Biyotin eksikliği

Konusu 'Sağlık & Sakatlanma' forumundadır ve nitrik oksit tarafından 1 Temmuz 2009 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 3 üye.
  1. nitrik oksit
    Offline

    nitrik oksit Yeni Üye

    Katılım:
    21 Kasım 2008
    Mesajlar:
    99
    Beğenileri:
    8
    Ödül Puanları:
    0
    Arkadaşlar bir kaç gün önce kan tahlili yaptırdım biyotin seviyesi sağlıklı bir insanda 400 olması gerekirken bende 178 çıktı bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi?
     
  2. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.127
    Beğenileri:
    1.031
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
  3. seti80
    Offline

    seti80 Üye

    Katılım:
    18 Kasım 2008
    Mesajlar:
    39
    Beğenileri:
    42
    Ödül Puanları:
    28
    Yer:
    Izmir
    Biotin eksikliğinin en önemli sebebi yumurtayı çiğ olarak tüketmektir. Çiğ olarak tüketiminin kesildiğinde biotin eksikliği bir süre devam eder daha sonra normal seviyelere çıkar. Aslında biotin bir çok metabolizmada (yağ, karbonhidrat, protein) etkin rol oynar. Özellikler vg için önemli lösin amino asidinde duraksamalara sebeb olur.
    kaynak olarak biokimya veya fizyoloji kitaplarını göstere bilirim.
     

Sayfayı Paylaş