Beyaz ve Kırmızı Et Su oranı

Konusu 'Beslenme' forumundadır ve alexfethiye tarafından 4 Ocak 2010 başlatılmıştır.

Watchers:
Başlığı izleyen üye sayısı: 4 üye.
  1. alexfethiye
    Offline

    alexfethiye Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2007
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Turizm
    Yer:
    Fethiye
    Bugün yine Favori protein kaynağım tavuk göğsü kıymasından köfteler yaptım.Protein hesabını hepimiz yapıyoruz,200gr ayarlıyorum herbir köfteyi tartaraktan:) Yani 35 gr proteine denk geliyor diyebiliriz,buraya kadar güzel :)

    Izgarada pişirme sonrası benim köfteler küçüldüde küçüldü,pişirme sonrası tam 150 gr geldi,Kırmızı ettede aynı durum söz konusu
    Bir süre önce İsmini hatırlamadığım bir gazetede okuduğum bir makaleyi, hatırladım daha sonra,Çiftlik hayvanlarının etlerine su tutturup ağır bastırmak için kullanılan kimyasallardan bahsediliyordu:shock:
    Eğer durum böyleyse bizim şu kadar ette şu kadar protein olur hesaplamaları yanlış,Kafam iyice karıştı:shock:
     
  2. TurTaa
    Offline

    TurTaa Yeni Üye

    Katılım:
    4 Kasım 2009
    Mesajlar:
    460
    Beğenileri:
    121
    Ödül Puanları:
    0
    valla su tutturucu ilaç veriyorlar mı bilmiyorum ama pişince et bir derece küçülüyor,150 gram yiyeceksen,180 gram ye.olsun bitsin
     
  3. cadocx
    Offline

    cadocx Üye

    Katılım:
    25 Ocak 2009
    Mesajlar:
    1.037
    Beğenileri:
    406
    Ödül Puanları:
    0
    bu konu daha önce konuşuldu diye hatırlıyorum o tavuğun üstünde yazan protein çiğ tavuk için geçerli pişirme yöntemleri farklı olduğundan güvendiğin bi markaysa sorun yok
     
  4. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.127
    Beğenileri:
    1.031
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Bu arada sanıyorum 200 gr tavuk gogsunde 35 gr proteın yoktur.. En azından 45 gr.. Her yerde 100 grda 25-30 gr dıye okuyorum..
     
  5. siyahkuşak
    Offline

    siyahkuşak Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2009
    Mesajlar:
    200
    Beğenileri:
    129
    Ödül Puanları:
    53
    örneğin tavuk göğüsünde yüzde 30 luk bir kayıp sözkonusu..ama bu kayıp protein miktarın da çokta etkili değil...ayrıca hesaplamada yanlış yok...çiğ (pişmemiş) ağırlığı baz alınır....
     
  6. siyahkuşak
    Offline

    siyahkuşak Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2009
    Mesajlar:
    200
    Beğenileri:
    129
    Ödül Puanları:
    53
    100 gr da 20 gr hesaplarım herzaman....
     
  7. umur35
    Offline

    umur35 Yeni Üye

    Katılım:
    8 Temmuz 2008
    Mesajlar:
    2.127
    Beğenileri:
    1.031
    Ödül Puanları:
    0
    Yer:
    İzmir
    Bende guvenemedıgımden 22.5ten aldım 45 dedım.. :)
     
  8. siyahkuşak
    Offline

    siyahkuşak Üye

    Katılım:
    10 Şubat 2009
    Mesajlar:
    200
    Beğenileri:
    129
    Ödül Puanları:
    53
    olsun varsın 2.5 gr için birbirimizimi kıracağız..:)
     
  9. alexfethiye
    Offline

    alexfethiye Üye

    Katılım:
    9 Şubat 2007
    Mesajlar:
    123
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    0
    Meslek:
    Turizm
    Yer:
    Fethiye
    Değerler Farklı kaynaklarda farklı gösteriliyor sanırım,bende biryerde 25 olarak görmüştüm ama Muscle and Fitness de sürekli 18-20 arası veriliyor bu değer,ben minimumunu baz alıyorum,o kadar çalışma emek boşa gitmesin 5 gr fazla önemli değil ama eksik olmasına üzülürüm doğrusu:)
     

Sayfayı Paylaş