Bir Bodycinin Yemeği

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve Ken tarafından 30 Ekim 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 8 üye.
  1. Ken
    Offline

    Ken Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    Arkadaşlar yemekleri nasıl pişirmeliyiz yani et yicez ok ama nasıl pişiricez yağsızmı olucak tuz ekmek kullanmıyorum zaten ama yağ olayını nasıl halledicez?
     
  2. skllmyh
    Offline

    skllmyh Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    28
    yeni basladiysan senin icin biraz zor olabilir.(şahsen ilk başlarda iskender vb. tür yemekleri yemekten vazgeçemedim.)

    eti haslayip yiyebilirsin. ben tavugu 1 sene haslayip yedim. bu aralar kavurma gibi yapiyorum yağsiz tavada.

    pilav hiç yağsız olmaz en azından 1 kasik koymalisin. kimse burada 0 yağsız beslenmiyor tabii ki.

    ekmegi kepekli kullan. tonbaligi,tavuk,lor peynir,yumurta vs. sürekli yemen gerek.

    en zoru ise hamburger,pizza vs. uzak durmalısın
     
  3. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    o kadarda zor deil bence. kişi aldığı faydaları ve vucudunun şekillendiğini gorunce aynada bu tur şeyleri yemek onun için ceza gibi oluyor. yani şartlanıyorsun ve sevmeye başlıyorsun bu beslenmeyi. zaten doğal olan beslenme şeklide bu arkadaslar. yani olması gerektiği gibi besleniyorsunuz.
     
  4. Ken
    Offline

    Ken Üye

    Katılım:
    29 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    7
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    Istanbul
    tamam mesela şimdi ciğer aldım yağsız pişirilirmi ciğer az da olsa konulmazmı ?
     
  5. alkolica
    Offline

    alkolica Üye

    Katılım:
    19 Ekim 2010
    Mesajlar:
    16
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    13
    arkadaşlar dönem dönem beslenme alışkanlıklarımızı değiştirebiliriz.
    Bu hem wucudumuzu tanımak için hemde hangi gıdalara nasıl tepki weriyoruz öğrenmek için birazda deneme yanılma yöntemiyle ilerleyebileceğimiz bir spor dalı.
    İnsan wucudunun miktar wede ölçüleri farklı olsada doğadaki pek çok maddeye ihtiyaç duyar.
    Bu yağda olur proteinde olur witamin we minerallerde.
    Bıkmamak için bir hafta eti haşlayarak pişir,diğer hafta yağla kawur,sebzeli yemeğini yap,fırına wer... bu böyle uzar gider.
    Birazda hayal gücünü kullan,belli bir zaman bu spor ile uğraşdıkdan sonra beslenme we idmanları nasıl kombine edeceğini öğreniyor insan.
    Burda dikkat etmen gereken husus bence sadece fast food'dan uzak durmandır,100 kere kullanılmış bir yağda kızaran patates kızartmasından ister bb yap ister uzayda yaşa zararlıdır.
     
  6. skllmyh
    Offline

    skllmyh Üye

    Katılım:
    18 Eylül 2009
    Mesajlar:
    264
    Beğenileri:
    16
    Ödül Puanları:
    28
    al bir tane göğüs eti. küp küp doğra. hiç yağ koymadan teflon tavaya at üzerine baharatları dök.
    kuşbaşı gibi bişey oluyor mükemmel. haşlamadan sıkıldıkça böyle yapıyorum.
     
  7. murderali
    Offline

    murderali Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2010
    Mesajlar:
    391
    Beğenileri:
    81
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    skllmyh Aynısını Yapıyorum Ben :) Harika oluyor :) Ve baharatlar [pul biber,kekik]metobalizmayı hızlandırır..Ben hiç yağ koymuyorum kusbası hibi biraz büyük doğra ondan sonra teflon tavada kızart üstüne baharatkarı dök aşırıya kaçmada :D tuza gerek olmuyor bende :)
     
  8. Achilles1980
    Offline

    Achilles1980 Üye

    Katılım:
    19 Mayıs 2007
    Mesajlar:
    515
    Beğenileri:
    730
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Zayıflatma, Yarışma diyeti, Yağ yakımı vb.
    Yer:
    İzmir
    Neden yemekleri yağsız yemek gibi birşeyi yapıyorsunuz ? Yağsız yiyince noluyor ? Bir sebebi var mı ? Antreman sonrası harici her yemeği yağla yiyebilirsiniz. Toplam aldığınız kalori önemli.
     
  9. Coyote
    Offline

    Coyote Üye

    Katılım:
    24 Aralık 2008
    Mesajlar:
    1.626
    Beğenileri:
    1.569
    Ödül Puanları:
    123
    Yağlardan korkulmaması gerekiyor aksine tereyağı zeytinyağı fındık yağı gibi yağları yemeklerde guvenle yiyebilirsiniz. yeterki rafine edilmemiş olsunlar. Bu durumda tavukta bulunan yağ bile çok guvenli durumda.

    Sızma zeytin yağı, Tereyağı, ve fındık yağı.

    Hidrojene edilmiş nebati yağlar, ve bitkisel margarinleri ve butun margarin çeşitlerini kullanmamalısınız.

    Yemekler için en uygun yağ Sızma zeytin yağı ve Tereyağıdır.
     
    murderali bunu beğendi.
  10. murderali
    Offline

    murderali Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2010
    Mesajlar:
    391
    Beğenileri:
    81
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    Coyote Senin fotoğrafın var mı herhangi bir konuda seni çok merak ettimde :) Tüm konulara ustalıkla cevap verıyorsun :) [Yanlış anlama :) ]
     
  11. oklahoma
    Offline

    oklahoma Yeni Üye

    Katılım:
    14 Ağustos 2010
    Mesajlar:
    1.005
    Beğenileri:
    322
    Ödül Puanları:
    0
    beslenme tekniği hakıkında bilgi saqhibi olmakla iyi bir vucuda sahip olma arasında nasıl bir bağ var anlamadım. murderali o zaman butun diyetisyenlerin birer arnold olması gerekmezmi. belkide bu beslenme anlayışını ve sporu 1 yıldır yapıyordur. o zaman cok ta iyi bir vucudu olamayacağı için doğru verdiği bilgileride çürütüemü demek istiyorsunuz?? boyle şeyi ilk defa duyuyorum :D
     
  12. murderali
    Offline

    murderali Üye

    Katılım:
    22 Eylül 2010
    Mesajlar:
    391
    Beğenileri:
    81
    Ödül Puanları:
    38
    Cinsiyet:
    Bay
    Meslek:
    Öğrenci
    Yer:
    Ankara
    oklahoma nasıl öle bir şey çıkarttın dediğimden ?
     
  13. bycanertk
    Offline

    bycanertk Üye

    Katılım:
    30 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    364
    Beğenileri:
    154
    Ödül Puanları:
    53
    etleri illa yağsız yiyicem diyorsanız yapışmaz teflon tavalar var.yok yağsız yiyemem derseniz hakiki sızma zeytin yağını azıcık tavaya dökün elinizle dağıtın etinizi pişirin
     

Sayfayı Paylaş