İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Canan Efendigil Karatay'ın kendi bulduğu ve sık sık yemek yemenin uzun vadede insülin direncini arttırdığını ve gayet zararlı olduğunu öne sürdüğü yeni diyetini paylaşmak istedim. http://www.hurriyet.com.tr/yasasinhayat/17705862.asp?gid=245
hergün yenı bır şey cıkarıyorlar valla hangısıne ınansak dıye şaşırıyorum. yazı okudum ama bazı yerlerını anlamadım anlayanlar cevaplarsa sevınırım sımdı sıvı yag yerıne tereyagımı yıyın dıyor ? ısır yağında ve ayçiçeği yağında çok fazla Omega 6 vardır. Omega 6 çoklu doymamış yağ asididir. Çok çabuk bozulduğu için vücutta zararlı hale gelen trans yağlara hemen dönüşür. Omega 3 kolay kolay dönüşmez, tereyağ hiç dönüşmez. tereyağı sıvı yagdan ıyıdırmı anlamına gelıyor ben tam tersı tereyagı kullanmıyorum onun yerıne yag kullansam bıle sıvı kullanıyordum. acıklık getırın lütfen
Hatun kısaca doğal olan yağlardan yememiz gerektiğini söylüyor "Doğal olan her şey sağlıklıdır. Hem yumurtanın hem fındık fıstığın içinde doğal omega 3 vardır. Köy tereyağı sağlıklıdır, zeytinyağı sağlıklıdır. Ülkemiz zeytinyağı cennetidir." Tereyağını tavsie ediyor ancak işlenmiş marketlerde satılan değil de köy tereyağına pnay vermiş ve yağ olarakta zeytinyağı dışındaki sıvı yağları Omega dengesini bozduğu için tavsie etmiyor. Bende hayatımdan terayğını çıkarttım ve yemeklerde sadece Sırma Zeytinyağı kullanıyorum, Mısır, Kanola ve Ayçiçek hiç kullanmıyorum bence en mantıklısı bu.