyu bir öncekine göre biraz daha uzuyor. ABD’de yayınlanan bir rapora göre 1960’lara göre insan boy ortalamasında yaklaşık 2cm’lik artış var. Zaman içerisinde meydana gelen bu uzamanın nedeninin yalnızca rastlantısal bir gelişme ya da ortama uyum sağlamak olmadığı düşünülüyor. Gelişen toplumların yeme alışkanlıklarındaki değişiklikler, daha çok çeşitli gıdanın, sağlıklı ve bilinçli tüketilmesinin boy uzamasındaki önemli etkenlerden birisi olabileceği belirtiliyor. Yapısal özellikler, genlerin yapısındaki değişikliklerle, sonraki kuşaklara aktarılıyor. Bu nedenle kişinin boyunu belirleyen en önemli etken, genetik şifre. Kişinin ileride ulaşacağı boy, anne ve babasının boyuyla orantılı. Bir çocuğun ulaşacağı nihai erişkin boyu, anne ve babanın boyuna göre hesaplamak mümkün. Bir erkek çocuğun ileriki boyunu hesaplamak için, anne ve babanın boyu toplanıp buna 13 ekleniyor ve çıkan rakam ikiye bölünüyor. Bu formülle elde edilen rakam, erkek çocuğun ileride ulaşacağı nihai boy oluyor. Kız çocuğun erişkin boyunu hesaplamak içinse, anne ve babanın boylarının toplamından 13 çıkartılıp ikiye bölünüyor. Bu şekilde hesaplanan nihai boy, kişinin genetik boyu olarak kabul ediliyor ve ortalama 5cm farklılık gösteriyor. Yani, beslenme, spor ve tüm sağlıklı yaşam önerileri, genetik boyu 5-10 cm etkiliyor. Bu durumda, erişkin boyu 150 cm olarak hesaplanan bir kişinin boyunun 170 cm olması mümkün değil. Tabii bu tür hesaplamalar, altta yatan bir hastalık ya da hormon yetmezliği olmadığı durumlarda yani sağlıklı kişilerde geçerli. Boy kısalığı için, büyüme hormonu eksikliği gibi altta yatan bir sebep varsa, zamanında yapılan tedavi sonrası 20cm’nin üzerinde boy uzaması sağlanabiliyor.

    Kişinin nihai boyunu etkileyen en önemli etken genetik şifre olsa da, tüm dünyada boy kısalığının en önemli nedeni beslenme yetersizliği. Beslenmenin boy uzaması üzerindeki etkileri, bilim adamlarınca yoğun olarak araştırılıyor. Çocuğun boyunun uzun ya da kısa olmasında anne ve babanın kalıtsal etkilerinin yanı sıra, doğumdan ergenlik çağına kadar olan dönemdeki beslenmenin etkisi de oldukça önemli. Araştırmacılar, gıdaların boy üzerindeki etkisinin anne karnında başladığını ifade ediyorlar. Annenin sağlıklı ve dengeli beslenmesi, alkol ve sigaradan uzak durması gerekiyor. Hamilelik sırasında sıkı diyet uygulanması ve kilo vermek önerilmiyor. Aşırı alınan kilolar da sağlıklı bir gebeliği tehlikeye sokuyor. En uygun beslenme tarzı, sebze, meyve ve proteinlerin dengeli alınması. Sağlıklı bir gebelik sonunda genellikle kız çocukları 48, erkek çocukları 50 cm boyunda doğup süratle boy atmaya devam ediyorlar. Gelişimin ilk iki yılı ilerideki boyu önemli ölçüde etkiliyor. Genetik boy potansiyelinin en iyi şekilde kullanılabilmesi için, özellikle yaşamın ilk iki yıl içerisinde uygun kalori alması ve dengeli beslenme oldukça önemli. Normal kemik büyümesi için yeterli protein miktarının alınması gerekiyor. Buna ek olarak, A, C ve D vitaminleri, kalsiyum, fosfor ve iyotlu gıdaların büyüme çağında yeterli miktarlarda tüketilmesi gerekiyor. Çinko ve bakır gibi elementler de boy uzaması için oldukça gerekli. Protein ve gerekli elementlerin yeterince alınabilmesi için et ve süt ürünlerinin, çocukluk ve ergenlik döneminde düzenli olarak tüketilmesi öneriliyor. Boy uzaması için vücudun ihtiyacı olan vitaminlerse, sebze ve meyvelerde bol miktarda bulunuyor. Çiğ yenebilecek sebze ve meyvelerin mümkün olduğunca pişirilmeden yedirilmesi gerekiyor. Her türlü katı gıdayı alabilen çocuklarda ek vitamin takviyesine gerek olmuyor. Yani, çocukluk ya da ergenlik döneminde düzenli olarak alınan vitaminlerin boy uzamasına etkisi olmadığı belirtiliyor. Gereğinden fazla alınan protein ve kalori de boyu uzatmıyor.

    Çocukluk çağında iyi bir gelişme için uykunun önemi büyük. Düzenli uykunun, zihin ve vücut gelişimi için önemi, bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçek. Beyin gelişiminin en hızlı olduğu ilk aylarda bebekler neredeyse günün yarıdan fazlasını uyuyarak geçiriyor. Bu süre giderek azalsa da, düzenli uyku tüm çocukluk çağı boyunca önemini koruyor. İyi bir vücut gelişimi, dolayısıyla, ideal bir boy için, çocuğun uyku ihtiyacını yeterince gidermesi gerekiyor. Uykusuzluk dışında, aşırı ruhsal stres de gelişimi olumsuz etkiliyor. Yoğun psikolojik stres altında olan çocukların gelişimi, huzurlu ve mutlu bir ortamda yaşayanlara göre daha geri kalıyor. Bu nedenle, çocuğun ideal boyuna ulaşması için düzenli uyku ve huzurlu bir ortam sağlanması oldukça önemli.

    Boy uzamasında, düzenli yapılan, basketbol ve yüzme gibi sporların faydası olduğuna inanılıyor. Ancak basketbol ya da voleybolun boyu uzattığına dair kesin bir bilimsel veri bulunmuyor. Bazı araştırmacılar, bu tür sporların boy üzerindeki etkisinin ikincil bir etki olduğu, yani kişinin genel sağlığına yaptığı olumlu etkilerin sonucunda genel vücut gelişimini etkilediğini, bu nedenle boyun uzamasına katkıda bulunduğunu söylüyor. Ancak, tüm spor türleri boyun uzamasına katkıda bulunmuyor. Örneğin, halter, güreş, ve vücut geliştirme gibi, kemik uçlarındaki büyüme plaklarına stres uygulayan sporlar, tam aksine boy uzamasını yavaşlatabiliyor. Ancak, bu sporlarda uygulanan ağırlık çalışmalarının mı yoksa kullanılan “anabolik steroid” denen ilaçların mı kemik uçlarındaki büyüme plaklarının erken kapanmasına yol açtığı kesin olarak ortaya konulmuş değil. Sonuç olarak, dengeli beslenme ve düzenli spor, vücut gelişimini olumlu etkileyerek boy uzamasına da katkıda bulunuyor. fiunu unutmamak gerekiyor ki bu tür önlemler belirli bir yaşa kadar etkili. Kızlar 14, erkekler 16 yaşında nihai erişkin boylarının %96’sına ulaşıyor. Boy uzaması, iskeletin son halini alması, yani kemik uçlarındaki büyüme plaklarının kapanmasıyla, kızlarda 16, erkeklerdeyse 18 yaşında büyük ölçüde duruyor. Bu yaşlardan sonra en fazla 1-2 cm’lik uzama görülüyor.

    Büyüme hormonu dışında boy uzamasını sağlayan bir vitamin ya da ilaç yok. Boy kısalığına yol açan bazı hormon yetmezliklerinde ve hastalıklarda, testosteron ya da tiroid hormonu desteği gerekebiliyor. Bu nedenle boy kısalığına yol açan sebebin bulunması, boyu uzatmak için atılması gereken en önemli adım. Boy kısalığına yol açan nedenlerin erken teşhis ve tedavisiyle boyu uzatmak mümkün. Büyüme hormonu eksikliğinde uygulanan tedaviyle, istenilen büyüme hızına ulaşmak mümkün olabiliyor. Bu hormonun normal düzeylerde olduğu ve altta yatan bir hastalık bulunamayan, yani sağlıklı kısalarda da büyüme hormonu 5-6 cm’lik uzama sağlayabiliyor.

    Özet olarak, normal boy grafiğinde en kısa %3’lük kısmına giren kişiler, tıbben kısa boylu olarak kabul ediliyor ve incelemeye alınıyor. Boy kısalığına sebep olan bir hastalık varsa, bu sebebin tedavisiyle normal boya ulaşmak mümkün olabiliyor. Ancak bu tür kısalar, doktora müracaat eden kısaların sadece %10-20’sini oluşturuyor. Bu kişilerde boy kısalığının erken teşhisi önemli. Bu nedenle ailelerin oldukça iyi bir gözlemci olmaları gerekiyor. Gelişme çağında, kısalmayan pantolonlar ve küçülmeyen ayakkabıları alarm işareti olarak kabul etmek gerekiyor. Kısa boyluların %80-90’ında altta yatan bir sebep ya da hastalık bulunamıyor. Bunların bir kısmı, yani yapısal kısalar kendiliğinden normal boya ulaşırken, genetik kısa olarak adlandırılan diğerleriyse kısa olarak kalıyor. Herhangi bir nedene bağlanamayan boy kısalıklarında, yapılması gerekenler, alınması gereken önlemler çocukluk çağında başlıyor. Ancak, sağlıklı beslenme ve düzenli spor yapılmasına karşın bu kişiler genetik olarak belirlenmiş boylarını en fazla 5-10 cm aşabiliyor. Yani bu kişiler ne yaparlarsa yapsınlar, daha fazla uzamaları mümkün değil. Beslenme, düzenli spor, uyku ve huzurlu ortam, özellikle erken çocukluk ve ergenlik döneminde etkili. Kemik gelişiminin tamamlandığı ergenlik bitiminden sonra ne yapılırsa yapılsın boyu 1-2cm’den fazla uzatmak mümkün değil. Ameliyatla boy uzatmaksa sadece bazı doğuştan olan orantısız kol ve bacak kısalıklarında uygulanıyor. Bu tür ameliyatlar oldukça zor ve riskli. Sonuç olarak, boy kısalığında genetik yapı oldukça etkili olsa da, kısalığa sebep olan unsurların belirlenmesi, sağlıklı beslenme, spor ve düzenli yaşam sayesinde ideal boya kavuşmak ya da belirlenmiş boyun bir miktar üzerine çıkmak mümkün.


    kaynak-tubitak bilim ve teknik dergisi 2005-kasım sayısı
     
  5. hsd
    Offline

    hsd Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2005
    Mesajlar:
    2.584
    Beğenileri:
    306
    Ödül Puanları:
    93
    ameliyatla boy uzatmak konusunada değinmek isterim bu yöntemi kullananların büyük bir kısmı genetik bozuklukları olan insanlardır mesela vücuda oranla bacakları veya kolları kısa olan insanlar bu insanlar kullanıyorlar ancak hormonel veaileden gelen boy kısalıkları için bu tür ameliyatlar ÖNERİLMİYOR !!!!!!!!!!!!!dikkat çeksin istiyorum bir kaçta rtesim ekleyeyim bu sayede ne demek istediğimi anlayacaksın

    [​IMG]

    bu üç çocuk aynı kişi farkı görebiliyormusun

    [​IMG]

    buda işin esprisi sağlıcakla kal ;)

    Ameliyatla Boy Uzatmak

    İnsanın boyu ameliyatla uzatılabiliyor. Çeşitli doğuşsal anormalliklerde, ya da kişinin gündelik hayatını devam ettiremeyecek kadar kısa boyu olan kişilerde ameliyatla boy uzatılabiliyor. Bu tür ameliyatlar tüm vücuda değil, sadece kol ve bacak kemiklerine uygulanıyor. Eğer omurga eğriliğine bağlı boy kısalığı varsa, omurgayı düzeltmek suretiyle boy uzatılabiliyor. Bu tür omurga eğriliklerinde, tüm omurga boyunca yerleştirilen metal çubuklar sayesinde kişinin boyu 10-15 cm kadar uzatılabiliyor. Gerek doğuştan, gerekse sonradan meydana gelen bacak ya da kollardaki orantısız kısalıklar kozmetik sorun oluşturacağı gibi işlevsel bozukluklara da yol açıyor. Bu tür sorunların çözümlenmesi bazen kişinin günlük işlerini yapabilmesi için çok önemli olabiliyor. Bu durumlarda ameliyatla kol ya da bacak boyunu uzatmak mümkün. Uzatılması istenen kemiğin her iki ucuna yerleştirilen metal çivilerden ve bu çiviler arasındaki metal bağlantıdan oluşan bu yöntem, kemiği adeta bir kafes gibi kaplıyor. Kemiğin her iki ucundaki çivilerin arasındaki metal bağlantı sayesinde çivilerin birbirine olan mesafesi ayarlanabiliyor. Aradaki bağlantıyı uzatarak çivileri birbirinden uzaklaştırmak mümkün. Çiviler, metal ara bağlantı sayesinde birbirinden uzaklaştırıldıkça, bağlı bulundukları kemik parçalarını da yavaş yavaş birbirinden ayırıyor. Kısa olan kemiğin her iki ucu birbirinden uzaklaştıkça, aradaki boşluk yeni kemik dokusuyla doluyor. Aradaki kemik dokusunun oluşumuna zaman kazandırmak için kemiğin her iki ucu birbirinden çok yavaş uzaklaştırılıyor. Sağlıklı bir kemik uzaması için, her iki kemik ucunun günde 1 mm’yi geçmeyecek şekilde birbirinden uzaklaştırılması gerekiyor. Bu yöntem sayesinde kemiklerde 15-20cm’ye varan uzamalar sağlanabiliyor. Bu tür kemik ve boy uzatma yöntemleri, ancak zorunlu tıbbi gereklilik hallerinde ortopedi uzmanları tarafından yapılabiliyor. Hormonal sebeplere bağlı ya da aileden gelen boy kısalıklarında bu tür cerrahi yöntemler önerilmiyor. kaynak tubitak-bilimteknik dergisi kasım-2005
     
    ---RamSes---, rey619 ve salvadore_xp bunu beğendi.
  6. sya
    Offline

    sya Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2006
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    çok aydınlatıcı bi yazı olmuş valla çok tskkrler butun sorularıma fazlasıyla cevap olmuş. artık uzayacagımız varsa uzarız. bi kaç cm için değmez.
     
  7. hsd
    Offline

    hsd Üye

    Katılım:
    28 Şubat 2005
    Mesajlar:
    2.584
    Beğenileri:
    306
    Ödül Puanları:
    93
    uzarsın gelişme çağındasın yeterki iste oku ve yap
     
  8. extensor
    Offline

    extensor Yeni Üye

    Katılım:
    28 Ocak 2006
    Mesajlar:
    273
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    öncelikle hsd süper bir yazı olmuş emeğine sağlık birde body bulding gelişme çağında boy uzamasına yardımcı oluyor bu bilim adamları tarafından kanıtlanmış birşey ayrıca süt kendimden biliyorum bayağı işe yarıyor gelişme çağında olduğun için söylüyorum bunu ben 6 yaşıma kadar her gece biberonla süt içmişim yahu :lol: ama boy 1.81 iyimi sende inşallah uzarsın kardeş
     
  9. sya
    Offline

    sya Üye

    Katılım:
    31 Ocak 2006
    Mesajlar:
    6
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    ögrenci
    Yer:
    istanbul
    saol kardes inşallah
     
  10. reis04
    Offline

    reis04 Üye

    Katılım:
    16 Şubat 2006
    Mesajlar:
    5
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    sagol walla çok güzel açmişsin kardes benimde aynı sorun war bende 1.70 boy 78kg ama ben güreş yapiyom bide küçük ken çok agır işlerde çaliştim ondan olabilir diyolar ..........
     
  11. baykan
    Offline

    baykan Üye

    Katılım:
    23 Kasım 2008
    Mesajlar:
    14
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    13
    Meslek:
    serbest
    Yer:
    Ankara
    merak ettim şimdi... soruyu sorduğundan bu yana iki seneyi geçmiş, acaba ne kadar uzadın.
     
  12. bron
    Offline

    bron Üye

    Katılım:
    2 Haziran 2008
    Mesajlar:
    57
    Beğenileri:
    7
    Ödül Puanları:
    0
    bana göre beslenmeyle de fazla ilgisi yok
    Afrikadaki çocuklar bütün gün aç duruyor ama adamlarda deve gibi boy var
    %95 genetik
     
    Son düzenleme: 23 Kasım 2008
    rey619 ve 307KD bunu beğendi.
  13. salvadore_xp
    Offline

    salvadore_xp Üye

    Katılım:
    25 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.113
    Beğenileri:
    531
    Ödül Puanları:
    123
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    İstanbul and Giresun
    1. genetik ise 2. beslenme, 3. de spordur. Bizim de zor şartlarda, çile içinde büyüyen ve kendine dikkat etmeyip tüm pisliklere ulaşan binevi bedenine işkence eden ve bedenini hor kullanan birkaç arkadaşım var. Bana askeri 10 cm taktılar. Onlara göre sarayda büyümüş sayılabilirim. Ama genetiğin önüne geçemedik işte. Fazla düşünmemek lazım. Yoksa komplex oluyor, uzasan bile sürekli kendini kısa görmeye başlıyorsun...
     
  14. Alparslan
    Offline

    Alparslan Üye

    Katılım:
    25 Mayıs 2010
    Mesajlar:
    9
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Tmm gerekli mi değil mi emin değilim ama günde 1 kutudan az yarım kutudan fazla(680 ml gibi) süt içerim bence yararlı yaşım 15 boyum 165 3 ayda 2 cm uzadm az ama yılda 8 cm eder ve önümde yıllar var :D
     
  15. rey619
    Offline

    rey619 Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2009
    Mesajlar:
    93
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    canakkale
    17 yasından sonra 5 cm max boy uzayabılır.ornek 17 yasında 1.72 boyu var 2 yıl aynı boyda ıse anıden patlayıp 1.78 cıkan ınsanlar gordum.aıleden kaynaklanıyor

    hesap anne boy+ baba boy+ erkek (+13) kız (-13)+ bolu 2 sızın boyunuz ortalama 5 cm cayabılır dıkkat
     
  16. body-ci
    Offline

    body-ci Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    256
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    0
    türk insanı süt boy uzatır uzatır diyor ama... ben buna inanmıyorum....bu sadece süt firmalarının işine yarıyordur...ayrıca sütün zararlarıda vardır forumda araştırırsanız görürsünüz... hem fabrika malı sütler doğal değilki bunu herkes biliyor...
    boy uzaması = genetik... genlerde olacak, süt müt hikaye :) sen inan bana genlerinde varsa eğer günlük hayatta aldığın besinlerden vücut kendi kalsiyum ihtiyacını karşılar...süt yerine, her akşam bir kase yoğurt ye, yeşil yapraklı sebzelerdede bolca kalsiyum vardır,sen bunları tüket....

    mesela ben süt falan içmem 18 yaşında 1.85 boyum vardı...yani senin anlayacağın tamamen genetik
     
    Son düzenleme: 28 Temmuz 2010
  17. d0ct0r
    Offline

    d0ct0r Üye

    Katılım:
    2 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    2
    Beğenileri:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    boy uzaması en fazla uyku düzeni ve genetikten etkılenırhem uzarsın benım boyum 1,55 cm dı sımdı 1,79 mesela
     
    rey619 bunu beğendi.
  18. rey619
    Offline

    rey619 Üye

    Katılım:
    13 Eylül 2009
    Mesajlar:
    93
    Beğenileri:
    12
    Ödül Puanları:
    18
    Meslek:
    öğrenci
    Yer:
    canakkale
    afrıkadakı zencıler ac ac uyumadan duruyor etrafta onların boyu 190 gecıyor.genetık ısı
     
  19. body-ci
    Offline

    body-ci Üye

    Katılım:
    25 Haziran 2008
    Mesajlar:
    256
    Beğenileri:
    75
    Ödül Puanları:
    0

    heh işte benimde anlatmak istediğim tam olarak bu....insanlar sütü boy uzatma ilacı zannediyorlar... genlerde yoksa bırakın sütü ineğin memesini yeseniz bile uzayamazsınız.... tamamen genetikk
     
  20. bgirl
    Offline

    bgirl Üye

    Katılım:
    17 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    4
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    meraba ben Büşra 18 yaşndayım boyum 1.65 - 1.68 civarlarında.. kısa olduğumu düşünüyorum boyumu uzatmak için yapabileceğim bişey var mı ? 18 yaşnda bi işe yarar mı yapacağım şeyler..? beni bilgilendirirseniz sevinrm.teşekkürler .. :)
     

Sayfayı Paylaş